Nieuwe rates bij Pointshound Flying Blue

Extra miles verdienen bij hotelovernachting
Extra miles verdienen bij hotelovernachting

Zoals je in dit eerdere artikel kunt lezen bestaan er websites waar je hotels kunt boeken en tegelijkertijd miles kunt sparen bij diverse loyaliteitsprogramma’s van luchtvaartmaatschappijen. AIR France-KLM heeft een samenwerking met de aanbieder Pointshound waarbij er via een portal in KLM branding hotels worden aangeboden waaribj je Flying Blue miles kunt sparen. 

Gisteren ontving ik deze mail waarin werd aangekondigd dat je nu naast de gewone tarieven ook kunt kiezen voor een tweetal nieuwe tarieven waarbij je meer miles per nacht kunt sparen. Maar is dit interessant? Of is de meerprijs die je per nacht betaalt veel meer dan dat de miles waard zijn? In deze post ga ik op onderzoek  uit en ik deel de resultaten van een drietal hotels die ik gevonden heb.

Extra miles verdienen bij hotelovernachting

Wat kost het om Flying Blue miles te kopen

Voordat we kunnen bepalen of de meerprijs die we betalen om extra miles te verdienen het waard is moeten we eerst even achterhalen voor hoeveel Flying Blue de miles via de “Buy Miles” pagina verkoopt.

Zoals je uit onderstaande afbeelding kunt aflezen betaal je bij Flying Blue 55 Euro voor 2.000 miles, dat komt neer op 0.028 euro cent per gekochte mile. Uiteraard heeft Flying Blue regelmatig sales waarbij miles met een bonus of korting over de toonbank gaan, maar in deze post reken ik even verder met de prijs die Flying Blue vandaag vraagt.

Extra miles verdienen bij hotelovernachting

Voorbeeld 1: Hotel in Kuala Lumpur

In het eerste voorbeeld ga ik op zoek naar een hotel in Azie, een markt waar de hotelprijzen over het algemeen wat lager liggen dan in Europa of Noord Amerika. 

We nemen het Melia hotel in Kuala Lumpur. In onderstaande foto de prijs voor de nacht van 2 op 3 Augustus via de Flying Blue Pointshound portal, 84 Euro en we verdienen 1.200 Flying Blue miles.

Extra miles verdienen bij hotelovernachting

Wanneer we hetzelfde hotel voor dezelfde nacht opzoeken op bijvoorbeeld de hotel zoekmachine hotelscombined.com dan vinden we een prijs van 69 Euro per nacht. De 15 Euro die de Pointshound portal ons dus extra rekent levert ons 1.200 miles op, oftewel 0,013 Eurocent per mile. Dat is een prijs die meer dan de helft lager ligt dan wat Flying Blue momenteel vraagt voor de aankoop van miles.

Maar deze post gaat over de nieuwe prijzen die de portal biedt waarbij je extra miles kunt verdienen tegen een meerprijs per nacht. In onderstaande afbeelding zijn de opties te zien die de portal aanbiedt op het moment dat we doorklikken. 

Extra miles verdienen bij hotelovernachting

Zoals eerder opgemerkt was de oorspronkelijke prijs een goede deal om wat extra miles bij elkaar te sprokkelen. De “MORE”  rate komt neer op 41 Euro extra betalen (110 euro – 69 euro) voor 2.200 miles, oftewel 0,019 Eurocent per mile. De “MAX” rate kont neer op 95 Euro extra betalen voor 4.200 miles per nacht, oftewel 0,023 Eurocent per mile.

Conclusie Kuala Lumpur voorbeeld: Via alle drie de aangeboden rates kun je voordeliger miles kopen dan direct op de website van Flying Blue. De “Normale”  rate levert je de gunstigste aankoopprijs per mile op. 

Voorbeeld 2: Hotel in New York

Voor dit tweede voorbeeld gaan we naar de andere kant van de wereld in een hotelmarkt die wat prijziger te boek staat. Het Mayfair hotel in de Midtown buurt wordt aangeboden voor 147 Euro per nacht, waarbij we 1.000 miles verdienen.

Extra miles verdienen bij hotelovernachting

Via Hotelscombined.com wordt het hotel aangeboden voor 127 Euro per nacht, oftwel 20 Euro goedkoper. Dit komt er op neer dat we 20 Euro betalen voor 1.000 miles, oftewel 0,02 Eurocent per verdiende mile.

Wanneer we de tarieven bekijken van de “More” en “Max” rate komen we tot de volgende prijs per verdiende mile. “More” verdient (174 – 127) / 2.000 = 0.024  Euro cent per mile en “Max” verdient (227 – 127) / 4.000 = 0.025 Euro cent per mile.

Extra miles verdienen bij hotelovernachting

Conclusie New York voorbeeld: Alhoewel alle drie de rates een lagere Eurocent per mile opleveren dan directe aankoop op de Flying Blue website, liggen de prijzen dichter in de buurt. Het is dan ook de vraag of het interessant genoeg is om de miles via een hotelovernachting te boeken of gewoon te wachten op een sale van miles via de Flying Blue webpagina.  

Voorbeeld 3: Hotel in Amsterdam

Tenslotte werpen we nog even een blik op onze thuismarkt. We pakken hotel in onze hoofdstad, en deze keer pak ik voor de verandering het hotel dat de meeste punten per nacht oplevert, het Teleport hotel. Voor 166 Euro mogen we daar een nacht verblijven en we pakken ook nog eens 1.500 miles mee.

Extra miles verdienen bij hotelovernachting

Als we hetzelfde hotel opzoeken op hotelscombined.com is het eerste wat opvalt dat Pointshound een goedkopere rate per nacht vraagt dan Hotelscombined. Naast dat we dus 10 Euro per nacht minder betalen, pakken we dus eigenlijk gratis 1.500 miles mee.

Hoe zit het dan met de bonus miles rates, zijn die dan ook voordelig? Het “More” niveau levert 2.500 miles op voor een meerprijs van 16 euro t.o.v. de hotelscombined prijs, oftwel 0,006 Euro cent per mile. Een eerlijkere vergelijking is natuurlijk om deze rate te vergelijken met de goedkopere rate op Pointshound, dan komen we uiteindelijk op 26 Euro prijsverschil, oftwel 0,01 Eurocent per mile. De “Max” rate 80 Euro duurder dan de normale rate en voor 4.500 miles komen we 0.018 cent per mile.

Extra miles verdienen bij hotelovernachting

Conclusie Amsterdam voorbeeld: Mocht je het Teleport hotel willen boeken dan zijn de rates die worden aangeboden via Pointshound erg mooi om extra punten mee te verdienen. Vooral de normale rate waarbij je minder per nacht betaald dan bij Hotelscombined en daarbij nog eens miles verzamelt is dan echt een no-brainer. 

Conclusie

Zoals uit deze voorbeelden blijkt is er wel degelijk waarde te halen uit de nieuwe rates die de Pointshound portal biedt. Ondanks dat zou ik je willen aanraden om altijd de prijzen te blijven vergelijken met een site als Hotelscombined, want het komt ook regelmatig voor dat de prijs op Pointshound een stuk hoger ligt dan op andere websites. 

Ga jij gebruik maken van deze nieuwe rates?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*