Online visum aanvragen
voor welke landen mogelijk

Met een Nederlands paspoort heb je een van de meest waardevolle identificatie middelen ter wereld te pakken. Volgens de paspoort index krijg je met het Nederlands paspoort toegang tot 166 landen wereldwijd.  Er zijn maar 5 landen op de wereld die een krachtiger paspoort hebben!

Toch zul je voor sommige landen (online) een visum moeten aanvragen. Het kan soms best wel een zoektocht zijn op  het Internet om de officiele aanvraag pagina voor een visum te vinden. Zoekopdrachten op Google leveren vaak websites op van tussenpartijen die voor een fee best wel even je visum willen regelen. 

Bij de meeste landen waar je het online kunt aanvragen is het proces best eenvoudig. Op deze pagina vind je de officiele aanvraag pagina’s in een compleet overzicht. Mist er iets? Mail de pagina naar: [email protected] dan voegen we hem toe aan het overzicht!

 

C

S

U

V

Alle landen in onderstaande kaart met een donkergroene kleur zijn in principe zonder visum te bezoeken voor Nederlanders. Voor een aantal waaronder de USA geldt wel dat je een reisvergunning (ESTA) moet aanvragen.

Visum vrij Nederland