Verdien miles met hotelovernachtingen

Wie vaak vliegt moet waarschijnlijk ook vaak buiten de deur slapen. Persoonlijk probeer ik zo veel mogelijk van mijn overnachtingen te plannen in zogenaamde chain hotels (bijvoorbeeld Hilton, Marriott, Holiday Inn) om zo overnachtingen te sparen voor mijn elite status aldaar.

Soms ben je echter op lokaties waar geen chain hotels beschikbaar zijn, voor een echte point-a-holic voelt het dan niet goed om geld te besteden aan een hotelovernachting zonder er wat voor terug te krijgen. Een mogelijke oplossing hiervoor  zijn een drietal hotel portals die frequent flyer punten geven voor elke hotelovernachting via hun geboekt.

Welke websites?

Er zijn drie grote spelers op het gebied van het verzamelen van punten met hotelovernachtingen:

Rocketmiles
Pointshound
Kaligo

Elk van de drie websites heeft een aantal loyaliteitsprogrammas waar ze mee samenwerken. De grootste programma’s (denk aan AAdvantage / Flying Blue & British Airways Executive Club) vind je terug in alle drie de programma’s. 

Hoe werkt het?

Het boeken van een hotelovernachting via de drie websites werkt eigenlijk hetzelfde als het boeken van een hotelovernachting via bijvoorbeeld booking.com. Je geeft de data op wanneer je een hotel zoekt en je geeft de bestemming op. De enige extra parameter die je mee moet geven is in welk loyaliteits programma je punten wilt verzamelen. Zie onderstaand een voorbeeld van het zoekscherm van Rocketmiles.com

Wanneer je op de zoekknop hebt gedrukt krijg je net zoals bij booking.com een overzicht van alle gevonden hotels en de bijbehorende prijzen. Echter wordt er ook getoond hoeveel miles je met je verblijf bij het betreffende hotel zult verdienen. Zie onderstaand een overzicht van mijn zoekresultaten voor een nachtje in Bangkok.Via Rocketmiles.com verdien je dus 8.000 (Aadvantage in dit geval) miles per nacht in de 137 Pillars Suits Bangkok. 

Resultaten overzicht rocketmiles

Waar moet ik op letten?

Aleen de zon gaat voor niets op! Vergelijk altijd de gevonden prijs van het hotel met wat je zou betalen op een booking.com. Krijg je via Rocketmiles.com 8.000 punten per nacht maar ligt de prijs ook 200 euro per nacht hoger dan bij Booking.com, dan moet je jezelf afvragen of dat de punten wel rechtvaardigt. In mijn beleving scheelt het soms 10 a 15 euro per nacht wat in ieder geval voor mij klein genoeg is om via Rocketmiles.com te boeken.

Vergelijk altijd de resultaten van alle drie de genoemde websites om te controleren bij welke versie je de meeste punten krijgt. Onderstaand de resultaten voor het Conrad hotel in Bangkok voor dezelfde datum waarin ik heb aangegeven punten binnen het Alaska Mileageplan programma te willen verdienen.

Rocketmiles
Conrad Bangkok Rocketmiles
Pointshound
Kaligo
Conrad Bangkok Kaligo

Bij Rocketmiles verdien je de meeste miles maar betaal je ook de hoogste prijs per nacht, Pointshound is de winnaar op prijs maar de verliezer op miles en Kaligo zweeft er een beetje tussen in. Je zult jezelf dus moeten afvragen of de 35 Euro per nacht die Rocketmiles.com meer vraagt de 2.600 extra miles waard zijn. 

Een handige richtlijn vind ik hierbij de valuatie van miles die “The points guy”  maandelijks publiceert op zijn website. Alaska miles waardeert hij op 1.8 USD cent per stuk, 2.600 miles staan dus voor een bedrag van (2.600 * 0.018 = 42 USD –> 35 euro. In dit geval is de meerprijs die je betaalt dus gelijk aan de waarde van de punten, dit is echter niet altijd het geval!!.

Referal

Zoals bijna alle mogelijkheden op Internet om miles en punten te verzamelen bieden ook deze portals weer de mogelijkheid om punten te verdienen met het aanbrengen van nieuwe klanten. Het varieert tot een paar honderd punten per aangebracht lid tot duizenden bij promoties.

Tips & trucs

De afgelopen jaren heb ik vrij regelmatig hotels geboekt via deze websites. Hieronder een aantal tips & trucs om de meeste miles uit je boeking te halen.

  • Vergelijk altijd de drie punten websites met elkaar;
  • De verdiensten per hotel kunnen verschillen per frequent flyer programma. Switch daarom altijd even bij het zoeken tussen de diverse programma’s waar je punten spaart om te zien waar je de meeste punten voor je geld krijgt!
  • Ik heb een aantal keer gemerkt dat wanneer ik de valuta anders instel dan Euro de miles hoger of lager komt te liggen; wellicht interessant om hier eens mee te spelen!
  • Blijf jezelf afvragen of de eventuele meerprijs de waarde van de miles rechtvaardigt!!! 

Ga jij miles sparen met je hotelovernachtingen? Laat het weten in de comments!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*