Voeg je koptekst hier toe

We schreven eerder al hoe je met je hotelovernachtingen een mooie hoeveelheid award miles kunt sparen bij de loyaliteitsprogramma’s van diverse luchtvaartmaatschappijen. Heb je het gemist? Lees het hier terug. Belangrijkste punt van het artikel was dat via een drietal websites je kunt zoeken naar hotels en daar een leuke bonus aan frequent flyer miles te verdienen was.

 

Maar wist je dat deze hotelboeking portals ook samenwerken met diverse luchtvaartmaatschappijen. Neem nu Pointshound, zij hebben een samenwerking met een groot aantal luchtvaartmaatschappijen als KLM, Lufthansa en Avianca. Via deze samenwerking bieden ze een website aan in de kleuren en stijl van de betreffende luchtvaartmaatschappij waar het naast punten sparen ook mogelijk is om frequent flyer miles te besteden aan hotelovernachtingen.

 

In deze post willen we inzoomen op de mogelijkheid op de KLM versie van de Pointshound website om naast de standaard miles die je kunt verdienen te kiezen voor een pakket aan bonus miles per nacht tegen een (kleine) vergoeding. 

Extra miles verdienen bij hotelovernachting

Punten sparen met hotelovernachtingen: Wat kost het om Flying Blue miles te kopen?

Erg fijn natuurlijk dat we naast de standaard hoeveelheid miles nu een klein beetje extra per nacht kunnen betalen om nog wat meer award miles per nacht te sparen maar kun je de award miles niet beter gewoon direct bij Flying Blue kopen? Laten we eens kijken hoeveel Flying Blue vraagt voor de miles wanneer je het direct bij hun koopt.


De miles worden verkocht in pakketjes van 2.000 punten waarbij ieder pakketje 55 euro kost. De prijs per aangekochte mile komt hierbij uit op 0,0275 euro cent per verkregen punt. Laten we dit getal onthouden om later in dit artikel te kunnen toetsen of de alternatieve weg via hotelovernachtingen leidt tot een goedkopere prijs per punt.

Extra miles verdienen bij hotelovernachting

Punten sparen met hotelovernachtingen: Voorbeeld in Kuala Lumpur

We weten nu de prijs per punt bij directe aankoop bij Flying Blue. Laten we eens op onderzoek gaan op de hotelmarkt om te kijken of we daar voordeligere punten kunnen scoren. We beginnen onze zoektocht in Azië, meer specifiek in Maleisië dat er om bekend staat een zeer voordelige hotelmarkt te hebben. De prijzen per nacht liggen voor de hotels een stuk lager dan voor vergelijkbare hotels in Europa en/of Noord Amerika.


Bij het Melia hotel in het centrum van Kuala Lumpur verdienen we 1.200 Flying Blue punten voor een verblijf van 84 euro. Mocht je dit hotel puur voor de punten boeken (dus eigenlijk geen hotel nodig hebben) dan zou je 0,07 eurocent per punt betalen.

Extra miles verdienen bij hotelovernachting

Omdat de meeste mensen natuurlijk geen hotel puur voor de punten boeken is het eerlijker om de prijs van het hotel op Pointshound te vergelijken met de prijs die normale online boeking websites vragen voor dezelfde nacht. In de onderstaande afbeelding is te zien dat het hotel bij andere website voor 69 euro over de toonbank gaat. Met andere woorden betalen we bij Pointshound dus 15 euro extra per nacht en verdienen we daar 1.200 miles mee, oftewel 0,0125 eurocent per punt, op zich al een stuk betere deal dan rechtstreeks bij Flying Blue kopen.

Maar zoals in de introductie van deze post al genoemd is er nu de mogelijkheid om te kiezen uit meerdere tarieven op Pointshound waarbij je meer Flying Blue punten per nacht krijgt. Onderstaand een overzicht van het aanbod voor dit specifieke hotel.

Extra miles verdienen bij hotelovernachting

Zoals eerder opgemerkt was de oorspronkelijke prijs een goede deal om wat extra miles bij elkaar te sprokkelen. De “MORE”  rate komt neer op 41 Euro extra per nacht betalen t.o.v. de prijs op een reguliere boeking website (110 euro – 69 euro). Voor deze 41 euro extra ontvangen we 2.200 miles, oftewel 0,019 Eurocent per mile. De nog iets duurdere “MAX” rate kont neer op 95 Euro extra betalen en daar krijgen we   4.200 miles voor per nacht, oftewel 0,023 Eurocent per mile.

