Lounge toegang op Schiphol met American Express

American Express(AMEX) is een aanbieder van credit cards die in Nederland twee soorten kaarten uitgeeft. Ten eerste heeft Nederland dankzij een samenwerking tussen Flying Blue (loyaliteitsprogramma van AIR France-KLM) en AMEX de mogelijkheid om een credit card in de stijl van Flying Blue af te nemen. Bij deze kaart krijg je verschillende voordelen die vooral mensen die regelmatig met KLM en haar partners vliegen zullen waarderen. Lounge toegang behoort niet tot de voordelen van de Flying Blue branded AMEX kaarten.

Gelukkig biedt American Express in Nederland ook haar reguliere aanbod aan kaarten aan. Onder deze kaarten bevinden zich de Gold en de Platinum kaart die beiden een vorm van lounge toegang met zich meebrengen.

Wie er voor kiest om een American Express Gold kaart aan te vragen kan daarbij gratis een Lounge Club abonnement krijgen. Met de de lounge kaart die je daarbij ontvangt mag je 2 keer per jaar kosteloos gebruik maken van een van de deelnemende lounges. Dat zijn wereldwijd zo’n 500, dus keuze genoeg.

American Express Platinum kaart : Priority Pass

Wie niet genoeg heeft aan de twee gratis lounge bezoeken die je bij de Gold kaart krijgt kan de Platinum kaart overwegen. Wanneer je de AMEX Platinum kaart aanvraagt krijg je de mogelijkheid om een Priority Pass aan te vragen. Deze Priority Pass is een van de meest waardevolle passen in de portemonnee van een wereldreiziger. 

 

Wanneer je rechtstreeks bij Priority Pass een kaart aanvraagt heb je de keuze uit drie varianten, variërend van 28 euro per lounge bezoek tot ongelimiteerd gratis naar binnen bij het duurste abonnement.

American Express Lounge Schiphol

Bij de American Express Platinum kaart krijg je de Prestige kaart cadeau. Eigenlijk krijg je maar dan de Prestige kaart cadeau omdat je in tegenstelling tot de reguliere Prestige kaart bij AMEX gratis een gast mag meenemen in de lounge. 

 

Owja, Wanneer je een AMEX platinum kaart hebt dan kun je gratis een Platinum AMEX credit card aanvragen voor je partner (of vriend/kennis/familie). Het mooie is dat je ook bij deze partner Platinum kaart een Priority Pass kan aanvragen met daarbij dezelfde privileges.

 

Naast de Priority Pass kun je ook het Schiphol Privium abonnement gratis aanvragen, ook met dit abonnement heb je toegang tot een aantal lounges.

 

Lees meer over de American Express Platinum kaart via deze link.

American Express lounge Schiphol airport

Op Schiphol Airport heeft American Express in tegenstelling tot diverse Amerikaanse steden (en daarnaast een aantal internationale steden als Hong Kong & Londen) geen eigen lounge. Dankzij het Lounge Club of Priority Pass abonnement heb je toch toegang tot een aantal lounges op Schiphol. De luchthaven is opgedeeld in twee delen, Schengen en Non-Schengen. Beide gebieden op Schiphol hebben de beschikking over eigen lounges. 

American Express lounge Schiphol airport : Schengen

AMEX Schiphol lounge : Aspire Schengen lounge

Op Schiphol heeft Aspire twee lounges, 1 in het Schengen gebied en 1 in het non-Schengen gebied. De Aspire lounge in het Schengen gebied vind je door de bewegwijzering te volgen richting lounge 26. In deze lounge kun je genieten van een hapje en drankje voorafgaand aan de vlucht. De openingstijden van de lounge zijn van 05:30 tot 21:00.

Met name tussen 16:30 -20:00 kan het onaangenaam druk worden in deze lounge en in deze tijdsperiode worden Priority Pass leden regelmatig geweigerd (helaas conform voorwaarden Aspire lounge). Deze lounge is te betreden met zowel Lounge Club als met de Priority Pass.

AMEX Schiphol lounge : Privium lounge

Wie bij zijn of haar AMEX Platinum kaart een Privium abonnement heeft afgesloten kan gebruik maken van de Privium lounge. Het nadeel voor Schengen reizigers is dat de Privium lounge land-side gelegen is. Dat wil zeggen voor de veiligheidscontrole. Je zult dus rekening moeten houden met de tijd die je kwijt bent bij de veiligheidscontrole wanneer je gebruik maakt van deze lounge. De lounge is dagelijks geopend van 06:00 tot 21:00. 

Tot deze lounge heb je geen toegang met je Lounge Club of Priority Pass abonnement, alleen AMEX kaarthouders die een Privium abonnement hebben aangevraagd hebben toegang.

American Express lounge Schiphol airport : Non - Schengen

AMEX Schiphol lounge : British Airways Lounge

Wanneer je de bewegwijzering volgt naar lounge 40 kom je terecht bij de British Airways lounge. Deze lounge van de gelijknamige luchtvaartmaatschappij is toegankelijk voor zowel Priority Pass houders als houders van een Lounge Club abonnement. De openingstijden van deze lounge zijn op werkdagen van 05:30 tot 20:30 en in het weekend van 06:15 tot 21:30. 

Vanuit deze lounge heb je een mooi overzicht over het platform van Schiphol waar je de vliegtuigbewegingen kunt bekijken onder het genot van een hapje en een drankje. Deze lounge is echt een hit or miss voor wat betreft de drukte. Doordat British Airways de hele dag door vluchten uitvoert tussen Amsterdam en de luchthavens in Londen is er een constante stroom van de eigen frequent flyers en business class passagiers.

AMEX Schiphol lounge : Aspire lounge

De non-schengen Aspire lounge (lounge 41) is op Schiphol gelegen naast de British Airways(BA). Net als de BA lounge kun je vanuit deze Aspire lounge ook genieten van het uitzicht op het vliegverkeer en het platform. De openingstijden van de non-Schengen Aspire lounge zijn iets ruimer dan de Schengen variant , nl. dagelijks van 06:00 tot 23:00. Ook bij deze lounge kunnen Priority Pass en Lounge Club leden de toegang geweigerd worden op de piektijden. 

Qua aanbod van eten en drinken is deze lounge redelijk vergelijkbaar met de Schengen variant. 

AMEX Schiphol lounge : Privium lounge

De laatste lounge op Schiphol waar American Express leden toegang toe hebben is de Privium non-Schengen lounge die te vinden is op de Holland Boulevard (vlakbij de E-pier). De openingstijden zijn degelijks van 06:00 tot 21:00. Deze lounge is alleen toegankelijk voor reizigers met een Privium Plus abonnement.

American Express Schiphol lounge : Overige lounges

Op Schiphol zijn er nog drie andere lounges te vinden: De Star Alliance lounge en de beide KLM Crown lounge (non-Schengen en Schengen). Helaas zijn deze alle drie niet toegankelijk voor American Express kaarthouders.

American Express Schiphol Lounge : beste lounge

Van alle lounges waar American Express kaarthouders toegang toe hebben kan ik de Privium airside lounge het meest aanbevelen. Ik heb het hier nog nooit storend druk meegemaakt en deze lounge heeft veruit het grootste assortiment aan eten en drinken van alle beschikbare lounges.