Is de American Express Flying Blue gold kaart 170 euro waard?

is de american express flying blue gold kaart 170 euro waard
is de american express flying blue gold kaart 170 euro waard

Spaar je Flying Blue miles? Baal je er ook zo van dat je tegenwoordig steeds minder miles voor je vlucht krijgt? Lijkt die gratis award vlucht verder weg dan ooit? Vraag dan nu de American Express Gold kaart aan. De kaart is dan het eerste jaar gratis en je krijgt bovendien 20.000 Flying Blue miles cadeau nadat je 500 euro in de eerste drie maanden met de kaart uitgegeven hebt. Probeer hem een jaar gratis uit, de kaart is daarna maandelijks opzegbaar!

Maar wat krijg je nog meer? En is de kaart de 170 euro per jaar vanaf het tweede jaar waard? 

Let op: Wanneer je rechtstreeks op de website van American Express aanvraagt dan krijg je alleen het 1e jaar gratis. Gebruik je een van de links in dit artikel dan krijg je naast het 1e jaar gratis ,20.000 award miles cadeau na 500 euro uitgaven via de kaart. Loop dus geen punten mis en vraag hem dus via deze link aan.

Flying Blue award miles verdienen

Een aantal jaar geleden is Flying Blue getransformeerd naar een zogeheten revenue-based programma. Heel concreet houdt dit in dat je niet langer award miles krijgt gebaseerd op de gevlogen afstand maar gebaseerd op het bedrag dat je hebt uitgegeven voor het ticket (minus een aantal taxen). 

In de praktijk betekent het dat wanneer je goedkopere economy tickets vliegt het (nog) lastiger is geworden om voor een award ticket te sparen. 

Gelukkig biedt hier de American Express Flying Blue Gold kaart een oplossing. Voor elke euro die je uitgeeft met de kaart schrijft American Express 1.5 award mile bij op je Flying Blue account. Zie het als een vorm van cashback op je uitgaven. Voor een uitgave van 150 euro die via de kaart verloopt ontvang je dus 150 award miles.

is de american express flying blue gold kaart 170 euro waard

Flying Blue miles blijven geldig

Vlieg je eigenlijk te weinig om jezelf een frequent flyer te noemen? Frequent Flyer miles verlopen na 20 maanden inactiviteit. Eigenljk zegt dit dat wanneer je niet iedere twintig maanden een vlucht maakt waarvan je de miles crediteert in het Flying Blue programma je de miles die je twintig maanden geleden verdiend hebt, kwijt bent.

Zolang je maandelijks een uitgave doet met je Flying Blue gold kaart blijven je award miles binnen het Flying Blue programma geldig, zelfs als je geen vluchten maakt. Iedere keer dat je een uitgave doet met de kaart wordt de vervaldatum van de miles in je Flying Blue account met 2 jaar verschoven. Zo heb je dus veel langer de tijd om te sparen voor dat ultieme award ticket.

30 XP punten per jaar

Vlieg je regelmatig met AIR France-KLM  maar net niet genoeg om je te kwalificeren voor elite status? Doordat je jaarlijks met de American Express Flying Blue kaart 30XP krijgt bijgeschreven komt elite status een flinke stap dichterbij.

30 XP staat gelijk aan ongeveer zes economy vluchten binnen Europa of een retourvlucht in business class. Wanneer je status binnen een frequent flyer programma waardeert zijn deze 30 XP al bijna de jaarlijkse kaartbijdrage waard! 

Spaar samen voor een award ticket

De award miles die je spaart binnen Flying Blue zijn persoonlijk. Wanneer je de punten wil overschrijven naar bijvoorbeeld je partner dan betaal je 3 euro voor elke 250 miles die je van het ene account naar het andere account over schrijft. Dat is gewoon 12 euro voor elke 1.000 miles je eerlijk hebt verdiend. 

Met de American Express Flying Blue gold kaart kun je gratis je miles overschrijven tussen alle kaarthouders. Stel dus dat je partner en je zoon een partnerkaart hebben dan kun je ongelimiteerd miles heen en weer schuiven tussen deze account en die van jezelf. Ow, trouwens onbeperkt en gratis!

 

is de american express flying blue gold kaart 170 euro waard

KLM ticket in termijnen betalen

De American Express Flying Blue gold kaart is een zogeheten charge-kaart. Dat wil zeggen dat je iedere maand de complete rekening moet afbetalen. Dit werkt dus net even iets anders dan met een normale credit card waar je zelf kunt kiezen om een deel van de rekening te betalen en over het restant een rentevergoeding te betalen aan de creditcard maatschappij.

De uitzondering op het charge-kaart principe zijn tickets je rechtstreeks op de website van KLM koopt. Voor deze tickets heb je de mogelijkheid om ze in drie maandtermijnen terug te betalen.

Reisongemakken verzekering

Een voordeel van de kaart die vaak over het hoofd wordt gezien maar toch erg gemakkelijk kan zijn is de reisongemakken verzekering. Het voordeel waar ik persoonlijk het meeste aan heb gehad is de baggageverzekering. 

Hierbij krijg je indien je baggage meer dan 4 uur te laat op je bestemming aankomt 275 euro budget om de noodzakelijke aankopen op je bestemming te doen. Zo wordt het ongemak de ontbrekende koffer iets verzacht. 

Conclusie: is de American Express Flying Blue gold kaart 170 euro waard

Als je op zoek bent naar een credit card puur en alleen om in het buitenland te kunnen betalen, dan kun je zeer waarschijnlijk goedkopere alternatieven vinden (o.a. bij je eigen bank). 

Wanneer je award miles bij Flying Blue waardeert dan kan het de overweging waard zijn om met je uitgaven award miles te sparen om op die manier sneller tot een mooi award ticket te komen.

Is het behalen van elite status binnen het Flying Blue programma jaarlijks je doel? Dan zijn de 30 XP die je bij deze kaart cadeau krijgt zeker de 170 euro waard. Zoals gezegd staat 30 XP gelijk aan de XP die je krijgt voor een retour vlucht in business class binnen Europa, dat zijn dus goedkope XP punten. 

Heb je al Flying Blue platinum status? Dan is de American Express Flying Blue platinum kaart wellicht interessanter voor je. Met deze kaart kun je de platinum status je hebt, delen met een extra kaarthouder van je American Express.

Tenslotte, vlieg je meer met andere luchtvaartmaatschappijen? American Express heeft ook non-branded credit cards waarmee je punten spaart je kunt overboeken naar de loyaliteitsprogramma’s van een aantal luchtvaartmaatschappijen en hotelketens. Lees hier meer over deze kaarten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*