Hoe werkt de IHG reward club?

De IHG rewards club is het loyaliteitsprogramma van de hotels die behoren tot de International Hotels Group, ofwel IHG. De meest bekende merken die tot deze groep behoren zijn Holiday Inn, Crowne Plaze en voor het wat luxere segment, de Intercontinental hotels.

 

 

Met de IHG rewards club kun je door te verblijven in een aangesloten hotel punten verdienen om status te verkrijgen binnen het programma. Daarnaast spaar je met je overnachtingen punten die je wanneer je er genoeg hebt weer kunt inwisselen voor een gratis verblijf in een van de aangesloten hotels. 

 

 

In dit artikel lees je meer over hoe dit programma werkt.

Hoe werkt IHG rewards club

Waar het in de luchtvaart draait om zoveel mogelijk vluchten te maken, het liefst in premium stoelen, daar draait het in de hotel wereld om klanten te verleiden om al hun hotelovernachtingen bij dezelfde keten af te nemen. Met de punten die je kunt verdienen kun je sparen voor hotelstatus. Daar bovenop spaar je met dezelfde punten voor gratis overnachtingen.  

 

Met de hotelstatus kun je diverse voordelen bij de deelnemende hotels binnen het loyaliteitsprogramma. Hierbij valt te denken aan gratis ontbijt, late check-out en een upgrade van de kamer naar het eerstvolgende hogere kamerniveau. 

 

Maar wat is belangrijk om te weten bij het verzamelen van punten? 

Nights & Stays

Binnen de hotelloyaliteit wereld zijn dit zo’n beetje de belangrijkste termen. Een stay staat gelijk aan iedere keer dat je inchecked voor een verblijf bij een hotel. Een nacht is iedere nacht die je in bed verblijft bij het hotel. Een stay kan bestaan uit meerdere nachten. Een verblijf van meerdere nachten daarentegen telt als 1 stay.

Sparen voor hotel elite status met IHG reward club

Wanneer je graag elite status wilt behalen bij IHG reward club dan heb je twee mogelijkheden om dat te doen. De eerste is een minimaal aantal nachten op jaarbasis verblijven, de tweede is een bepaald aantal punten verzamelen. In het onderstaande overzicht zie je wat de vereisten zijn voor de verschillende lidmaatschapniveaus:

Niveau

Nachten

Punten

Gold

Platinum

Spire Elite

10

40

75

10.000

40.000

75.000

Afhankelijk van het type reiziger dat je bent zal het nachtencriteria danwel het punten criteria je meer aanspreken. 

Elite kwalificerende punten verzamelen

Het verzamelen van nachten spreekt redelijk voor zich maar hoe zit het met het verzamelen van elite kwalificerende punten. Heel concreet betekent het dat je punten krijgt die in verhouding staan tot het bedrag dat je uitgeeft aan het overnachting. 

 

Een goedkope overnachting van 25 euro per nacht levert minder punten op dat een overnachting van 200 euro per nacht. Voor iedere dollar die je uitgeeft krijgt je 10 IHG punten. Wanneer je een hotel boekt in een andere valuta dan USD, dan wordt het bedrag eerst omgerekend naar USD en worden op basis van de uitkomst van die berekening de punten toegekend. 

 

In het bovenstaande voorbeeld levert de overnachting van 25 euro je dus zo’n 250 punten op. De overnachting van 200 euro per nacht brengt na omrekening naar dollars zo’n 2.000 punten in het mandje. 

 

Wanneer je heel simpel rekent zou Gold status je dus zo’n 1.000 USD moeten kosten, Platinum zo’n 4.000 USD en Spire Elite zo’n 7.500 USD. Gelukkig zijn er wel degelijk manieren om dit ook voor veel minder geld voor elkaar te krijgen. 

Bonus point packages

Wanneer je een hotel boekt via de website van IHG dan biedt het hotel verschillende tarieven aan. Denk dan aan overnachting met of zonder ontbijt, een luxere kamer of bijvoorbeeld een voordeling weekendtarief. 

