Credit Cards

Credit card op reis

Als je veel reist dan weet je het wel. Credit cards zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de reiswereld. 

Wanneer je wilt inchecken bij een hotel of bijvoorbeeld een reservering wil maken voor een huurauto, dan word je al snel gevraagd om je credit card.

 

Vaak is het zelfs zo als je de reservering van te voren al hebt betaald dat de betreffende organisatie toch een credit card wil zien om zogenaamde “incidentials” af te dekken. Het is een soort verzekering voor de organisatie dat wanneer je de kamer of de huurauto beschadigd achter laat, de financiele schade toch ergens verhaald kan worden.

Credit cards zijn er in alle soorten en maten te krijgen. Wanneer je een betaalrekening hebt bij een Nederlandse bank dan kun je vaak als onderdeel van je betaalpakket een credit card toevoegen. Je kunt er ook voor kiezen om een credit card af te nemen bij een gespecialiseerde credit card uitgever, je krijgt dan naast de kaart vaak wat extra voordelen. 

Over onderstaande credit cards hebben we al posts gedaan

Betaalpas op reis

Wie niet in Nederland zijn geld wisselt bij bijvoorbeeld een GWK loopt er vaak tegen aan dat ze in het buitenland bij een geldautomaat de lokale valuta uit “de muur” moeten trekken. Doe je dit dan met je ABN Amro of ING bankpas? Wel het makkelijkste maar er zijn ook goedkopere opties. Je krijgt namelijk te maken met diverse kosten en opties wanneer je voor de geld automaat staat.  

 

Waar moet je rekening mee houden en wat zijn voordelige opties qua betaalpassen. 

Over onderstaande betaalpassen op reis hebben we al geschreven

Revolut : De bankrekening voor reizigers
REVOLUT