American Express
Waar kan ik met mijn kaart betalen

Een van de meeste gehoorde klachten over de credit cards van American Express is de lage acceptatiegraad in Nederland. Op plekken waar  de Visa en/of Mastercard probleemloos geaccepteerd worden staat de American Express kaarthouder vaak in zijn hemd. De feedback die ik meestal krijg van winkeliers op de vraag waarom ik niet met American Express kan betalen is dat zij te veel van het aankoopbedrag moeten afdragen aan American Express.

Toch kun je in Nederland goed gebruik maken van je kaart, je moet alleen even weten waar je hem kan gebruiken.

De kans dat je American Express geaccepteerd wordt is een stuk groter in een van de grote steden. Dit heeft met name te maken met het grotere aandeel internationale klanten die zijn aankopen doet.

Naast enkele bedrijven in de regio kun je ook bij een aantal landelijke ketens met je American Express kaart terecht. Denk dan bijvoorbeeld aan de volgende ketens:

  • IKEA
  • SHELL
  • JUMBO
  • LIDL
  • DE BIJENKORF
  • HORNBACH
  • MEDIAMARKT

Ook kun je terecht in veel van de winkels die de diverse shopping outlets in Nederland aanbieden, o.a. in de Designer Outlet in Roermond. 

American Express: Waar kan ik online met de kaart betalen

Online is de acceptatiegraad van American Express een stuk beter dan in de offline samenleving. Bij veel internationale (en steeds meer Nederlandse) webwinkels maakt de American Express kaart deel uit van het kassa pakket dat ze aanbieden. Nadeel van veel webwinkels die AMEX aanbieden is dat er vaak wel een bijdrage (toeslag) moet worden betaald om met de kaart te mogen betalen.

American Express : Waar kan ik met mijn kaart betalen

American Express: Tip om op nog meer plekken online te betalen

Een mooie manier om de acceptatiegraad van je American Express nog wat hoger te krijgen is door de credit card op te nemen in een payment service provider als PayPal. Wanneer je afrekent in een webwinkel kies je er voor om met PayPal te betalen. PayPal belast vervolgens op de achtergrond je American Express kaart met het te betalen bedrag.

Met PayPal kun je vaak ook mooi om de AMEX toeslag op de betaling heen. 

Op deze pagina van creditcardvergelijken.nl vind je een overzicht waar ook de kleinere retailers op te vinden zijn.