Da Nang : tropisch middelpunt van Vietnam

Da Nang (ook wel DaNang) is de op vijf na grootste stad van Vietnam. De stad ligt precies halverwege de lange strook land die Vietnam moet voorstellen. De meeste reizigers gebruiken DaNang vooral als transit point wanneer ze vanaf Hue naar HoiAn reizen en slaan een verblijf in de stad daarbij over, zonde als je het mij vraagt. 

Hotel in Da Nang

Wie in Da Nang wil verblijven doet er goed aan om even de tijd te nemen om een hotel uit te zoeken. In DaNang zijn de hotels geconcentreerd in twee gebieden, je vindt veel moderne hotels in de strook langs de vele stranden. Wie liever in het centrum van de stad bivakkeert kiest een hotels in de wijken langs de Han rivier. 

Het is goed om te benoemen dat het centrum van Da Nang zich op een aantal kilometer bevindt van het het strand. Wanneer je dus met name van de zon wilt genieten op het strand, kies dan geen hotel in het centrum van de stad. 

Vervoer in Da Nang

Wanneer je jezelf over korte afstand wilt verplaatsen binnen Da Nang dan is het prima te doen om te lopen. Voor de wat grotere afstanden kun je gebruik maken van taxi’s. In DaNang is de Grab service goed beschikbaar en de prijzen zijn redelijk te noemen (zeker voor Westerse normen). 

Een goed alternatief voor de taxi’s is het huren van een fiets.

Da Nang bezienswaardigheden

Dragon bridge

Er zijn een aantal bruggen in Da Nang die de Han rivier overbruggen maar de Dragon Bridge is wel de meest in het oog springende. De brug is voorzien van een geel geverfde ijzeren constructie die een draak voor moet stellen. 

dragon bridge danang da nag hoi an hoian

In de avonduren is de mooi verlichte brug goed te zien vanaf de kade aan weerskanten van de rivier. Maar de Dragon bridge staat bekend om de shows die op zaterdag en zondag om 21:00 worden gegeven. Op dat tijdstip spuwt de draak vuur en spuugt daarnaast water. 

Leuk om te zien wanneer je toevallig in het weekend in DaNang bent, maar in mijn beleving geen reden om je verblijf speciaal voor te verlengen tot in het weekend.

Hoi An

Da nang Danang Hoian Hoi an

Op zo’n 30 kilometer van Da Nang gelegen vindt je het schilderachtige kleine plaatsje Hoi An. In dit door UNESCO tot world heritage site uitgeroepen plaatstje vind je huizen waarin in Japans / Chinese maar ook oud Europese invloeden terug kunt zien. 

Het hoogtepunt van Hoi An is de goed bewaard gebleven Japanse brug in het centrum van het oude dorp. 

BAHN MI PHUONG

In Hanoi vind je een Bahn Mi afhaal restaurant die bekend is geworden doordat Anthony Bourdain daar in het verleden at. De Bahn Mi met gehakt en verse groenten zijn echt verrukkelijk en een echte aanrader voor wie de hele dag door de straten van Hoi An heeft geslenterd. 

Het restaurant heet Bahn Mi Phuong. Wanneer je in de straat langs het water staat met je rug richting het water dan vind je het restaurant in de tweede paralel straat. 

VERVOER VAN DA NANG NAAR HOI AN

Voor een dagtrip naar Hoi An moet je rekening houden met zo’n 250.000 VND enkele reis per taxi. Op de heenweg kun je eventueel gebruik maken van een GRAB taxi, echter in Hoi An zelf is deze dienst niet beschikbaar.

Voor de terugreis kun je het beste gebruik maken van een private driver die je bij vele winkels in Hoi An kunt bestellen. De prijzen liggen rond de 250.000 – 300.000 VND voor een enkele reis naar Da Nang.

Sun world Da Nang wonders

DaNang heeft zijn eigen bescheiden attractiepark waar het vooral in de avonduren een samenkomen is van veel gezinnen. Onder het genot van een hapje en drankje maken ze gebruik van alle attracties die het park rijk is, voor zowel jong als oud. 

Het park is opgedeeld in diverse gebieden, ieder in het thema van een Aziatisch land. De top attractie van het park is het reuzenrad dat eigenlijk vanaf iedere plek in DaNang te zien is. 

In het park vind je diverse attracties als een Schommelschip, meerdere achtbanen en diverse attracties die je op Nederlandse kermissen terug vindt. Rondom het park rijdt een monorail.

Asia World da nang danang vietnam

Ik heb me in dit attractiepark prima een aantal uur kunnen vermaken. Tip: Kom rond aan het eind van de middag, dan is het park nog vrijwel uitgestorven. Je kunt dan zonder in de rij te staan gebruik maken van de attracties. Maar blijf vooral tot aan het begin van de avond hangen, wanneer de locals toestromen, om de typische Aziatische pretpark cultuur te ervaren.  

Toegangsprijs Sun World Da Nang Wonders

De toegangsprijzen van Sun World Da Nang Wonders bedragen 200.000 VND voor volwassenen en kinderen betalen 150.000 VND. Voor deze prijs mag je van vrijwel alle attracties gebruik maken, alleen voor de bots auto’s betaal je een klein bedrag bij op het moment dat je er gebruik van wilt maken.