Toeristenkaart of visum voor Suriname

Dit prachtige land in het noordelijk deel van Zuid-Amerika staat bij veel Nederlanders op de verlanglijst om nog eens te bezoeken. Maat wist je dat ondanks de banden tussen Nederland en Suriname uit het verleden je niet zomaar naar dit land kunt reizen? Afhankelijk van het doel van je reis heb je namelijk een visum of een zogenaamde toeristenkaart nodig.

Toeristenkaart voor suriname

Wanneer het doel van je reis puur familiebezoek of een vakantie is dan volstaat het om een toeristenkaart aan te vragen. Ga je echter voor je werk of een stage naar dit land dan zul je wat meer moeite moeten doen en een visum voor Suriname aanvragen. Tot voor kort moest je om een toeristenkaart aan te vragen persoonlijk langs gaan bij het consulaat van Suriname in Amsterdam of bij een speciale balie hiervoor op Schiphol airport.

Dit proces is nu vervangen door een e-visum die je gemakkelijk via het Internet kunt aanvragen. Dat doe je via de officiële website van het consulaat van Suriname.

Duur aanvraag e-touristcard of E-visum voor suriname

Hou er rekening mee dat de goedkeuring van een elektronische toeristenkaart of visum tot 72 uur in beslag kan nemen. In de praktijk horen we dat het vaak sneller geregeld is. Desondanks goed om rekening te houden met deze maximale aanvraag duur bij de voorbereiding van je reis.

Kosten e-visum en e-touristenkaart voor suriname

De kosten voor de toeristenkaart of visum via de online route zijn identiek aan de prijzen via het consulaat. Voor de elektronische toeristenkaart betaal je 40 USD en voor het elektronische visum betaal je 45 USD. Voor deze dienstverlening betaal je een service fee van 14 USD.

Het bedrag moet je voldoen middels een credit card.