in welke winkels kan ik met mijn AMERICAN EXPRESS (AMEX) kaart betalen

Ik kan heel veel goede dingen schrijven over de American Express (AMEX) kaarten, er is echter een nadeel dat vaak terug blijft komen. De acceptatiegraad van AMEX is niet zo hoog als die van VISA en MasterCard. Simpel gezegd betekent het dat je op minder plekken kunt afrekenen dan met de andere credit cards. Het is dus altijd de vraag waar je kunt betalen met de American Express kaart.

De grootste belemmering voor winkeliers om American Express te accepteren is dat de credit card maatschappij een te hoog percentage van het afgerekende bedrag wil hebben. Gelukkig wordt het op steeds meer plekken mogelijk om toch met je AMEX te betalen, al blijft het aan te bevelen om van te voren even te checken of de winkelier de kaart accepteert.

Update: Het is nu ook mogelijk om met de American Express kaart te betalen in de winkels van Dirk van den Broek.

Een groeiend aantal landelijke winkelketens accepteert de American Express kaarten. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om met de kaart te betalen bij de LIDL supermarkten. Naast de LIDL kun je o.a. IKEA, SHELL, JUMBO, de Bijenkorf, Hornbach en de Media Markt betalen met een American Express credit card.

In veel steden die populair zijn bij internationale toeristen zoals Amsterdam , Rotterdam, Den Haag en bijvoorbeeld Haarlem accepteren kleinere winkels de kaart ook. 

Tenslotte, accepteren veel winkels die onderdeel uitmaken van een shopping outlet, denk daarbij aan de Designer outlets in Roermond (McArthurGlen) en Lelystad (Batavia stad) de kaart ook.

Waar kan ik online shoppen met mijn American Express kaart?

Online is het gelukkig een stuk eenvoudiger om winkeliers (websites/webshops) te vinden waar je kunt afrekenen met je American Express kaart. Of je nu iets kleins wilt bestellen AliExpress of een vliegticket bij een luchtvaart maatschappij, in beide gevallen kun je er terecht met je AMEX kaart. 

Let er altijd wel even goed op bij het afrekenen of de website/webshop je niet een toeslag in rekening brengt om te mogen betalen met de American Express kaart. Wanneer je bijvoorbeeld 750 Membership Rewards punten kunt verdienen door een vliegticket af te rekenen met je AMEX kaart, maar vervolgens geconfronteerd wordt met 15 euro aan extra kosten voor je AMEX, dan zijn het ineens hele dure Membership Rewards punten. 

Een tweede aandachtspunt van het online betalen met je American Express kaart is wanneer de rekening in een andere valuta is dan Euro. De wisselkoers opslag die AMEX in rekening brengt ligt iets hoger dan bijvoorbeeld die van VISA. 

Het voordeel van het betalen van online aankopen met de AMEX kaart is dat je verzekerd bent van de “Geld-terug” garantie. Mocht het bestelde product niet of verkeerd geleverd worden en wil de leverancier niet meewerken aan een oplossing die voor beide partijen werkt, dan kun je een beroep doen op deze verzekering.

American Express : Waar kan ik met mijn AMEX kaart betalen

AMEX: gebruik paypal om op nog meer plekken te betalen

Wil je online shoppen in een winkel die geen American Express accepteert? Check dan altijd even of bijvoorbeeld PayPal wel wordt geaccepteerd. PayPal kun je het beste zien als een online portemonnee waar je verschillende van je betaalmiddelen in onder kunt brengen, zo ook je American Express kaart(en). 

Wanneer je in de webshop kiest voor betaling met PayPal dan wordt je doorgeleid naar het betalingsportaal (Website) van PayPal. Daar kun je selecteren welk betaalmiddel je wilt gebruiken om de aankoop af te ronden. 

Ook over betalingen verricht met PayPal verdien je gewoon Membership Rewards punten.