Een “vliegende” start: 22.000 punten bij een credit card

card image-amex gold card-454x283-transparent background

In mijn eerdere blog post las je hoe ik genoeg miles verzamelde om een eerste gratis award ticket te kunnen boeken. Mocht je nou op korte termijn geen tijd hebben om te vliegen en toch al willen beginnen met het verzamelen van punten dan is deze aanbieding van American Express wellicht iets voor jou.

Door nu een American Express gold card aan te vragen ontvang je nadat je in de 1e 3 maanden 100 euro besteed via je card, 22.000 punten. Deze kun je naar een aantal airlines overboeken en meteen een award ticket boeken!

Als je je via mijn link aanmeldt krijg je de Gold Card het 1e jaar bovendien gratis! Wacht niet te lang want het actie aanbod van 22.000 punten kan American Express weer veranderen in de reguliere 10.000 punten.

Mocht je meer willen weten over deze actie dan moet je even verder lezen…

In dit artikel zitten diverse links naar de pagina van American Express. In het kader van volledige openheid: ik ontvang 22.000 punten als je via mijn link een kaart aanvraagt. Jij ontvang na besteding van 100 euro in de eerste 3 maanden ook 22.000 punten. Bovendien ontvang je de Gold card het 1e jaar gratis als je via mijn link aanmeldt.

Wanneer je in Amerika een credit card aanvraagt dan is het de normaalste zaak van de wereld dat je daar een hoop spaarpunten cadeau bij krijgt. Nederland is een beduidend kleiner credit card land waardoor de aanbieders zich minder genoodzaakt voelen om klanten aan te trekken met grote bonussen. De enige aanbieder van credit cards in Nederland waarmee je punten kunt sparen die vervolgens ingewisseld kunnen worden voor frequent flyer miles is American Express.

Flying Blue vs. reguliere kaart

In Nederland biedt American Express(AMEX) twee product lijnen aan voor haar credit cards: de Flying Blue kaart en de reguliere kaart. Met de Flying Blue kaart verdien je met aankopen die je via je AMEX kaart doet Flying Blue punten die je rechtstreeks bij AIR France/KLM kunt besteden aan award vluchten. Daarnaast ontvang je afhankelijk van de Flying Blue kaart die je kiest jaarlijks een X aantal experience punten die je op weg helpen naar elite status bij AIR France/KLM.

Met de reguliere kaart ontvang je Membership Rewards punten die in een spaarpotje verdwijnen in je AMEX account. Deze punten kun je in de Membership Rewards shop inwisselen tegen diverse cadeau’s, maar je kunt er ook voor kiezen om de punten over te schrijven naar een aantal frequent flyer of hotel programmas. Wanneer je de platinum kaart afsluit dan krijg je daar de priority pass kaart bij, met deze kaart kun je ook zonder het hebben van elite status onbeperkt gebruik maken van diverse airport lounges wereldwijd! 

De Membership Reward punten  kun je bij onderstaande luchtvaartmaatschappijen inwisselen.

AMEX_Partners1
AMEX_Partners2
AMEX_Partners3

Voordelen van de kaart

Wanneer je kiest voor de reguliere Gold kaart krijg je de volgende voordelen naast dat je 1.2 spaarpunt per besteedde Euro verdient:

– Jaarlijks een travelvoucher van 75 euro; deze kun je inzetten op hotel boekingen of vluchten die je via de travel pagina van American Express boekt. (Bij een platinumkaart is dit een voucher van 100 euro).

– Aankoopverzekering; Al je aankopen die je met je AMEX kaart doet zijn standaard 6 maanden verzekert tegen schade en diefstal;

– Reis en annuleringsverzekering; Op reizen geboekt met de kaart geldt de reis en annuleringsverzekering. 

– 2x gratis lounge toegang; Met de Lounge buddy pas die je krijgt bij je Gold kaart mag je 2x per jaar kosteloos gebruik maken van een airport lounge. Je hoeft dan dus niet bij de gate op je vlucht te wachten maar kunt in alle rust genieten van een hapje en drankje in een afgeschermde ruimte op de luchthaven. (Bij de platinumkaart krijg je een priority pas voor zowel jezelf als een eventuele extra kaarthouder waarmee je onbeperkt gratis lounges kunt bezoeken tijdens je reizen).

