De Flying Blue promo awards van de maand Augustus zijn nu beschikbaar. In dit artikel focussen we ons op de aantrekkelijkste business class deals. Je vindt de promo awards hier .

Wat zijn Flying Blue promo awards

De Flying Blue promo awards zijn bestemmingen die je met een korting van tien tot en met vijftig procent kunt boeken met je Flying Blue award miles. De deals zijn een maand lang te boeken waarbij je er wel rekening mee moet houden dat de periode waarin je kunt reizen beperkt is tot 1 of 2 maanden. 

De nieuwe promo awards worden vaak een aantal dagen voor het eind van de kalendermaand gepubliceerd op de website van Flying Blue.

Er zijn maandelijks deals beschikbaar in zowel economy als business class, echter door de belastingen die je moet betalen op je ticket loont het vaak het meest om voor een business class ticket te gaan.

Aantrekkelijke promo awards Augustus 2019

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Promo award: Quito, Ecuador

Flying Blue promo awards

Deze maand vlieg je met de maximale korting van vijftig procent op en neer naar Quito. 

Dat betekent dat je voor 39.500 award miles + 208 euro aan taxes vanaf Schiphol richting dit prachtige Zuid Amerikaanse land vliegt.

Quito is deze maand ook in economy class met 50 procent korting  te boeken via de promo awards, dit kost je dan 19.250 award miles + 82 euro.  

Promo award: Noord Amerikaanse bestemmingen

Deze maand zijn er vier bestemmingen in Noord Amerika in business class te boeken via de promo awards. Het zijn deze maand Chicago en drie Canadese bestemmingen: Vancouver, Edmonton & Calgary. 

Voor al deze bestemmingen geldt dat er een korting wordt gegeven van 25% op de normale prijs in award miles.

  • Chicago: 53.250 miles + 262 Euro taxes
  • Calgary: 45.375 miles + 205 Euro taxes
  • Vancouver: 45.375 miles + 205 Euro taxes

Voor Edmonton heb ik geen beschikbaarheid voor business class stoelen kunnen vinden in de promotiemaanden.

 

Flying Blue promo awards

Meer Flying Blue award miles nodig?

Er zijn verschillende mogelijkheden om je Flying Blue account aan te vullen met award miles. 

Hotel punten overplaatsen naar Flying Blue

Je kunt bij een groot aantal hotel loyaliteits programma’s bijvoorbeeld je hotelpunten overzetten naar het Flying Blue programma (dit is niet altijd de beste besteding van je punten, maar kan je wel net even aan het benodigde aantal miles helpen).

Dit is o.a. mogelijk bij Hilton en IHG.

Flying Blue award miles kopen

Via de website van Flying Blue kun je eventueel award miles kopen mocht je er net niet genoeg hebben. Mijn ervaring is dat de kosten van de aankoop er toe leiden dat de totaalprijs van het promo award niet langer interessant is. 

American Express Membership Rewards punten overzetten

Wanneer je een reguliere American Express kaart hebt dan spaar je Membership Rewards punten. Deze kun je naar een aantal loyaliteitsprogrammas overzetten, waaronder Flying Blue. 

Je kunt je punten overzetten waarbij je vier Flying Blue miles ontvangt voor elke vijf ingeleverde American Express Membership Reward punten.

Mocht je nog geen American Express kaart hebben, lees dan hier even over de voordelen voor reizigers.

Conclusie promo awards Augustus 2019

De promo awards zijn al een aantal maanden minder interessant dan voorgaande jaren. Gelukkig valt er hier en daar nog wel een goede deal zoals de business class vlucht naar Quito op te pikken. 

Ga jij een promo award boeken deze maand?