Korting op je KLM package deal met Airmiles

Korting krijgen op je vakantie is natuurlijk altijd prettig. Eerder kon je al lezen hoe je ING rentepunten kunt inwisselen tegen vouchers (tegoedbonnen) waarmee je korting krijgt op pakketreizen (package deals) die je op de website van KLM boekt. 

 

Mocht je geen ING rentepunten hebben dan biedt het airmiles  programma ook de mogelijkheid om je verdiende miles in te wisselen tegen vouchers. 

Korting op je KLM package deal met airmiles

Wanneer je inlogt op je Airmiles account en naar de “Inwissel” pagina gaat heb je de keuze uit verschillende KLM package deal vouchers.

 

Afhankelijk van de hoeveelheid Airmiles die je in je bezit hebt kun je kiezen voor vouchers varierend in waarde van 25 euro tot de hoogste voucher waarde van 150 euro. 

 

Voor elke euro korting betaal je 100 Airmiles wat er op neer komt dat je voor een voucher van 150 euro korting, 15.000 airmiles moet inleveren.

 

Airmiles inwisselen voor KLM package deal vouchers

Wat zijn de voorwaarden van een Airmiles Flying Blue package deal voucher?

Zoals eerder geschreven kun je de voucher gebruiken op de website van KLM, de pagina voor pakketreizen vind je hier. Wanneer je een voucher aankoopt via Airmiles ontvang je per e-mail een voucher code die je in het boekingsproces op de KLM website op kunt geven wanneer je de reis hebt samengesteld en op de betalingspagina bent aangekomen. 

 

Zie onderstaand de voorwaarden waar je aan moet voldoen om de vouchercode in te kunnen wisselen.

Airmiles inwisselen voor KLM package deal vouchers

De belangrijkste voorwaarden zijn dat de voucher 6 maanden geldig is na uitgifte. Je kunt maar 1 voucher per boeking gebruiken, vlieg je dus met meerdere personen dan kun je 1 code inwisselen. Doordat de voucher code alleen te gebruiken is voor bestemmingen boekbaar via de KLM package deals website kun je alleen vertrekken van Nederlandse luchthavens. 

 

Met name dit laatste is een voorwaarde die je kan beperken in het gebruik van je voucher. KLM vluchten zijn vaak goedkoper wanneer je vertrekt vanaf bijvoorbeeld Dusseldorf of Brussel. 

KLM package deal voucher: korting per persoon ipv per boeking

Wanneer je naar een bestemming vliegt waar de hotelovernachtingen relatief goedkoop zijn dan kan het lonen om de volgende “truc” toe te passen om toch per persoon een voucher te gebruiken (en daarmee dus meer korting te genieten):

 

Persoon 1 boekt een pakketreis voor 1 persoon met hotelovernachting voor de complete verblijfsperiode. Persoon 1 gebruikt zijn vouchercode om het boekingsbedrag omlaag te krijgen. Persoon 2 boekt vervolgens dezelfde vluchten (let op de vluchtnummers) en kiest in het zoekscherm voor “Hotel nodig voor een deel van de reis”. Vervolgens selecteert persoon 2 het minimale aantal nachten waarvoor een hotelovernachting geboekt moet worden (waarschijnlijk 2 nachten). Persoon 2 gebruikt vervolgens voor zijn boeking ook een voucher code om de prijs omlaag te brengen. 

 

Bovenstaande gaat lang niet in alle gevallen op maar kan een optie zijn om te onderzoeken. 

Maximaliseren korting op je pakketreis

In onderstaande afbeelding is een voorbeeld te zien van een pakketreis die te koop is met Airmiles voucher. Dit is een voorbeeld uit de periode dat er vouchers werden aangeboden van 250 euro korting. Zoals te zien is de complete reis uiteindelijk gratis (op 10 euro boekingskosten na) en levert de voucher van 250 euro mij een korting op van 218 euro. 

 

Goed gedaan toch ? Score! Nee toch niet. Je had met de voucher nog 32 euro meer waarde uit je pakketreis kunnen krijgen. Tijdens het boekingsproces heb je de mogelijkheid om het e.e.a te tweaken aan je pakketreis. Je had bijvoorbeeld kunnen kijken naar:

  •  

Vluchten; Voor iets meer geld wellicht net wat betere vliegtijden?

Hotel; Kies een net iets luxer hotel of een hotel met een wat betere lokatie

Excursies; Je zult je ter plekke ook moeten vermaken. Neem een “gratis” excursie op van het restant voucherbedrag

Airport transfer; Gebruik de resterende voucher euros om transport te regelen van de luchthaven naar je hotel

Korting op je pakketreis bij KLM met AIRMILES