 

Een groot aantal hotels biedt ook een zogeheten bonus package tarief aan waar je tegen een meerprijs van de kosten van de hotelovernachting een pakketje extra punten ontvangt. Dit kan varieeren van 1.000 punten per nacht tot in sommige hotels wel 20.000 punten per nacht. 

 

Wanneer je 1.000 kwalificerende punten op de reguliere manier wilt verdienen dan zou je 100 euro moeten uitgeven aan hotelovernachtingen. Deze bonus point packages worden vaak tegen een veel lager tarief dan de 100 euro aangeboden, waardoor deze vaak interessant zijn wanneer je achter hotel elite status aan zit.

 

In het onderstaande voorbeeld zien we de standaardprijs voor een kamer in de Holiday Inn Express in Kuala Lumpur (een goedkope hotelmarkt). Voor 38 euro boek je de kamer en daar zul je zo’n 380 punten mee verdienen.  

 

Hoe werkt de IHG reward club - punten verdienen

Hetzelfde hotel biedt ook een tweetal bonus point packages aan. Het eerste pakket levert je 2.000 extra punten op per stay en de tweede zelfs 4.000 punten. Voor zo’n 17 euro bovenop de normale kamerprijs krijg je dus 2.380 punten i.p.v. 380 en voor minder dan nog eens 5 euro meer zouden dat er zelfs 4.380 kunnen zijn. 

Hoe werkt de IHG reward club - punten verdienen

Het nadeel van deze specifieke bonus point packages is dat ze gelden per stay en niet per night. Wanneer je dus meerdere nachten in hetzelfde hotel verblijft betaal je voor iedere nacht de hogere prijs maar je krijgt slechts eenmaal de bonuspunten. Dit type bonus point packages werkt dus het beste voor verblijven met een duur van slechts 1 nacht. 

 

In de onderstaande afbeelding zie je een bonus point package van een Holiday Inn hotel in Bangkok en wat hier opvalt is dat je per nacht dat je verblijft 1.000 bonus punten ontvangt. Dit type bonus packages is dus interessanter voor langere verblijven. 

 

Wanneer je punten meer waardeert dan een comfortabel verblijf zou je er voor kunnen kiezen om voor het eerdere hotel met een bonus point package per stay meerdere verblijven van 1 nacht te boeken. Je zult echter wel elke dag moeten uitchecken , een nacht in een ander hotel moeten verblijven en vervolgens een dag later weer terugkeren bij het bonus pont package hotel. 

Hoe werkt de IHG reward club - punten verdienen

Wanneer je specifiek op zoekt bent naar een hotel die een bonus point package aanbied dan kun je het beste zoeken via deze link.

IHG reward club gepersonaliseerde promoties

Alhoewel het geen kwalificerende punten oplevert zijn de gepersonaliseerde promoties die IHG van kwartaal op kwartaal draait vaak interessant om een mooie stapel punten binnen te slepen. De promoties bestaan uit een set van taken die per deelnemer van het programma verschilt en is gebaseerd op het patroon van je verblijven uit de afgelopen periode.

 

Onderstaand mijn persoonlijk aanbod voor dit kwartaal. Helaas is mijn aanbod niet zo interessant dit keer en ik zal er dan ook geen gebruik van maken. Eerdere kwartalen had ik taken die me in totaal meer dan 100.000 punten opleverden voor relatief weinig nachten verblijf.

Hoe werkt de IHG reward club - punten verdienen

Conclusie IHG rewards club

Het programma is vrij eenvoudig in zijn gebruik. Je spaart punten door te verblijven en je kunt de punten vervolgens uitgeven om nog meer te verblijven. 

 

De promoties die het programma zo nu en dan voert kunnen zeer lucratief zijn. Wist je dat je vaak een deel van de kamer prijs terug kunt krijgen via een cashback programma. Lees hier meer.

 

 

Inschrijven voor het programma kan hier