Membership Rewards punten uitgeven inspiratie American Express AMEX 100

Award vluchten boeken met Membership Rewards punten

Wanneer je een reguliere creditcard (dus niet een van de Flying Blue kaarten) van American Express (AMEX) hebt spaar je door uitgaven te doen met je kaart voor Membership Rewards (MR) punten. Afhankelijk van de kleur van je kaart spaar je tussen de 0.8 en 1.5 Membership Rewards punten per uitgegeven Euro.

Het sparen van punten is natuurlijk leuk maar het uiteindelijke doel is om deze punten uit te geven aan leuke ervaringen. Een van de mogelijkheden van de Membership Rewards punten is om deze over te boeken naar de loyaliteitsprogramma’s van diverse luchtvaartmaatschappijen, je MR punten worden dan omgezet in zogenaamde frequent flyer miles.

In deze post wil ik je meenemen in een aantal leuke award vluchten die je kunt boeken.

-> Lees hier wat je nog meer met je Membership Rewards punten kunt doen

Membership Rewards punten overboeken naar Airlines

Zoals in de inleiding al geschreven is het mogelijk om je Membership Rewards punten over te boeken naar luchtvaartmaatschappijen. Naar welke luchtvaartmaatschappijen je kunt overboeken is afhankelijk van de het land waar je de American Express kaart hebt afgesloten, in ieder land heeft AMEX namelijk andere afspraken gemaakt met partners.

In de onderstaande afbeelding vind je de luchtvaartmaatschappijen waar je met de Nederlandse American Express kaarten de Membership Rewards punten heen kunt boeken.

Membership Rewards punten uitgeven inspiratie American Express AMEX 1
Membership Rewards punten uitgeven inspiratie American Express AMEX 1
Membership Rewards punten uitgeven inspiratie American Express AMEX 1

Bij vrijwel alle bovengenoemde luchtvaartmaatschappijen krijg je voor iedere vijf Membership Rewards punten die je er naar toe overboekt vier frequent flyer miles terug. De twee uitzonderingen hier op zijn SAS Scandinavian Airlines ( twee frequent flyer miles voor drie Membership Rewards punten) en Delta Airlines (slecht een frequent flyer punt per drie ingeleverde MR punten).

Wanneer je dus 10.000 Membership Rewards punten overboekt zul je bij de meeste luchtvaartmaatschappijen 8.000 frequent flyer miles krijgen, behalve bij SAS en Delta, daar krijg je respectievelijk 6.666 en 3.333 miles.

Boek alleen over met concreet doel in gedachten

Doordat American Express Membership Rewards punten inwisselbaar zijn voor diverse soorten frequent flyer punten zijn ze erg waardevol. Ze zijn bijvoorbeeld ideaal als je last minute ergens naar toe moet vliegen de cash prijzen van vliegtickets door het dak gaan. De beste plek om je Membership Rewards punten te bewaren is dus de portemonnee bij American Express, dan blijf je volledig flexibel in hoe je de punten wilt inzetten.

Boek de punten pas over naar een partner op het moment dat je een concreet doel met de frequent flyer miles in gedachten hebt.

GELDIGHEID AMEX MEMBERSHIP REWARDS PUNTEN

De Membership Rewards punten in je American Express portemonnee blijven geldig zolang je een creditcard hebt. In tegenstelling tot frequent flyer miles verlopen ze dus niet standaard na een aantal maanden.

British airways : koning van de korte award vluchten

Wanneer je Membership Rewards punten overboekt naar British Airways dan belanden ze in je portemonnee van de British Airways Executive Club (BAEC). Binnen deze club heten frequent flyer miles Avios. Het programma van British Airways is met name interessant als je op zoekt ben naar een vlucht over korte afstand.

Binnen het programma wordt de prijs van een award ticket namelijk bepaald aan de hand de afstand die je wenst te vliegen. In tegenstelling tot andere frequent flyer programma’s is de regio waarin de vertrek en aankomstluchthaven liggen daarbij niet relevant.

We nemen twee vluchten die je kunt boeken met Avios onder de loep, eentje dicht bij huis en eentje in het Verre Oosten om te laten zien dat je ook daar waarde kunt halen uit je punten.


American Express gold kaart

British Airways award: Amsterdam naar Londen

Zoals gezegd beginnen we met een voorbeeld dicht bij huis. Stel dat je rondom de kerstdagen een dagje heerlijk wilt kerstshoppen in Londen, de prijzen van cash tickets zijn dan vele malen hoger dan normaal.

