SAS SAle
Goedkoop naar Star Alliance Gold status

In het verleden hebben we al eens geschreven over het frequent flyer programma van de Griekse luchtvaartmaatschappij Aegean Airlines. Dit programma geldt als een van de makkelijkste wegen om jezelf te kwalificeren voor het Gold niveau van de Star Alliance groep. Met deze Gold status krijg je onder andere toegang tot business class lounges voorafgaand aan je vlucht (zelfs als deze in economy is). 

Wil je het artikel over Star Alliance Gold behalen via Aegean Airlines (nogmaals) lezen? Dat kan hier.

Aegean & SAS - hoe zat het ook al weer

Waarom is een sale bij SAS (Scandinavian Airline System) goed nieuws om jezelf te kwalificeren via Aegean Airlines? Ten eerste omdat beide luchtvaartmaatschappijen onderdeel uitmaken van dezelfde luchtvaartalliantie, genaamd Star Alliance. Dat betekent dat je door vluchten te maken op de een (zeg SAS) frequent flyer miles kunt verzamelen bij de ander (zeg Aegean). Andersom kun je ook frequent flyer punten spenderen op award vluchten uitgevoerd door een andere deelnemer van Star Alliance. 

Het bijzondere aan SAS is dat vluchten uitgevoerd door deze maatschappij royaal beloond worden voor wat betref frequent flyer miles binnen het frequent flyer programma Miles + Bonus van Aegean Airlines. Goedkope economy tickets leveren je 100% van de gevlogen afstand op aan frequent flyer miles. Bij de meeste andere programma’s zijn de verdiensten van goedkope economy tickets de afgelopen jaren gereduceerd tot 10 a 25 % van de gevlogen afstand. Daarnaast verdienen vluchten uitgevoerd in premium economy 200% van de gevlogen afstand. 

Door deze royale verdiensten in combinatie met de lage hoeveelheid benodigde miles om je te (her)kwalificeren voor Gold status bij Aegean is een sale bij SAS helemaal goed nieuws. Voor Gold status heb je 36.000 miles nodig + vier vluchten uitgevoerd door Aegean Airlines. 

SAS sale - Amsterdam naar New York

Tijdens deze sale van SAS vluchten kun je onder andere naar New York vliegen. Je vertrekt dan gewoon uit Amsterdam en vliegt via Kopenhagen naar de luchthaven Newark bij New York. Zoals je in onderstaande afbeeldingen kunt zien is de afstand die je op een retour ticket aflegt ruim 8.500 miles.

Doordat elke SAS vlucht je minimaal 600 miles oplevert in economy class kan het geen kwaad om een ticket uit te zoeken die meerdere overstappen in het Scandinavisch gebied nodig heeft. Wanneer je op zowel de heen als terug weg een extra overstap maakt in Oslo (AMS-OSL-CPH-EWR-CPH-OSL-AMS) dan levert je dat toch weer 1.200 extra punten op richting kwalificatie.

Je hoeft geen weken in New York te verblijven. Je kunt vrijdag vertrekken en vervolgens maandagochtend weer in Amsterdam landen, deze fare is dus mileage run materiaal.

SAS sale - waar op letten

Tot voor kort verdienden zelfs de allerlaagste boeking klassen bij SAS, 100% van de gevlogen afstand bij het Aegean Miles + Bonus programma. Sinds eind vorig jaar heeft Aegean Airlines dit (onaangekondigd) aangepast waardoor de allerlaagste boeking klasse nu zijn uitgesloten van het verdienen van miles. 

Let er daarom op dat de boeking klasse van de vlucht die je op het oog hebt, voorkomt in de onderstaande tabel. 

SAS sale Amsterdam New york

De boeking klasse kun je vinden door bijvoorbeeld vanaf SkyScanner door te klikken naar Expedia. In de details van Expedia zoekresultaten wordt melding gemaakt van de boeking klasse, in het onderstaande geval dus “T”, welke in aanmerking komt voor 100% frequent flyer miles van de gevlogen afstand.

SAS SAle - Andere interessante bestemmingen

Naast New York zijn er nog een aantal andere bestemmingen (die interessant zijn voor Star Alliance Gold status) in de aanbieding. Daarbij focussen we ons vooral op de lange afstand vluchten. Klik op een van de onderstaande afbeeldingen om naar het boeking voorbeeld op Skyscanner te gaan en vanaf daar je data aan te passen naar de voor jouw gewenste datums.

Sas sale - Amsterdam naar Beijing

Sas sale - Amsterdam naar Shanghai