Ik bespaarde 140 euro door te betalen met miles

travel hacking
travel hacking

In Mei vlieg ik samen met mijn vriendin voor een paar dagen naar Vietnam. Omdat het voordeliger was om een open jaw (je arriveert op een andere luchthaven dan waar je weer vertrekt) te boeken dan een retour ticket vlieg ik heen op Hanoi en terug vanaf Hong Kong. 

Alhoewel ik hiermee een leuke besparing kon realiseren op een retour ticket blijf ik nog wel met een gaatje zitten in mijn reisplan, namelijk een ontbrekende vlucht van Hanoi naar Hong Kong. In dit artikel lees je hoe een simpele vorm van travel hacking toch tot een besparing kan leiden!

open jaw route Hanoi Hong KOng

Op zoek dan maar naar een ticket om van Hanoi naar Hong Kong te komen. Eerst maar eens kijken naar de prijzen voor directe tickets tussen deze twee steden. Uit onderstaand overzicht valt voor mij het ticket van Cathay Dragon het meeste op, ik heb status bij de OneWorld alliantie waardoor ik door het boeken van dit ticket gebruik kan maken van mijn status-voordelen (priority check-in, priority boarding en de voor mij belangrijkste, lounge toegang. 

Alleen om nou voor een vlucht van twee uurtjes meer dan 200 euro te betalen (voor een ticket in economy) , dat gaat mij wel iets te ver.

 

Prijs tickets hanoi hong kong
Prijs tickets hanoi hong kong

Dan maar eens onderzoeken of de prijs zo hoog is omdat het een enkele reis betreft ipv een retour. Helaas blijkt ook dat niet het geval te zijn, zoals in onderstaande afbeelding te zien is.

British Airways Executive Club to the rescue

Zoals al eerder aangegeven betreft het hier een vrij korte vlucht, rond de 2 uur. De gevlogen afstand is slecht 526 miles. Aangezien Hong Kong de thuisbasis is van Cathay Pacific kreeg ik de ingeving om eens te kijken of er een award ticket te boeken is tussen deze twee steden. Het liefst dan via het programma van British Airways (BAEC) omdat daar de award prijzen worden berekent op basis van de gevlogen afstand. 

Een snelle zoekopdracht op de award website van BAEC leverde het onderstaande resultaat op:

zoekopdracht british airways hanoi hong kong award ticket

Voor de datum waar ik op zou willen vliegen zijn dus nog 8 stoelen beschikbaar om als award ticket te boeken. Snel maar selecteren en kijken wat de prijs is:

Voor 4.500 avios en een bijbetaling van 35 euro aan taxes vlieg ik dus dezelfde route als waar ik met cash meer dan 200 euro voor zou moeten betalen. Gelukkig heb ik avios tot mijn beschikking maar zelfs als je die nog niet hebt kun je tot een mooie besparing komen. Zie onderstaand de prijs om deze benodigde Avios bij British Airways te kopen: 

travel hacking

Wanneer je dus vanaf 0 de benodigde avios zou moeten kopen betaal je 109 euro (avios) + 35 euro (taxes) voor je ticket. Dat is toch een besparing van 218 euro (cash ticket) –  144 euro (avios+taxes) = 72 euro per ticket. Op de tickets voor mijn vriendin en mij bespraak ik dus 144 euro! Ik zeg dat is de moeite waard!

Conclusie

In mijn beleving loont het altijd de moeite om naast de tickets die je gewoon via bijvoorbeeld Google Flights kunt vinden ook te kijken naar de opties om met miles een bepaalde route te vliegen. Denk daarbij vooral bij routes over kortere afstand aan het programma van British Airways omdat zij de prijs baseren op de gevlogen afstand. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*