Londen ligt op een afstand van 231 miles van Amsterdam en valt daarom bij het British Airways programma in de goedkoopste categorie vluchten. Wanneer we op de website van British Airways zoeken op beschikbaarheid van de vluchten zien we dat er op 23 November zowel stoelen in economy- als in Business Class te boeken zijn met Avios.

Membership Rewards punten uitgeven inspiratie American Express AMEX 10

Om vervolgens te kunnen zien hoeveel Avios de vluchten in iedere boeking klasse kosten klikken we simpelweg de klasse aan. In de beide afbeeldingen hier onder zie links de kosten voor een economy ticket (7.500 Avios + 1 euro bijbetalen) en rechts die van een Business Class ticket (12.750 Avios + 1 euro bijbetalen).

Wanneer je liever minder Avios kwijt wilt zijn kun je in het volgende scherm van het boeking proces kiezen om wat meer cash te betalen waardoor de prijs in  Avios omlaag gaat (de mogelijkheden worden in de onderstaande afbeelding weergegeven in het “More pricing options” deel van het scherm.

Membership Rewards punten uitgeven inspiratie American Express AMEX 10
Membership Rewards punten uitgeven inspiratie American Express AMEX 10

British Airways award: Bangkok naar Tokyo

Wanneer je de AMEX Membership Rewards punten overboekt naar British Airways dan kun je natuurlijk de verkregen Avios uitgeven aan vluchten met British Airways. Het is ook mogelijk om je Avios te besteden aan een van de vele partner luchtvaartmaatschappijen waarmee British Airways in de OneWorld alliantie samenwerkt, zo ook Japan Airlines.

Middels het onderstaande voorbeeld wil ik je laten zien dat je de Avios ook kunt gebruiken als je bijvoorbeeld op rondreis bent in Azië en van het ene land door wilt reizen naar het volgende land. In sommige gevallen is het goedkoper om een cash ticket te kopen waarbij je arriveert in bijvoorbeeld Thailand maar vervolgens terug vliegt vanuit Japan.

In het onderstaande voorbeeld is te zien dat vliegtickets met cash vrij aan de prijs zijn. Een mooie gelegenheid om te ontdekken of we door het inzetten van Avios goedkoper uit zijn.

Membership Rewards punten uitgeven inspiratie American Express AMEX 10

We zoeken weer via de website van British Airways naar beschikbaarheid van award stoelen tussen Bangkok en Tokyo, we focussen ons daarbij voor het gemak even op dezelfde vlucht als die we hierboven gevonden hadden. Het blijkt dat op de vlucht nog award stoelen beschikbaar zijn, echter alleen in economy class.

Voor het award ticket betalen we 13.000 Avios met daarnaast nog een kleine 60 euro aan belastingen. In tegenstelling tot vluchten met British Airways is het bij partner luchtvaartmaatschappijen niet mogelijk om het cash deel van de prijs te verhogen om de Avios prijs te drukken.

Persoonlijk zou ik ten alle tijde liever 13.000 Avios en 60 euro belasting uit mijn portemonnee trekken dan dat ik 439 euro cash zou afrekenen.

Membership Rewards punten uitgeven inspiratie American Express AMEX 10
Membership Rewards punten uitgeven inspiratie American Express AMEX 10

Membership rewards punten overboeken naar KLM

Onze eigen nationale trots KLM is ook een transfer partner van American Express in Nederland. Persoonlijk zou ik liever een Flying Blue credit card van American Express afnemen en daar Flying Blue miles mee sparen dan dat ik mijn Membership Rewards punten zou overboeken naar Flying Blue, maar dat is puur persoonlijk.


American Express Flying Blue Gold Kaart

De meeste waarde uit je Flying Blue miles zul je waarschijnlijk halen door het boeken van Promo award tickets. Iedere maand publiceren Air France en KLM een lijst aan bestemmingen waar je met korting heen kunt vliegen. Vaak wordt er een korting variërend van twintig tot vijftig procent op de normale prijs weggegeven.

In de onderstaande afbeeldingen zie je twee voorbeelden van Promo Awards. Alle vluchten die je met Flying Blue miles wilt boeken kun je zoeken vanuit je Flying Blue account.


S. von Kriegenbergh
S. von Kriegenbergh

Al vanaf kleins af aan ben ik verslingerd aan alles wat met luchtvaart te maken heeft. Als kleine jongen was ik vaak in de weekenden langs de startbanen van Schiphol te vinden, kijkend naar alle vertrekkende vliegtuigen naar zonnige bestemmingen. Sinds een aantal jaar ben ik in de gelukkige situatie dat ik zeer regelmatig het vliegtuig pak naar mooie bestemmingen, het liefst in business of first class, en het liefst zo goedkoop mogelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.