– Tenslotte krijg je bij de platinumkaart een upgrade naar een hoger niveau in de loyaliteitsprogramma’s van o.a. Hilton en SPG/Marriott. Slaap je dus vaak op hotel bij een van deze ketens dan maak je direct kans op een kamer upgrade of lounge toegang in het hotel.

Betalen met AMEX in Nederland

De Nederlander is nog niet erg gewend aan het betalen met de credit card voor de dagelijkse aankopen. In tegenstelling tot Amerika en andere markten is de credit card ook niet overal een geaccepteerd betaalmiddel. American Express is de afgelopen jaren regelmatig in het nieuws geweest omdat er weinig lokaties waren waar je de kaart kan gebruiken. 

De laatste jaren komt daar wel verandering in, je kunt er nu zelfs mee betalen bij de Jumbo, dat tikt lekker aan met je dagelijkse boodschappen. Andere grote partijen waar je kunt betalen met de kaart zijn o.a. Ikea, Shell en de NS. Zelf ben ik een fanatiek internetshopper en verzamel dan ook de meeste membership reward punten online. Of het nu kleding is of hele vakanties, meestal kan ik in de webshop wel terecht met mijn AMEX kaart.

Sneller punten verzamelen

Hier volgen een drietal tips om sneller Membership Reward punten te verzamelen:

1) Koppel je American Express kaart aan je Paypal account. Paypal is een online provider van betaaldiensten en is in veel webshops een goed geaccepteerd betaalmiddel. Door deze tip vergroot je het bereik van je kaart!

2) Schiet bedragen voor van familie en vrienden; Mijn broer ging zijn huis verbouwen en moest voor een aantal duizend euro aan nieuwe meubels besteden. Mijn punten hartje ging kloppen en hij maakte graag gebruik van mijn aanbod om voor te schieten en daarmee gebruik te maken van de aankoopverzekering die je ook bij de kaart krijgt. Omdat ik een platinum kaart bezit die per uitgegeven euro 1.5 punt oplevert kon ik een mooi aantal punten bijschrijven.

3) Wees een ambassadeur van AMEX; Door je vrienden en familie te vertellen over American Express en hun te overtuigen om ook een jaar lang gratis de Gold card uit te proberen ontvang je 22.000 punten per aangebracht lid

Wat kun je met de punten doen?

Als je kiest voor de reguliere AMEX GOLD kaart krijg je per besteedde euro 1 membership reward punt kado. Deze punten verdwijnen in je spaarpotje in je AMEX account. Als je een leuk aantal punten hebt kun je deze inzetten voor verschillende doelen:

– Overzetten naar een frequent flyer programma;

– Overzetten naar een hotel loyaliteitsprogramma;

– Inwisselen voor kado’s;

– Gebruiken om een deel van je openstaande AMEX rekening te betalen. 

Als reisverslaafde kies ik er eigenlijk altijd voor om mijn punten om te zetten naar frequent flyer miles. Voor elke 5 punten die je overzet krijg je 4 miles terug. Onlangs had ik 80.000 punten in mijn account die ik vervolgens transfereerde naar Singapore Airlines om een mooie enkele reis van Amsterdam naar Singapore te maken in hun zeer luxueze business class.

Ook als je niet zo veel punten hebt (bijvoorbeeld alleen de 22.000 van dit aanbod) dan kun je bijvoorbeeld al een retour maken met British Airways tussen Londen en Amsterdam in business class. Mijn favoriete inwisselmogelijkheid met British Airways is op korte vluchten die me anders veel geld zouden kosten!

Aanvragen

Ik hoop dat ik een beetje heb kunnen overbrengen waarom ik de AMEX kaart in mijn portemonnee heb zitten. Naast de e reguliere Gold kaart heb je natuurlijk de keuze uit diverse andere kaarten, je kunt bijvoorbeeld ook een platinum kaart kiezen. Deze krijg je het eerste jaar alleen niet gratis, je krijgt 50% korting wat er op neer komt dat je 350 euro in het eerste jaar betaald.

Uiteraard stel ik het op prijs als je via mijn link de kaart aanvraagt!  

Word jij lid van de AMEX club?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*