De American Express Platinum kaart

De American Express platinum kaart is een van de exclusievere credit cards die in Nederland verkrijgbaar zijn. Dit uit zich ook in een kaartbijdrage die redelijk fors te noemen is met 702 euro per jaar (overigens wel te betalen in maandelijkse termijnen). Primair vervult een credit card een betaalbehoefte van de kaarthouder maar de American Express platinum kaart biedt zoveel meer. 

American Express Platinum kaart voordelen

Het pakket aan voordelen die je bij de American Express platinum kaart ontvangt zijn bijna te mooi om waar te zijn. Met name kaarthouders die veel onderweg zijn (zakelijk of privé) zullen ervaren dat de voordelen makkelijk opwegen tegen de kaartbijdrage. Zoals in onderstaande afbeelding te zien is kan de jaarlijkse waarde oplopen tot een bedrag boven de 2.500 euro (uiteraard wel afhankelijk van je reisgedrag).


Voor de jaarlijkse 702 euro aan kaartbijdrage kun je naast een Platinum kaart voor jezelf ook 1 extra Platinum kaart aanvragen voor je partner/familie/vrienden etc.

AMerican Express platinum kaart voordelen

AMEX platinum kaart luchthaven loungetoegang

Wanneer je een Platinum kaarthouder bent heb je de mogelijkheid om een Priority Pass aan te vragen. Met deze Priority Pass krijg je gratis toegang tot meer dan 1.200 airport lounges wereldwijd. Naast toegang voor jezelf mag je ook kosteloos een introducé meenemen.  

 

Wanneer je gebruik maakt van de extra kosteloze partner Platinum kaart dan kan ook de extra kaarthouder een eigen Priority Pass aanvragen en op zijn of haar beurt ook een introducé kosteloos de airport lounge mee in nemen. Ideaal voor bijvoorbeeld gezinnen bestaande uit vier personen waar beide kinderen als introducé van een ouder mee naar binnen kunnen.

 

Wil je weten welke lounges je op Schiphol kunt bezoeken? Lees dan vooral deze blog.

AMEX platinum kaart hotelvoordelen

De Platinum kaarthouder kan zonder ook maar een overnachting te hebben gemaakt toetreden tot de hogere niveaus in de loyaliteitsprogramma’s van enkele hotelketens. Via de Platinum kaart pagina kun je hier een aanvraag voor doen door het lidmaatschap nummer van het betreffende programma in te voeren (ben je nog geen lid, dan kun je dat hier ook zeer eenvoudig en kosteloos worden). 


Het verhoogde deelnemer niveau bij de keten is geldig zolang je kaarthouder bent van een Platinum kaart. Het voordeel werkt bij de volgende hotelketens:


– Hilton HHonors;

– Marriott Bonvoy;

– Melia Rewards;

– Radisson Rewards;

– Shangri-La Golden Circle.

AMEX platinum kaart - Membership rewards punten & jaarlijkse travel voucher

Over alle uitgaven die je met je Platinum kaart doet spaar je punten. Dat doe je in het Membership Rewards programma van American Express. Met deze punten kun verschillende geschenken kiezen in de rewards shop. Naast het kopen van geschenken kun je er voor kiezen om de gespaarde punten over te boeken naar een partnerprogramma als Flying Blue, British Airways of Hilton. Op deze wijze kun je de Membership Reward punten gebruiken om er reiservaringen mee te boeken.

 

Naast het sparen van punten ontvang je ook jaarlijks een travel voucher van 150 euro. Deze voucher kun je inzetten om een reis te boeken via de website van American Express travel. Wil je meer weten over het inzetten van deze voucher lees dan vooral deze blog.

Amex platinum kaart - Schiphol Privium Plus

De meest recente toevoeging aan het AMEX platinum kaart voordelen pakket is lidmaatschap bij Schiphol Privium Plus. Met dit abonnement waarvan de abonnementskosten door AMEX betaald worden kun je op Schiphol genieten van een vlottere luchthaven ervaring. 


Bij een groot aantal luchtvaartmaatschappijen mag je gebruik maken van de business class check in balies. Daarnaast mag je bij de veiligheidscontrole gebruik maken van de zogeheten fast track, waarmee je vooral op piekuren veel tijd kunt besparen doordat je niet in de rij hoeft te staan. Vlieg je naar een bestemming buiten het Schengen gebied dan kun je gebruik maken van de speciale poortjes voor Privium leden waar je door middel van een iris-scan het Schengen gebied kunt verlaten.


Laatste voordeel van het Privium abonnement is dat je gebruik mag maken van de twee lounges die ze aanbieden op Schiphol (er is er een aan de landzijde (dus voor de veiligheidscontrole) en 1 na de veiligheidscontrole (alleen non-Schengen).

American Express Platinum kaart limiet

Wie bij een van Nederlands traditionele grootbanken een credit card aanvraagt kies daar vaak voor een kaart met een bepaalde limiet (hoeveel kun je uitgeven met de kaart). Bij American Express werkt dit anders, je hebt namelijk geen vaste limiet. De hoeveelheid die je kunt uitgeven met je kaart is afhankelijk van je betaalgedrag en in welke mate je maandelijks je rekening voldoet. Eigenlijk bouw je een “krediet” geschiedenis op bij AMEX op basis waarvan de limiet bepaald wordt.

 

Via deze link check je eenvoudig of de limiet van je credit card toereikend is voor een eventuele grotere aankoop die je wilt doen met de kaart.

 

American Express Platinum Kaart krediet check

American Express Platinum kaart reisverzekering

De American Express kaart komt met een goede reisverzekering. Om met deze verzekering op reis te gaan is het wel belangrijk dat de reis betaald is middels de Platinum kaart. Het is dan ook geen doorlopende reisverzekering wat wil zeggen dat de dekking alleen geldt tijdens met de kaart geboekte reizen. 


Naast een uitgebreide reisverzekering is ook een annuleringsverzekering opgenomen.


Tenslotte is bovenop de eerder genoemde verzekering nog een reisongemakken verzekering opgenomen. Met deze verzekering krijg je een vergoeding voor noodzakelijke aankopen doordat je vlucht met minimaal vier uur is vertraagd. Ook wanneer je koffer een vertraging van minimaal vier uur oploopt kun je gebruik maken van de dekking om bijvoorbeeld een schone set kleding op de bestemming te kopen.

American Express Platinum kaart voorwaarden

Bij een exclusieve kaart horen vaak ook exclusieve acceptatie voorwaarden. Om de kaart in Nederland aan te vragen dien je in ieder geval aan de onderstaande voorwaarden te voldoen:


– Minimaal 18 jaar oud;

– Geen negatieve BKR registratie;

– Je hebt een betaalrekening bij een Nederlandse Bank


Je moet daarnaast kunnen aantonen dat je een inkomen hebt van 60.000 euro per jaar (wat neerkomt op 5.000 euro per maand).

American Express Platinum kaart aanvragen

Wij hopen dat je wat hebt gehad aan de informatie over American Express platinum kaart op deze pagina. Ik denk dat je voor jezelf op basis van deze informatie een goede afweging kunt maken of de investering van 702 euro per jaar de voordelen die je krijgt waard is. 

 

De kaart aanvragen doe je hier. Zorg dat je een bewijs van inkomen en legitimatie bij de hand hebt als je het aanvraag proces start.