KLM promo awards – grote korting op tickets met airmiles

KLM Flying blue
promo awards

Flying Blue is het frequent flyer programma van KLM en Air France. Wie lid is van dit loyaliteitsprogramma spaart award miles bij iedere vlucht die hij maakt met een van beide maatschappijen of een van de partner airlines. Wanneer je genoeg Flying Blue miles hebt gespaard dan kun je de punten inzetten voor een gratis vlucht bij KLM. Iedere maand publiceert KLM promo awards, bestemmingen die je met een korting op het aantal benodigde punten kunt boeken.

Vanwege de impact die het Corona virus op de het wereldwijde vliegverkeer heeft worden er tot nader order geen nieuwe Promo Awards gepubliceerd door Flying Blue. Wanneer de promo awards weer hervat worden lees je daar natuurlijk meer over op deze website!

KLM Promo Awards

Naast de reguliere award tickets die je via de website van Flying Blue kunt boeken, publiceren Air France en KLM maandelijks een lijst met bestemmingen die met korting te boeken zijn. Je betaalt dan afhankelijk van de aanbieding zo’n 20 tot 50 procent minder miles dan op een normaal award ticket.

Het zijn niet alleen economy tickets die beschikbaar zijn als promo award. Ook tickets in premium economy en business class zijn regelmatig met korting terug te vinden in de KLM promo awards.

Net als bij normale award tickets betaal je ook bij de Flying Blue promo awards tickets belastingen en brandstoftoeslag. Controleer dus altijd of een met cash betaald ticket niet voordeliger is dan een award ticket dat via de promo awards wordt aangeboden.

Bekendmaking bestemmingen KLM Promo Awards

Iedere laatste week van de maand worden de nieuwe bestemmingen (en kortingspercentages) bekend gemaakt. Dit zijn dan  vluchten die de maand daarop te boeken zijn als KLM promo awards. Je vindt een overzicht van de actuele promo awards op deze pagina.

Boeking en reisperiode KLM Promo Awards

De KLM promo awards zijn een maand lang te boeken tegen het gereduceerde tarief. Wanneer bijvoorbeeld op 28 Mei de nieuwe lijst met promo awards bekend wordt gemaakt dan zijn deze de hele kalendermaand Juni te boeken. Goed om te weten: Je kunt alleen tickets boeken die in een bepaalde reisperiode vallen. Deze reisperiode bevatten vaak de tweede en derde maand na de maand waarin de aanbiedingen te boeken zijn. 

Heel concreet: De aanbiedingen die in de week van 28 Mei worden aangekondigd, zijn te boeken in de maand Juni, voor vertrek en terugreis in de maanden Augustus en September.

Iedere maand publiceren we de meest in het oog springende Flying Blue promo awards die KLM publiceerde. Zie onderstaande historische post om een idee te krijgen om wat voor aanbiedingen het gaat. 

Flying Blue promo awards tips

Het ligt voor de hand om bij een KLM promo award te zoeken voor een vertrek vanaf Amsterdam. Check altijd of luchthavens in de buurt wellicht lagere prijzen in miles en belastingen met zich mee brengen. Wanneer vertrek uit Brussel je 5000 miles + 50 euro zou schelen dan is het wellicht de moeite waard om vanaf Brussels te vertrekken.

Te weinig Flying Blue miles om je award te boeken? Overweeg dan de American Express Flying Blue Gold kaart  deze krijg je het eerste jaar gratis en daarbij ontvang je 20.000 Flying Blue miles cadeau na besteding van 1.500 euro via de kaart in de eerste drie maanden.

Plaats een reactie