American Express Credit Cards

Op de Nederlandse credit card markt zijn niet zo veel spelers te vinden als op de Amerikaanse markt. 


Naast American Express worden de meeste credit cards uitgegeven door International Card Services(ICS). De kaarten van ICS zijn VISA en Mastercard kaarten, vaak in een jasje gestoken van een van de Nederlandse banken of een andere partij die een contract heeft met ICS (Bijvoorbeeld “De Bijenkorf” en “ANWB”).


Over het algemeen genomen is de jaarbijdrage voor de American Express hoger dan die van andere credit card uitgevers. Daar tegenover staat dat een credit card van American Express meer is dan een kaart alleen. Zo krijg je naast het betaalgemak van de kaart ook een een assortiment aan verzekeringen. Afhankelijk van het type kaart krijg je daarnaast nog voordelen bij het Flying Blue programma van AIR France/KLM of een aantal meer algemene reisvoordelen bij de reguliere AMEX kaarten.

American Express kaarten : eerste jaar korting (of zelfs gratis)

Het mooie aan American Express is dat ze erg zelfverzekerd zijn over de kwaliteit van hun eigen product. Daarom krijgen mensen die via een bestaande kaarthouder overgaan tot de aanschaf van een credit card een betere deal dan klanten die het rechtstreeks bij American Express doen. Op deze manier houdt American Express bestaande kaarthouders gelukkig en weet zij dat de nieuwe kaarthouder op aanraden van een blije kaarthouder lid van de club is geworden. 


Wanneer je via een bestaande kaarthouder een kaart afsluit dan krijg je in veel gevallen 50% korting op de jaarbijdrage in het 1e jaar (de gold cards ontvang je zelfs het eerste jaar volledig gratis). Daarnaast krijg je afhankelijk van het type kaart die je kiest frequent flyer miles danwel Membership Reward points cadeau. Dit is iets wat je ook niet ontvangt wanneer je bij American Express op hun eigen website een kaart afneemt.


Op deze pagina vind je een overzicht van alle artikelen die we hebben geschreven over de kaarten van American Express. Daarbij kijken we zowel naar de kosten van de kaarten als de reisgemakken die je bij een aantal van de kaarten cadeau krijgt. 

Verschillen tussen Flying Blue American Express en de reguliere kaart

In tegenstelling tot de Amerikaanse versie van American Express bieden ze in Nederland twee soorten kaarten aan: kaarten met een Flying Blue look-and-feel en de reguliere American Express kaarten zoals ze ook elders in de wereld gevonden worden. 

 

Maar welk van deze kaarten pas nu het beste bij jou? Lees snel in onderstaand artikel wat de voornaamste verschillen tussen de kaarten zijn. 

American Express kaarten: Wat zijn de kosten?

In onderstaande artikelen staan we stil bij de kosten van een aantal van de American Express kaarten en of de kosten in onze ogen opwegen tegen het reis- en betaalgemak dat de kaarten ons opleveren.

American Express kaarten: Wat zijn de extra's?

Zoals al eerder genoemd op deze website krijg je bij een aantal American Express kaarten naast betaalgemak ook een stukje reisgemak. In de onderstaande artikelen worden een aantal van deze reisgemakken toegelicht.

Lopende promoties bij American Express

Van tijd op tid heeft American Express promoties lopen op haar credit cards die de kaarten nog net wat aantrekkelijker maken dan anders. Vaak is de periode waarover korting wordt aangeboden net even iets langer of wordt er een extraatje geboden in de vorm van extra Flying Blue miles danwel extra Membership reward punten afhankelijk van het type kaart. 


Deze extra’s zijn vaak alleen verkrijgbaar wanneer je de kaart afsluit op uitnodiging van een bestaande kaarthouder. Onderstaand de lopende promoties in het member-get-member programma van American Express.

Aanbod voor de reguliere Platinum kaart

Aanbod voor de Flying Blue Gold kaart