 

Conclusie voorbeeld hotel Kuala Lumpur

Zowel de goedkoopste rate op Pointshound als beide plus pakketten leveren een lagere prijs per punt op dan wanneer je punten rechtstreeks bij Flying Blue zou kopen. Mocht je deze hotelovernachting nodig hebben (en de punten ook) dan zou dit het overwegen waard kunnen zijn.

Punten sparen met hotelovernachtingen: Voorbeeld in New York

Voor dit tweede voorbeeld gaan we naar de andere kant van de wereld in een hotelmarkt die wat prijziger te boek staat. Het Mayfair hotel in de Midtown buurt wordt aangeboden voor 147 Euro per nacht, waarbij we 1.000 miles verdienen.

Extra miles verdienen bij hotelovernachting

Via Hotelscombined.com wordt het hotel aangeboden voor 127 Euro per nacht, oftwel 20 Euro goedkoper. Dit komt er op neer dat we 20 Euro betalen voor 1.000 miles, oftewel 0,02 Eurocent per verdiend Flying Blue punt.

Wanneer we de tarieven bekijken van de “More” en “Max” rate komen we tot de volgende prijs per verdiende mile. “More” verdient (174 – 127) / 2.000 = 0.024  Euro cent per mile en “Max” verdient (227 – 127) / 4.000 = 0.025 Euro cent per mile.

Extra miles verdienen bij hotelovernachting

Conclusie voorbeeld New York

Alhoewel alle drie de rates een lagere Eurocent per mile opleveren dan directe aankoop op de Flying Blue website, liggen de prijzen dichter in de buurt van de prijs van directe aankoop.. Het is dan ook de vraag of het interessant genoeg is om de miles via een hotelovernachting te boeken of gewoon te wachten op een sale van miles via de Flying Blue webpagina.  

Punten sparen met hotelovernachtingen: Voorbeeld in Amsterdam

Tenslotte werpen we nog even een blik op onze thuismarkt. We pakken hotel in onze hoofdstad, en deze keer pak ik voor de verandering het hotel dat de meeste punten per nacht oplevert, het Teleport hotel. Voor 166 Euro mogen we daar een nacht verblijven en we pakken ook nog eens 1.500 miles mee.

Extra miles verdienen bij hotelovernachting

Als we hetzelfde hotel opzoeken op hotelscombined.com is het eerste wat opvalt dat Pointshound een goedkopere rate per nacht vraagt dan Hotelscombined. Naast dat we dus 10 Euro per nacht minder betalen, pakken we dus eigenlijk gratis 1.500 miles mee.

Hoe zit het dan met de bonus miles rates, zijn die dan ook voordelig? Het “More” niveau levert 2.500 miles op voor een meerprijs van 16 euro t.o.v. de hotelscombined prijs, oftwel 0,006 Euro cent per mile. Een eerlijkere vergelijking is natuurlijk om deze rate te vergelijken met de goedkopere rate op Pointshound, dan komen we uiteindelijk op 26 Euro prijsverschil, oftwel 0,01 Eurocent per mile. De “Max” rate 80 Euro duurder dan de normale rate en voor 4.500 miles komen we 0.018 cent per mile.

Extra miles verdienen bij hotelovernachting

Conclusie voorbeeld Amsterdam

Mocht je het Teleport hotel willen boeken dan zijn de rates die worden aangeboden via Pointshound erg mooi om extra punten mee te verdienen. Vooral de normale rate waarbij je minder per nacht betaald dan bij Hotelscombined en daarbij nog eens miles verzamelt is dan echt een no-brainer. 

Conclusie

Zoals uit deze voorbeelden blijkt is er wel degelijk waarde te halen uit de nieuwe rates die de Pointshound portal biedt. Ondanks dat zou ik je willen aanraden om altijd de prijzen te blijven vergelijken met een site als Hotelscombined, want het komt ook regelmatig voor dat de prijs op Pointshound een stuk hoger ligt dan op andere websites. 

Ga jij gebruik maken van deze nieuwe rates?