Gratis American Express Gold kaart

Gratis
American Express
Gold kaart

Wist je dat je een jaar lang gratis gebruik kunt maken van een American Express (AMEX) creditcard? In vergelijking met de kredietkaarten die je bij de bank kunt afsluiten zijn de kredietkaarten van American Express relatief duur. Voor de Gold kaarten van American Express ben je zo rond de 200 euro per jaar kwijt wat substantieel meer is dan de ongeveer 35 euro voor een kaart bij je eigen bank.

Waarom zou je dan toch kiezen voor een American Express kaart? De belangrijkste reden is dat American Express naast betaalgemak van de creditcard veel extra’s biedt. Deze extra’s kun je nu dus een jaar lang gratis ervaren alvorens je besluit of de kaarten daadwerkelijk het geld waar zijn. 

Wat valt er dan te ervaren in het eerste gratis jaar van de American Express Gold kaart? Wel, dat hangt er een beetje van af of je kiest voor een reguliere Gold kaart of de Flying Blue gold kaart. Beide kaarten geven je andere voordelen waarbij die van de laatstgenoemde meer zijn toegespitst op het Flying Blue programma van Air France en KLM.

American Express Gold Kaart - voordelen

Met de reguliere Gold kaart van AMEX kun je sparen voor Membership Rewards punten met je uitgaven. Voor iedere euro die je uitgeeft met de creditcard spaar je 1.2 punt. Met de gespaarde punten kun je kiezen voor diverse geschenken uit de American Express puntenwinkel of je kiest er voor om ze over te boeken naar een reispartner. 

Door punten over te boeken naar een reispartner van American Express kun je bijvoorbeeld gratis vliegtickets of gratis hotel overnachtingen boeken. –> Hier lees je meer over Membership Rewards punten

Naast het kunnen sparen van Membership Rewards punten ontvang je jaarlijks een gratis travel voucher van American Express. Deze waardebon ontvang je ook in het eerste gratis jaar dat je de kaart in bezit hebt. Deze voucher heeft een waarde van 75 euro en kun je gebruiken om vliegtickets en/of hotels te boeken via de website van American Express travel. 

–> Hier lees je meer over het gebruik van de American Express travel voucher.

Tenslotte ontvang je bij de American Express Gold kaart ook nog een abonnement op de Lounge Club. Met dit abonnement kun je tweemaal per jaar kosteloos gebruik maken van een luchthaven lounge op een deelnemende luchthaven. Wereldwijd zijn er zo’n 500 deelnemende luchthaven lounges. 

–> Lees hier meer over luchthaven lounges.

GRATIS AMERICAN EXPRESS GOLD KAART EN 20.000 Membership Rewards punten GRATIS

Wanneer je de AMEX Flying Blue Gold kaart direct bij American Express aanvraagt krijg je vijftig procent korting op het eerste jaar. Wil je hem het eerste jaar volledig gratis hebben en daarnaast ook nog eens 20.000 Flying Blue miles ontvangen? Vraag de kaart dan aan via onderstaande banner of deze link. 

American Express Flying Blue Gold Kaart - voordelen

Ook met de American Express Flying Blue Gold kaart kun je punten sparen. In tegenstelling tot de gewone Gold kaart spaar je met de Flying Blue Gold kaart geen Membership Rewards punten maar Flying Blue miles. Voor iedere euro die je uitgeeft met de kredietkaart ontvang je 1 Flying Blue mile. De miles verzamel je in jouw AMEX account en worden eenmaal per maand overgeschreven naar je Flying Blue account bij KLM.

Alle kaarthouders ontvangen jaarlijks 30 XP (XP = Experience Points). Deze XP heb je nodig bij het Flying Blue programma om te upgraden naar een hoger elite niveau binnen het programma. Ter illustratie: met 30 XP zit je al op 30% van de benodigde punten om Flying Blue Silver deelnemer te worden. –> Lees hier meer over het Flying Blue programma.

Door actief gebruik te maken van je American Express Flying Blue Gold kaart voorkom je dat jouw Flying Blue miles vervallen. Standaard vervallen Flying Blue miles twintig maanden na de laatste activiteit in je Flying Blue account. Wanneer je aankopen doet met je Flying Blue Gold kaart, worden er dus iedere maand Flying Blue miles bijgeschreven en vertoon je dus iedere maand activiteit in je Flying Blue account.

Gratis American Express Flying Blue Gold kaart en 20.000 Flying Blue miles gratis

Wanneer je de AMEX Flying Blue Gold kaart direct bij American Express aanvraagt krijg je vijftig procent korting op het eerste jaar. Wil je hem het eerste jaar volledig gratis hebben en daarnaast ook nog eens 20.000 Flying Blue miles ontvangen? Vraag de kaart dan aan via onderstaande banner of deze link

American Express Gold kaart opzeggen

Je kunt de American Express Gold kaart altijd weer opzeggen. Dit doe je eenvoudig door met de American Express ledenservice te bellen. Is je gratis eerste jaar inmiddels al verstreken? Dan heb je een opzegtermijn van een maand, dat kost je dus maximaal 17 euro. Je zit er dus niet meteen weer een jaar aan vast. 

Heb je de AMEX kaart gedurende het eerste gratis jaar veelvuldig gebruikt dan heb je kans dat de ledenservice je probeert te verleiden tot een langer gebruik van de kaart. Een extra periode gratis kaartgebruik , dubbele punten verdienen of een hoeveelheid bonuspunten behoren dan tot de mogelijkheden.

Wanneer je de kaart hebt opgezegd heb je een wachttijd van een jaar voordat je opnieuw in aanmerking komt voor een jaar lang gratis de American Express Gold kaart uitproberen.

Gratis American Express kaart : Conclusie

Zonder kosten een jaar lang een American Express kaart mogen ervaren, daar zeggen we geen nee tegen. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen motief om de kaart aan te vragen. Kom je net voor het eind van je lidmaatschapjaar bij Flying Blue wat XP te kort? Dan kan de Gold kaart een mooie gratis optie zijn om net even die XP bij elkaar te verzamelen. 

Ga je op vakantie en wil je wel eens gebruik maken van een luchthaven lounge? Vraag dan voor vertrek de AMEX Gold kaart aan. Ben je aan het verbouwen thuis en komen er grote uitgaven in de bouwmarkt aan? Een mooie gelegenheid om met de American Express kaart te betalen en op die manier met de kosten van jouw verbouwing voor een gratis vliegticket te sparen.

Plaats een reactie