Wat zijn de voordelen van American Express Flying Blue kaart

Wat zijn de voordelen van American express Flying Blue kaart
Wat zijn de voordelen van American express Flying Blue kaart

Op deze website heb ik je al regelmatig meegenomen in de wereld van de American Express Platinum kaart. Een handige kaart met de nodige voordelen. Lees daar eventueel hier meer over. Naast deze normale platinum kaart biedt American Express in Nederland ook de Flying Blue branded credit card aan. 

Net zoals bij de normale American Express kaarten bieden de Flying Blue kaarten ook mooie voordelen, met name voor mensen die regelmatig met AIR France/KLM vliegen. In deze post neem ik je mee door de belangrijkste voordelen.

Wat zijn de voordelen van American express Flying Blue kaart

Flying Blue miles sparen

Waar je bij de reguliere American Express kaarten Membership Reward punten spaart met elke euro die je uitgeeft zijn het bij de Flying Blue kaarten award miles. De gespaarde punten worden iedere maand automatisch bijgeschreven in je Flying Blue account. 

De hoeveelheid award miles die spaart per uitgegeven euro zijn afhankelijk van de American Express Flying Blue kaart die je hebt:

 • American Express Flying Blue silver kaart :  0.8 award mile per euro
 • American Express Flying Blue gold kaart :  1 award mile per euro
 • American Express Flying Blue platinum kaart :  1.5 award mile per euro 
 
 

Elk jaar gratis XP voor status

Om frequent flyer status te krijgen (of te behouden) binnen het Flying Blue programma moet je ieder jaar een bepaalde hoeveelheid XP (eXperience Points) verzamelen. Normaal gesproken krijg je die voor iedere kwalificerende vlucht die je met AIR France/KLM en haar partners maakt. 

Wanneer je een American Express Flying Blue credit card hebt krijg je van American Express ieder jaar een aantal XP cadeau. De hoeveelheid die je krijgt is afhankelijk van de kaart die je hebt:

 • American Express Flying Blue silver kaart :  15 XP 
 • American Express Flying Blue gold kaart :  30 XP 
 • American Express Flying Blue platinum kaart :  60 XP 
Wanneer je de platinum kaart hebt ontvang je jaarlijks dus 60 % van de benodigde XP om de silver status te behalen, dat is op zich een lekkere kickstart om de benodigde punten te verzamelen.
Wat zijn de voordelen van American express Flying Blue kaart

Flying Blue Platinum status for 2

Wanneer je zeer frequent vliegt met AIR France/KLM dan is de kans zeker aanwezig dat je de Platinum status binnen het Flying Blue programma hebt. Wanneer je een American Express Flying Blue platinum kaart aanschaft dan heb je de mogelijkheid om deze status te delen met een vriend,kennis of familie lid. De persoon die je met deze status blij wil maken hoeft zelf helemaal nog geen status in het Flying Blue programma te hebben.

Om van dit voordeel gebruik te kunnen maken is het van belang dat je een gratis American Express Flying Blue platinum partner kaart aanvraagt voor de persoon die je de status gunt. Het is vervolgens mogelijk om de extra kaarthouder te koppelen aan jouw Flying Blue platinum status. 

Belangrijkste voorwaarden op een rijtje:

 • Jij bent Flying Blue platinum member
 • Jij bent hoofdkaarthouder van een  Flying Blue American Express platinum kaart
 • Jij hebt voor de begunstigde een Flying Blue American Express platinum kaart aangevraagd
 • De begunstigde heeft een Flying Blue account (geen status benodigd)
 • Jij koppelt het account van de begunstigde aan jouw Flying Blue platinum status

AIR France/KLM tickets gespreid betalen

Wanneer je tickets koopt voor vluchten van AIR France/KLM en je betaalt ze met je American Express Flying Blue kaart dan krijg je de mogelijkheid om de kosten van je ticket gespreid te betalen. Waar American Express er om bekend staat dat aan het eind van de maand de volledige uitstaande rekening moet worden betaald is er voor dit type tickets een uitzondering. 

Tips & Tricks

American Express staat het je toe om iedere zes maanden je kaart te upgraden naar een hogere kaart. Dat wil dus zeggen dat wanneer je in Januari een silver kaart aanvraagt je die kaart 6 maanden later kunt upgraden naar een gold kaart. 

Waarom is dit van belang? Op deze manier kun je extra XP punten bij elkaar sprokkelen. In Januari grijp je de 15 XP van de silver kaart mee terwijl je een half jaar later bij de upgrade naar gold de 30 XP voor gold meeneemt. Zo spaar je toch 45 XP op jaarbasis. 

Conclusie

Wanneer je veel met AIR France/KLM vliegt dan is de American Express Flying Blue kaart in veel gevalleen een betere optie dan de reguliere American Express kaarten. Zeker als je binnen het Flying Blue programma de platinum status bezit kan het voordelig zijn om deze status te delen met een geliefde. (Niets staat je uiteraard in de weg om een kleine vergoeding in de kosten te vragen voor deze mooie frequent flyer status ;-))

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*