Wat is een American Express Green Card?

De American Express Green Card is een credit card van American Express (AMEX). De Green Card van American Express wordt wereldwijd aangeboden en is de op één na goedkoopste optie binnen de reguliere lijn aan credit cards van American Express. Qua voordelen legt deze kaart het dan ook af tegen de reguliere Gold en Platinum kaarten.

In Nederland biedt American Express naast haar reguliere lijn aan credit cards ook de Flying Blue lijn aan. Deze laatstgenoemde lijn bevat krediet kaarten in de look-and-feel van het Flying Blue programma van Air France en KLM met bijbehorende voordelen binnen dit programma.

Wat kost de American Express Green Card?

Het eerste jaar is de American Express Green Card volledig gratis. Daarna kost de AMEX Green Card je 66 Euro per jaar. Dat bedrag betaal je in maandelijkse termijnen van 5.5 Euro, deze worden automatisch toegevoegd aan je maandrekening.

Voor deze 66 Euro per jaar heb je de mogelijkheid om in totaal drie Green Cards aan te vragen. Naast de kaart voor jezelf, kun je er dus bijvoorbeeld ook nog één voor je partner of iemand anders aanvragen.

American Express Green Card
Vraag de Green Card hier aan

Wat is de bestedingslimiet van mijn American Express kaart?

Wie een credit card heeft bij bijvoorbeeld ING weet dat hij een vaste bestedingslimiet heeft van x Euro. American Express werkt niet met voorafbepaalde bestedingslimieten. Hoeveel je kunt besteden hangt van een aantal factoren af, waaronder: hoe lang ben je al klant? betaal je iedere maand netjes de kaartrekening? Wat is je persoonlijke profiel (en inkomen).

Plan je een grote aankoop en wil je weten of deze nog past binnen je bestedingslimiet? Je kunt binnen je online American Express kaart checken of een bepaald bedrag nog binnen je bestedingslimiet past.

American Express Membership Rewards punten sparen met de Green Card

In het buitenland is het gebruikelijk dat credit card maatschappijen hun klanten loyaliteitsprogramma’s aanbieden waarin gespaard kan worden voor geschenken. In Nederland is American Express de koploper op dit gebied.

Voor iedere aankoop die je afrekent met je Green Card spaar je namelijk punten. Deze punten, ook wel Membership Rewards punten genoemd, spaar je in het loyaliteitsprogramma van AMEX. Elke Euro die je afrekent met deze kaart levert je 1 Membership Rewards punt op.

Met deze Membership Rewards punten kun je leuke dingen doen. Je kunt ze bijvoorbeeld overboeken naar luchtvaartmaatschappijen of hotelketens om ze daar te gebruiken voor een gratis vlucht of hotelovernachting. In deze post lees je meer over het sparen en inwisselen van American Express punten.

NB: Ook met de extra Green Cards die je voor je partner / vrienden kunt aanvragen spaar je Membership Rewards punten over iedere aankoop die zij met de kaart doen. Alle punten worden in het American Express account van de hoofdkaarthouder bijgeschreven. 

Verzekeringen bij de American Express Green Card

Bij de Green Card krijg je een drietalverzekeringen:

Geld Terug Garantie

Soms doe je een aankoop waar je niet geheel gelukkig mee bent. Normaal gesproken kun je die aankoop dan binnen een maand retourneren bij de leverancier. Behalve wanneer je de aankoop met je American Express kaart hebt betaald. In dat geval heb je drie maanden de tijd om je aankoop terug te brengen naar de leverancier.

Gaat de leverancier niet akkoord met je retournering? Dan kun je gebruik maken van de geld terug garantie van American Express. Deze garantie vergoed tot maximaal 300 Euro per claim. Je kunt maximaal vier keer per jaar een beroep doen op deze garantie (dus voor een totaal van maximaal 1.200 Euro).

Verzekerd kopen

Heb je net een aankoop gedaan en laat je die per ongeluk uit je handen vallen? Of word je aankoop gestolen? Vaak kun je dan een beroep doen op de Verzekerd Kopen garantie van American Express. Daarbij wordt maximaal 700 euro per claim uitgekeerd om je aankoop te vervangen (of indien mogelijk te repareren). Ook op deze claim kun je maximaal vier keer per twaalf maanden een beroep doen.

Reisongemakkenverzekering

Is je vlucht vertraagd? Komt je bagage niet mee op dezelfde vlucht als jij? In die gevallen kun je een beroep doen op de reisongemakken verzekering. Is je bagage vier uur nadat jij bent gearriveerd op je bestemming nog niet aangekomen? Dan kun je op kosten van deze verzekering voor max 175 Euro aan noodzakelijke boodschappen doen. Denk daarbij o.a. aan kleding, toiletartikelen.

Wanneer je vlucht met minimaal vier uur vertraagd is, kun je tot 100 Euro declareren bij je reisverzekering. Dit kunnen bijvoorbeeld kosten zijn die je hebt gemaakt aan voedsel en drank op de luchthaven tijdens het wachten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.