Revolut Bank reizigers

Revolut – voordelig betalen in het buitenland

Reis je vaak naar landen waar ze niet met de Euro betalen? Dan heb je vast wel eens gemerkt dat je bank kosten in rekening brengt om geld uit te muur te trekken. Dat kan ook anders, met bijvoorbeeld een rekening bij Revolut bank.

Revolut is een zogenaamde Fintech, een relatief nieuw bedrijf dat probeert om de financiële wereld op te schudden. In tegenstelling tot traditionele banken als ABN Amro en ING Bank werkt bankieren met Revolut overwegend via de App.

Gratis betaalrekening bij Revolut

In tegenstelling tot de eerder genoemde grootbanken is het aanhouden van een betaalrekening bij Revolut kosteloos. Je krijgt de beschikking over een volledig IBAN rekeningnummer, waar je geld naar kunt overboeken, maar ook bijvoorbeeld je maandelijkse vaste lasten kunt laten incasseren.

Revolut gratis bankrekening betaalrekening reizigers

Europese bankvergunning

Doordat Revolut beschikt over een Europese bankvergunning (in Litouwen) valt de bank gewoon onder het deposito garantie stelsel. Mocht de bank om welke reden dan ook in de financiële problemen raken dan is je geld tot 100.000 euro per rekeninghouder gegarandeerd.

Voordelen Revolut bank voor reizigers

Natuurlijk bespreken we op IkVliegVeel geen financiële producten waar jij als reiziger geen voordelen aan beleeft. En voordelen voor reizigers heeft deze fintech zeker.

Geen opnamekosten bij buitenlandse geldautomaat

Ga je vaak op vakantie naar landen waar niet met de Euro betaald wordt? Wist je dat je bank iedere keer dat je geld uit de muur trekt een vergoeding in rekening brengt? Bij zowel ING als ABN Amro is dit zo’n 2.50 per geld opname. Het maakt hierbij niet uit of je een bedrag ter waarde van 10 euro of 1000 euro uit de automaat haalt.

Bij Revolut betaal je over de eerste geldopnames per maand (tot een maximale tegenwaarde van 200 euro) geen opname kosten. Daarna ga je 2% over het opname bedrag betalen.  

Gunstige wisselkoers bij niet Euro transacties

Heb je het bedrag van een aankoop in een niet-Euro land wel eens hebt teruggerekend naar de Euro? Dan is het je vast opgevallen dat de wisselkoers een andere is dan je bijvoorbeeld hier kunt vinden. Je bank verdient namelijk op deze transacties door een net iets slechtere (voor jou) wisselkoers te gebruiken en het verschil in hun zak te houden.

Mijn ervaringen met Revolut is dat de wisselkoers heel dicht tegen de koers die ik online terug kan vinden ligt. Een enkele keer is het mij zelfs opgevallen dat de wisselkoers die ik via Revolut ontving, gunstiger was dan ik had verwacht.

Welke kosten rekent Revolut dan wel?

In tegenstelling tot de meeste banken betaal je geen maandelijks bedrag om je rekeningnummer te behouden. 

Omdat Revolut met name een Online bank is krijg je standaard geen bankpasje toegestuurd. Heb je hier wel interesse in dan kost het eenmalig zes Euro aan verzendkosten om deze te ontvangen.

Conclusie: Revolut bankrekening

Ik zie de bankrekening van Revolut als een welkome aanvulling op mijn “normale” Nederlandse bankrekening. De bankpas van Revolut zit standaard in mijn portemonnee wanneer ik landen bezoek waar niet met de Euro betaald wordt. De besparing op de opnamekosten was voor mij de (kleine) moeite van het online aanvragen van deze rekening wel waar.

Ben je op zoek naar meer financiële producten die de reiziger voordelen bieden? Lees dan eens over de American Express Platinum kaart

Standaard afbeelding
S. von Kriegenbergh

Al vanaf kleins af aan ben ik verslingerd aan alles wat met luchtvaart te maken heeft. Als kleine jongen was ik vaak in de weekenden langs de startbanen van Schiphol te vinden, kijkend naar alle vertrekkende vliegtuigen naar zonnige bestemmingen. Sinds een aantal jaar ben ik in de gelukkige situatie dat ik zeer regelmatig het vliegtuig pak naar mooie bestemmingen, het liefst in business of first class, en het liefst zo goedkoop mogelijk!

Geef een reactie