Qander stopt met Miles and More credit Card

Qander stopt met Miles and More credit card in Nederland

Qander stopt met miles and more
credit card in nederland

Een aantal jaar geleden begon Qander met het aanbieden van twee soorten Miles-and-More branded credit cards op de Nederlandse markt. Deze credit cards die de look-and-feel hebben van het gelijknamige loyaliteitsprogramma van de Duitse Lufthansa Group konden gebruikt worden om frequent flyer miles te sparen. 

Deze punten kreeg je door met de kaart aankopen te doen. 

Qander stopt met credit cards

In December 2019 werd de mogelijkheid om een nieuwe kaart aan te vragen al dichtgezet op de website van Qander. Op dat moment kon de helpdesk van Qander nog niet aangeven wat dit voor bestaande kaarthouders zou betekenen. 

Sinds vandaag hebben bestaande kaarthouders duidelijkheid gekregen middels een e-mail : de Miles-and-More kaart wordt door Qander beëindigd per 1-5-2020. Tot en met 30 April kun je de credit card gewoon blijven gebruiken om aankopen te doen en dus punten te sparen.

Gevolgen stopzetten qander kaart voor miles and more miles

Het is natuurlijk vervelend dat kaarthouders niet langer frequent flyer punten kunnen sparen bij het Miles-and-More programma. Wat ik persoonlijk een groter nadeel vind is dat de gespaarde Miles-and-More punten weer kunnen vervallen. Middels de Miles-and-More credit card werden gespaarde punten maandelijks verlengd, zolang er maar minstens een keer de kaart werd gebruikt per maand. 

Nu de kaart wegvalt vervallen Miles-and-More punten weer 36 maanden nadat ze verdiend zijn, ongeacht of je activiteit vertoond in je Miles-and-More account. Het is voor mij nog onduidelijk wat de consequenties zijn voor punten die inmiddels 36 maanden oud zijn, krijgen deze een nieuwe expiratie datum of vervallen ze per direct als de kaart wegvalt.

Afscheidsgeschenk Qander

Omdat het stoppen van de credit card voor veel bestaande kaarthouders een domper is biedt Qander hen een afscheidsgeschenk aan. Dit geschenk betreft voor bestaande Blue card houders 2.500 punten en voor Gold card houders het dubbele : 5.000 punten. Deze punten worden eind April 2020 bijgeschreven op het Miles-and-More account (enige voorwaarde is dat je credit card op 15 April nog wel actief moet zijn).

Alternatieve credit card voor frequent flyer miles

Met het wegvallen van de Qander credit cards op de Nederlandse markt is American Express weer de enige speler die credit cards aanbiedt waarmee gespaard kan worden voor frequent flyer punten. American Express biedt met de Flying Blue branded kaarten een mogelijkheid om Flying Blue miles te sparen. Met de reguliere American Express krediet kaarten spaar je Membership Rewards punten die je kunt overboeken naar o.a. Flying Blue, British Airways en Singapore Airlines.

Standaard afbeelding
S. von Kriegenbergh

Al vanaf kleins af aan ben ik verslingerd aan alles wat met luchtvaart te maken heeft. Als kleine jongen was ik vaak in de weekenden langs de startbanen van Schiphol te vinden, kijkend naar alle vertrekkende vliegtuigen naar zonnige bestemmingen. Sinds een aantal jaar ben ik in de gelukkige situatie dat ik zeer regelmatig het vliegtuig pak naar mooie bestemmingen, het liefst in business of first class, en het liefst zo goedkoop mogelijk!

Geef een reactie