Goedkoop vliegen met KLM met ING rentepunten

goedkoop vliegen met klm met ing rentepunten
goedkoop vliegen met klm met ing rentepunten

Wie klant is bij de ING bank spaart vaak automatisch rentepunten. Je ontvangt de punten door geld op je spaarrekening aan te houden of door bepaald gedrag te vertonen met de producten die je bij de bank afneemt.Goed je hebt nu een flinke stack met punten! Tijd om goedkoop te vliegen met KLM met ING rentepunten!

KLM Voucher met ING rentepunten

In de ING rentepunten winkel kun je de rentepunten inwisselen voor allerlei geschenken. Naast fysieke geschenken zoals speelgoed en electronica kun je er ook voor kiezen om je punten in te wisselen voor cadeau kaarten en tegoedbonnen. In deze laatste categorie heb je de keuze uit twee bonnen van KLM, de eerste geeft je 100 Euro korting op een pakketreis binnen Europa. De tweede geeft 250 Euro korting op een pakket reis naar de rest van de wereld.

Korting bij KLM met ING rentepunten
Korting bij KLM met ING rentepunten

Wat is een pakketreis?

Een pakketreis verschilt van een normaal ticket doordat het een combinatie is tussen een vliegticket en een hotel OF een vliegticket en een huurauto. 

Hoe gebruik ik mijn ING rentepunte KLM voucher?

Goed je hebt een voucher gekocht via de rentepunten winkel van ING maar hoe zet je hem nu in voor een mooie reis? Aan de hand van een simpel voorbeeld gaan we stap voor stap door het boekingsproces heen.

Stap 1: Ga naar de package deal website

Ga naar de KLM package deals website. De pagina ziet er uit als onderstaande afbeelding

Stap 2: vul je velden van het zoekscherm in

Het is goed om te weten dat je package deals alleen kunt boeken bij vertrek van een Nederlands vertrekpunt. Dat wil zeggen dat je van een van de Nederlandse luchthavens moet vertrekken of van een van de punten waarvandaan KLM een busservice naar Schiphol onderhoud(bijvoorbeeld Arnhem). 

Bij destination vul je je gewenste bestemming in (denk eraan, voor de voucher van 250 Euro moet dit een bestemming buiten Europa zijn). Vervolgens vul je de datum in van je heen- en terugvlucht. 

De volgende dropdown geeft je de mogelijkheid te selecteren wat voor pakketreis je wenst. Wil je vlucht en hotel combineren of toch liever vlucht met huurauto. Geef vervolgens het aantal reizigers op waaruit je gezelschap bestaat. 

Het laatste dat we moeten opgeven is de gewenste reisklasse. Vliegen we gewoon in Economy class of kijken we toch voor een Business class ticket. 

Als alles is ingevuld ziet je scherm er als onderstaand uit.

Korting bij KLM met ING rentepunten

Klik op de “Search deal” knop om de zoektocht naar geschikte pakketreizen te beginnen. Na een aantal seconden zal het resultaatscherm verschijnen. 

Korting bij KLM met ING rentepunten

In het resultaat scherm staat de goedkoopst mogelijk gevonden pakketreis voor de parameters die je hebt opgegeven.

Korting bij KLM met ING rentepunten

Je kunt hier onder andere nog kiezen om een ander hotel op te nemen in de reis door er een te selecteren uit de lijst met hotels onderaan het scherm. 

Korting bij KLM met ING rentepunten

Voldoen de getoonde vluchten niet aan je wens? Vertrek je te vroeg? Wil je liever ergens anders overstappen ? Druk dan op de knop “See other  flight options” om een overzicht te krijgen van de beschikbare vluchten. Selecteer de gewenste optie om hem op te nemen in de pakketreis. 

Is alles naar tevredenheid geselecteerd? Klik dan op de “Select” button in de Trip overview sectie van het scherm. Op de volgende pagina heb je de mogelijkheid om je pakket aan te vullen met een luxure kamer in het gekozen hotel of eventueel door een huurauto toe te voegen. Klaar? Druk dan op de Next Step knop.

De volgende pagina toont nog wat uitbreidingsmogelijkheden van je reis. Wil je een transfer van luchthaven naar hotel? Of wat excursies boeken ter plaatse? Doe dat dan in dit scherm. Klik op Next Step als je alles geselecteerd hebt wat je graag wilt hebben.

In de trip overview heb je nu de mogelijkheid om een Discount Code toe te voegen. Voer hier de unieke voucher code in die je van ING hebt gekregen. Wanneer je op de knop met de pijl drukt wordt de korting direct verrekend. Zie in de volgende twee afbeeldingen links de prijs voor korting en rechts nadat deze is toegepast.

 

Korting bij KLM met ING rentepunten
Korting bij KLM met ING rentepunten

De rest van het boekingsproces werkt identiek aan het boeken van een normaal ticket. Voer de gegevens van de reizigers in. Tenslotte moet de reis ook nog even betaald worden en dat kan op de volgende pagina door je betaalgegevens in te voeren.

Leuke boekingsvoorbeelden met rentepunten

Het bovenstaande voorbeeld is een standaardreis naar Bangkok waar je zelfs na korting nog wel een behoorlijke reissom dient te voldoen. In deze alinea neem ik je mee langs een aantal voorbeelden van boekingen die ik zelf wel waardevol vind. Enjoy!

Weekend Casablanca voor 64 Euro

Korting bij KLM met ING rentepunten

Ook sommige bestemmingen in Noord Afrika vallen bij KLM in de zone buiten Europa. 

In deze trip hebben we data gezocht waarop een retour vlucht naar Marokko 254 Euro kostte en daar een zo goedkoop mogelijk hotel bij gekozen. 

Tip: Je kunt pakketreizen ook voor 1 persoon boeken.

Week Dubai voor 237 Euro met 2 dagen hotel

Korting bij KLM met ING rentepunten

Goed om te weten is dat je niet perse voor je hele trip een hotel hoeft te boeken via de package deal van KLM. 

Door in het zoekscherm op de startpagina van de package deals te kiezen voor “I only need a hotel for part of my stay” kun je afwijkende data opgegeven waar je een hotel voor wilt boeken.

Minimale hotelboeking is 2 nachten bij een package deal. 

Tip: Gebruik dit als je naar een bestemming wilt waar de KLM tickets in de aanbieding zijn maar de hotelprijzen sky high zijn. Je kunt zo wel profiteren van de 250 euro korting en ter plekke kiezen voor een hostel of een hotelstay betaald met punten.

 

Ga jij boeken met rentepunten? Laat hieronder een reactie achter!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*