Bali: Grab taxi officieel
beschikbaar op de luchthaven

Bali is voor veel mensen een droombestemming met zijn mooie uitgestrekte rijstvelden, heerlijke Indonesische keuken en vriendelijke mensen. Alhoewel het eiland Bali zeker een mooie bestemming is, was tot nu toe de eerste introductie tot het eiland voor een hoop mensen minder plezierig.

Bij het verlaten van de aankomsthal van de terminal wordt je namelijk overdonderd met een grote hoeveelheid taxi chauffeurs die je allemaal graag naar je hotel willen brengen. De prijs die ze voor de rit vragen is een vaste prijs, welke voor Indonesische begrippen aan de hoge kant ligt (om het zachtjes uit te drukken). Daar lijkt nu verandering te komen met de officiële introductie van Grab taxi op de luchthaven van Bali.

Wat is grab taxi

Grab taxi is een online service die vervoer van A naar B biedt en is vergelijkbaar met de Uber service die in Europa en Amerika bekender is. Via een App kun je opgeven waar je opgepikt wil worden en wat je bestemming is. De app laat voorafgaand aan de rit zien wat de rit je gaat kosten (anders dan bij Uber waar een schatting wordt afgegeven). Bij Grab kun je de rit gewoon cash betalen, het is dus niet verplicht om een credit card nummer op te geven in de app.

Grab taxi op bali

Wie op Bali wel eens een Grab taxi heeft willen bestellen herkend het waarschijnlijk wel. Je wordt voorafgaand aan de rit gebeld door de Grab chauffeur met de vraag of je a.u.b. aan de grote weg wilt staan om opgepikt te worden. De kleine straatjes in de wijken worden gedomineerd door officiële taxi’s en deze chauffeurs stellen de concurrentie van Grab chauffeurs niet op prijs. 

Op de luchthaven van Bali werden Grab drivers geïntimideerd waarbij het zelfs zo nu en dan tot handgemeen kwam. 

Grab officiële standplaats op luchthaven Bali

Met de introductie van een officiële standplaats op de luchthaven van Bali waar Grab chauffeurs hun klanten kunnen oppikken geven de autoriteiten een duidelijk signaal af dat het gebruik van Grab transport toegestaan is op de luchthaven. Voor de reiziger is dit goed nieuws omdat dit toegang biedt tot goedkopere alternatieven om van de luchthaven naar de bestemming op het eiland te komen.