American Express

Op de Nederlandse credit card markt zijn niet zo veel spelers te vinden als op de Amerikaanse markt. Naast American Express worden de meeste credit cards uitgegeven door International Card Services(ICS). De kaarten van ICS zijn VISA en Mastercard kaarten, vaak in een jasje gestoken van een van de Nederlandse banken of een andere partij die een contract heeft met ICS (Bijvoorbeeld “De Bijenkorf” en “ANWB”).

 

De kaarten van American Express zijn over het algemeen iets duurder vergeken met de gemiddelde VISA of Mastercard. De kaarten van American Express kenmerken zich door de extra’s die worden aangeboden naast het betaalgemak. 

De kosten zijn daarnaast vaak het 1e jaar gereduceerd (sommige kaarten zelfs gratis) zodat je een jaar lang voordelig kunt ervaren of een van de American Express kaarten iets voor jou is.

Op deze pagina vind je een overzicht van alle artikelen die we hebben geschreven over de kaarten van American Express. Daarbij kijken we zowel naar de kosten van de kaarten als de reisgemakken die je bij een aantal van de kaarten cadeau krijgt. 

Verschillen tussen Flying Blue American Express en de reguliere kaart

In tegenstelling tot de Amerikaanse versie van American Express bieden ze in Nederland twee soorten kaarten aan: kaarten met een Flying Blue look-and-feel en de reguliere American Express kaarten zoals ze ook elders in de wereld gevonden worden. 

 

Maar welk van deze kaarten pas nu het beste bij jou? Lees snel in onderstaand artikel wat de voornaamste verschillen tussen de kaarten zijn. 

Kosten van de American Express kaarten

In onderstaande artikelen staan we stil bij de kosten van een aantal van de American Express kaarten en of de kosten in onze ogen opwegen tegen het reis- en betaalgemak dat de kaarten ons opleveren.

Gemakken behorend bij American Express kaarten

Zoals al eerder genoemd op deze website krijg je bij een aantal American Express kaarten naast betaalgemak ook een stukje reisgemak. In de onderstaande artikelen worden een aantal van deze reisgemakken toegelicht.

Lopende promoties bij American Express

Van tijd op tid heeft American Express promoties lopen op haar credit cards die de kaarten nog net wat aantrekkelijker maken dan anders. Vaak is de periode waarover korting wordt aangeboden net even iets langer of wordt er een extraatje geboden in de vorm van extra Flying Blue miles danwel extra Membership reward punten afhankelijk van het type kaart. 

 

 

Deze extra’s zijn vaak alleen verkrijgbaar wanneer je de kaart afsluit op uitnodiging van een bestaande kaarthouder. Onderstaand de lopende promoties in het member-get-member programma van American Express.

Aanbod voor de reguliere Platinum kaart

Aanbod voor de Flying Blue Gold kaart