Top 3 : Reis gadgets

Persoonlijk vind ik het heerlijk om te vliegen, hoe langer de vlucht des ter beter. De gedachte om twaalf uur van de buitenwereld afgesloten te zijn brengt me helemaal tot rust. Toch ervaart niet iedereen een vliegreis zoals ik, veel mensen kunnen niet wachten to de vlucht over is en ze weer de blije wereld in mogen stappen. In dit artikel drie gadgets die het leven aan boord van het vliegtuig een klein beetje aangenamer maken waarbij met name de nummer 1 een need-to-have gadget is voor mensen die regelmatig vliegen. 

Derde plaats: hangmat voor de voeten

Op de derde plaats is een gadget geëindigd waar vooral de wat minder lange mensen in de samenleving wat aan hebben. Wanneer je niet in Business Class vliegt en het moet doen met een economy class stoel die niet volledig plat kan dan kan het erg vervelend zijn dat je als kleiner persoon niet met je voeten bij de grond kunt. Doordat je benen/voeten de hele vlucht hangen kunnen ze op de bestemming erg vermoeid aanvoelen,. 

Met deze gadget die je bevestigd aan je tafeltje heb je ondersteuning voor je benen.

Tweede plaats: compressie kousen

Op de tweede plaats staan compressie kousen ,deze kousen zorgen niet zozeer voor meer comfort aan boord maar kunnen een hoop ellende achteraf voorkomen.Iedereen die regelmatig lange reizen maakt (in het vliegtuig, maar ook in de bus of auto) loopt het risico om “Diep Veneuze Trombose” oftewel DVT op te lopen. Met compressie kousen wordt de terugstroom van bloed vanuit de benen naar het hart bevordert en daardoor loop je minder risico om DVT op te lopen. 

Ondanks dat ik altijd probeer om een stoel met meer beenruimte te reserveren neem ik mijn compressie kousen altijd mee op reis. Voor minder dan 20 euro kun je een hoop ellende voorkomen. 

eerste plaats: Noise cancelling hoofdtelefoon

Met een grote voorsprong op de eerste plaats is geëindigd de Noise Cancelling Headphone, oftewel een koptelefoon die er voor zorgt dat het omgevingsgeluid aan boord van het vliegtuig verdwijnt. Iedereen kent het gevoel wel: je zit in je vliegtuig stoel te wachten totdat het boarden voltooid is, de rij voor je is nog helemaal leeg. Tot daar in je ooghoek een jong gezin tevoorschijn komt met twee zeer jonge kinderen. 

De twee absolute toppers in de markt op het gebied van Noise Cancelling zijn de Bose QC 35 II en de Sony WH1000XM3. De eerste genoemde hoofdtelefoon wordt o.a. door American Airlines gebruikt in haar Business Class om passagiers meer comfort te bieden. 

Wanneer je aan boord een Noise Cancelling hoofdtelefoon gebruikt valt het monotone geluid van de motoren volledig weg. Het komt regelmatig voor dat ik geen muziek aan heb staan op mijn hoofdtelefoon maar dat ik hem gewoon in standje Noise Cancelling aan zet om de omgevingsruis te onderdrukken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *