Geld besparen op reizen

Geld besparen op reizen

Reizen is het leukste wat er bestaat! Wanneer je op deze pagina bent aanbeland zul je deze mening vast wel met mij delen. Voor veel mensen zijn de nieuwe indrukken die je op een reis krijgt van onschatbare waarde voor hun eigen ontwikkeling en daarmee eigenlijk onbetaalbaar. Omdat in deze wereld eigenlijk alleen de zon voor niets op komt, zul je om te kunnen reizen geld moeten uitgeven. Het maakt daarbij niet uit of je een backpacker bent die de laatste druppel experience uit zijn Euro wil persen of toch wat meer een luxepaardje dat vooral voor comfort gaat op vakantie. 

Voor beide groepen blijft het lekker om geld te kunnen besparen op hun reizen. Op deze pagina geven we wat tips om geld te kunnen besparen op je reizen. Wanneer we nieuwe mogelijkheden vinden zullen we de pagina aanvullen.

Bespaar geld via vrienden links

De concurrentie in de reisbranche is moordend. Dat is natuurlijk een lastige situatie voor bedrijven die actief zijn in deze branche. Voor reizigers biedt dat mogelijkheden om hier en daar wat korting op te doen. Doordat er zoveel keuze is voor reizigers om hun hotels, vliegreizen en vervoer te regelen zijn er diverse partijen die bestaande klanten de mogelijkheid geven om nieuwe klanten uit te nodigen. De nieuwe klant krijgt dan een mooie korting op zijn eerste vlucht / overnachting of transport. 

In deze rubriek hou ik voor jullie een overzicht bij met partijen die een korting geven wanneer je via een zogenaamde vriendenlink een eerst boeking maakt.

AirBNB

Deze aanbieder van overnachtingen is ontstaan doordat er een behoefte onder huisbezitters was om leegstaande kamers te verhuren. Via AIRBNB is het mogelijk om bij een “host” te blijven logeren, je verblijft dan in een kamer in zijn of haar huis. Andere aanbieders geven de mogelijkheid om het hele huis of appartement voor een of meerdere nachten te huren.

Zelf heb ik regelmatig in een AIRBNB verbleven omdat het voor mij een voordelig alternatief is in met name de steden waar de hotelprijzen door het dak gaan. Boven de vriendelijke prijs krijg je er vaak ook het gezelschap./ kennis bij van de eigenaar.

Het AIRBNB platform geeft nieuwe gasten de mogelijkheid om op hun eerste boeking 34 euro korting te krijgen. Om deze korting te verkrijgen moet je jezelf even aanmelden bij het platform middels deze vriendenlink.

Bespaar geld via shopping portals

Wil je weten wat shopping portals zijn? Dat zijn websites die er hun verdienmodel van hebben gemaakt om leads (jij en ik) aan te leveren bij aanbieders van producten en diensten. Voor het aanleveren van deze leads krijgen de portals een vergoeding. Een percentage van de vergoeding keren de shopping portals vervolgens weer uit aan de leads (en daar worden jij en ik blij van). 

Drie bekende shopping portals in Nederland zijn:

Wellicht heb je ooit wel eens een aankoop gedaan bij een van deze partijen… maar wist je dat ook hotelketens, hotelvergelijking websites en luchtvaartmaatschappijen zijn aangesloten bij deze websites? Door je reizen via deze portals te boeken kun je een kortingspercentage op de totale reissom krijgen van gemiddeld 3% tot 15%.

Wil je weten meer weten over de werking van deze portals? Lees dan even deze post die we eerder schreven..

Bespaar geld door te betalen met punten

Ik hoor je denken? Ik spaar helemaal geen frequent flyer punten of hotel punten… hoe kunnen ze dan tot een besparing leiden. Ok toegegeven de grootste besparing kun je natuurlijk halen wanneer je deze punten wel in je bezit hebt. Stel dat je een hotelovernachting voor 10.000 hotel punten kunt boeken terwijl de cash prijs rond de 200 euro per nacht is? Dan bespaar je in 1 klap veel geld. 

Maar wat nou als je geen punten in je bezit hebt? Wist je dat je deze punten vaak ook gewoon kunt kopen bij de luchtvaartmaatschappij of de hotel keten? Op de Engelstalige versie van InsideFlyer staat een mooi artikel over het besparen van veel geld door je hotel overnachting te betalen met punten die je eerst bij het programma hebt gekocht. Je leest het artikel hier.

Punten via credit cards verkrijgen

American Express biedt de Gold credit card aan waar je 20.000 Membership Reward punten cadeau bij krijgt wanneer je de credit card in de eerste drie maanden na ontvangst minimaal voor 500 euro gebruikt. Het mooie aan deze deal is dat de credit card het eerste jaar volkomen gratis in gebruik is en dat je hem na het eerste jaar (eventueel) super eenvoudig kunt opzeggen. Door deze punten te gebruiken om een voordelige vlucht in bijvoorbeeld Azië van het ene naar het andere land te boeken kun je zo enkele tientallen tot honderden euros besparen. 

De credit card (inclusief het eerste jaar gratis + 20.000 punten aanbod) vraag je aan via deze link.