Bespaar geld op je reiskosten

Stapeltje euros

Reizen is niet gratis. Soms is reizen ook niet erg goedkoop. Is het dan niet lekker dat je de mogelijkheid hebt om een deel van de reissom teruggestort te krijgen? In deze post lees je hoe je structureel geld kunt besparen op je vliegtickets en hotelovernachtigen.

De korting wordt mogelijk gemaakt door het principe van cashback. Het werkt als volgt:

Jij als consument doet een aankoop op het Internet via een speciale link die beschikbaar is gesteld door een zogenaamde cashback portaal. Dit portaal krijgt als dank voor het aanbrengen van een lead (dat ben jij dus!) een x percentage van het aankoopbedrag van de retailer als commissie. Het cashbackportaal deelt vervolgens deze commissie met jou.

Wat levert dat op?

Wat je precies terug krijgt verschilt per retailer. Vaak varieert het percentage wat je kunt besparen tussen de 3% en 8%. Vorig jaar had ik voor mijn vakantie op Hawaii (ai wat een dure bestemming is dat) voor een aantal dagen een hotel nodig in Waikiki. Kamers gingen voor gemiddeld 150 euro per nacht. Het cashbackportaal Cashbacktotaal.nl had in die week dat ik wilde boeken net een actie waarbij je 10% van het uitgegeven bedrag bij hotels.com teruggestort kreeg, dat scheelde me op 4 nachten hotel (4*150 euro) toch mooi 60 euro.

Een ander voorbeeld is dat ik via een Duitse cashbackportaal 4,50 euro per ticket teruggestort kreeg voor elk ticket dat ik via Iberia.com boekte. Onlangs had ik wat binnenlandse vluchten nodig a 20 euro per vlucht. Door via de link te boeken kostten die tickets me i.p.v. 20 euro maar 15.5 euro per vlucht.

Hoe krijg ik dat ook voor elkaar?

Onderstaand een kort stappenplan om vanaf nu ook cashback te gaan ontvangen:

1) Maak een account aan op cashbacktotaal.nl

2) Log voordat je gaat shoppen of een ticket gaat boeken in op cashbacktotaal.nl met je account

3) Zoek in de zoekbox op Cashbacktotaal.nl de betreffende webshop waar je wilt gaan boeken (bijvoorbeeld hotels.com)

4) Ga naar de betreffende webshop via het linkje dat nu getoond wordt. Dit is belangrijk, wanneer je niet via het linkje gaat wordt je aankoop niet geregistreerd en zul je geen cashback ontvangen.

5) Een aantal uur na je aankoop zal je cashbackbedrag getoond worden in je transactieoverzicht op cashbacktotaal.nl

6) Wanneer de betreffende webshop de aankoop heeft goedgekeurd zal het bedrag beschikbaar worden gemaakt in je “spaarpot” op cashbacktotaal.nl.

7) Nu kun je het bedrag naar je betaalrekening over laten boeken.

Werkt dat alleen voor reizen?

Nee, via Cashbacktotaal.nl zijn tientallen webshops en reisbureau’s aangesloten. Ik gebruik persoonlijk de webshop ook als ik online kleding aan het shoppen ben of electronica nodig heb. Eigenlijk check ik altijd voordat ik een aankoop kan doen of er een cashback link beschikbaar is. Een beetje extra korting is altijd lekker! We blijven immers Nederlanders 😉

Onderstaand een overzicht van de categorieen waar je cashback over kunt krijgen:

Overzicht categorieen cashback

Onderstaand een voorbeeld van een cashback overzicht van in dit geval Mediamarkt. Zoals je ziet krijg je 3% van je aankoopbedrag terug als cashback. Je moet daarvoor wel via de groene knop naar de website van mediamarkt navigeren!

Tip: Cashbacktotaal.nl is niet de enige aanbieder van dit principe. Zowel in Nederland als in het buitenland zijn er diverse aanbieders te vinden. Heb je een webshop die niet wordt aangeboden bij cashbacktotaal.nl zoek dan eens op Google op de termen: +cashback +webshopnaam

Nog meer verdienen zonder aankoop!

Ook zonder het doen van aankopen kun je wat geld verdienen via Cashbacktotaal.nl. Heb jij een shopaholic zus? Familie die veel online koopt? Wijs ze dan op de mogelijkheden van cashback sites.Via het tabblad “Vrienden Aanbevelen” vind je een unieke link die je aan je vrienden en familie kunt geven. Wanneer zij lid worden van cashbacktotaal.nl via jou link ontvang jij 10 Euro nadat zij hun eerste aankopen hebben gedaan via het portaal. Dat tikt lekker aan als je veel vrienden hebt!

Ga jij beginnen met besparen ?? Laat het weten in de reacties!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*