Wat te doen met AMEX membership reward punten?

Wat kun je doen met American Express Membership Reward punten
Wat kun je doen met American Express Membership Reward punten

Wat kun je doen met American Express membership reward punten? Een makkelijke vraag met een aanta antwoorden. Laten we allereerst eens kijken wat het nou precies zijn. 

American Express geeft in Nederland meerdere soorten credit cards uit. Je hebt de Flying Blue kaarten waarbij je zoals de naam het al aangeeft, Flying Blue punten spaart. Deze worden periodiek automatisch naar je Flying Blue account overgeschreven. 

Naast deze kaarten heb je ook nog de reguliere American Express kaarten waarmee je punten spaart in het loyaliteitsprogramma va American Express zelf, Membership rewards. Deze punten worden niet automatisch ergens naartoe geschreven maar blijven gewoon staan in het American Express account behorend bij je kaart. Maar wat kun je hier nou mee?

Wat zijn membership rewards punten

Membership Rewards zijn punten die je spaart door gebruik te maken van je credit card. Met de Silver, Gold & Platinum kaart spaar je respectievelijk 1 , 1.2 en 1.5 Membership Reward punt per uitgegeven Euro. Wanneer je uitgaven doet in een andere valuta dan worden deze omgerekend naar Euro’s alvorens de Membership Reward punten worden berekend.

Een tweede manier om Membership Reward punten te sparen is door nieuwe kaartleden aan te brengen bij American Express. Je krijgt dan een aanbrengbonus uitbetaald in punten die ik de afgelopen jaren heb zien varieren van 2.500 tot 22.000 punten.

Membership Reward punten inwisselen: Korting op je reis

De eerste mogelijkheid die ik wil benoemen om je Membership Reward punten in te wisselen is door (een deel van) je punten in te zetten om een deel van reissom te betalen. Dit geld voor reizen die je boekt via de travel portal van American Express. In onderstaande afbeelding is een hotelboeking van net geen 105 Euro te zien. 

Middels de blauwe schuifbalk kun je er voor kiezen om een deel van deze rekening te voldoen met de door jou gespaarde punten. In dit geval zou je 24.383 punten moeten inzetten om 105 Euro te besparen. 

Persoonlijk vind ik dit een van de minst waardevolle inwisselmethodes van je punten doordat er veel meer waarde uit je punten te halen valt door ze anders in te zetten.

Wat kun je doen met American Express Membership Reward punten

Membership Reward punten inwisselen: Korting op je rekening

Een variatie op de voorgaande inwisselmogelijkheid is het selecteren van betalingen op je openstaande rekening en daar aanvinken welke betalingen je garag met punten wil afrekenen. Hierbij hanteert American Express een inwisselkoers van 1.000 Membership Reward punten staat gelijk aan 4 euro op je rekening.

Wat kun je doen met American Express Membership Reward punten

Nadat je op de link “Betalen met punten” heb geklikt op je startscherm van je American Express account verschijnt er een lijst met al je uitgaven in de huidige rekeningperiode. 

Wat kun je doen met American Express Membership Reward punten

Achter elk bedrag staat het benodigde aantal punten om de betaling te voldoen. Nadat je alle betalingen heb geselecteerd wordt onderin het scherm het totaal getoond welke je vervolgens kunt bevestigen. Het genoemde bedrag wordt vervolgens in mindering gebracht van je maandrekening.

Wat kun je doen met American Express Membership Reward punten

Membership Reward punten inwisselen: overboeken naar partners

De meest waardevolle manier om je Membership Rewards punten in te wisselen is mijn inziens door ze over te boeken naar de hotel en luchtvaart partner van American Express.  De partners die je te zien krijgt in je account zijn afhankelijk van het land waar de kaart is uitgegeven. Voor Nederland zijn het de volgende airline loyaliteitsprogramma’s:

 1. Alitalia Millemiglia
 2. Asia Miles
 3. British Airways Executive Club
 4. Delta Skymiles
 5. Finnair Plus
 6. Air France-KLM Flying Blue
 7. Iberia Plus
 8. SAS Eurobonus
 9. Singapore Airlines Krisflyer
Bij de meeste van bovengenoemde programma’s ontvang je vier miles voor elke vijf ingewisselde Membership Rewards punten. Dus voor 1.000 Membership Reward punten ontvang je 800 miles.

Uitzonder op deze ratio zijn Delta, daar krijg 1 Skymile per 3 Membership Reward punten en SAS Eurobonus waar je 2 miles krijgt per 3 ingewisselde punten. 

Naast deze luchtvaartmaatschappijen kun je de punten ook overboeken naar een aantal hotel partners:

 1. Hilton
 2. Marriott
 3. Radisson
Bij de eerste twee genoemden ontvang je voor elke Membership Reward punt een hotelpunt. Bij Radisson ontvang je 2 hotelpunten voor iedere credit card punt.  
Waarom zou je membership reward punten overboeken?

Wanneer je slechts een kleine hoeveelheid Membership Reward punten hebt kan het nuttig zijn om ze over te boeken naar een loyaliteitsprogramma waar je miles hebt staan die bijna verlopen. Door deze activiteit kan het zijn dat je miles of punten in het loyaliteitsprogramma weer met een jaar levensduur worden verlengd.

Mocht je grotere hoeveelheden Membership Reward punten willen overboeken dan kun je de verkregen punten en/of miles inwisselen voor “gratis” vluchten en gratis hotel overnachtingen bij de betreffende loyaliteitsprogrammas.

Wat kun je doen met American Express Membership Reward punten

Hoe lang zijn Membership Rewards punten geldig

De Membership reward punten blijven geldig zolang er een actieve credit card aan je American Express kaart is gekoppeld. Let er dus op dat wanneer je je kaart opzegt je niet vergeet om je punten in te wisselen of weg te boeken naar een ander loyaliteitsprogramma. 

Heb je nog geen American Express?

Lees dan dit artikel over de overige voordelen van een American Express kaart en waar deze de jaarlijkse kaartbijdrage meer dan waard is! Ben je nu al overtuigd? Vraag hem dan via deze link aan, je krijgt de Gold kaart dan het eerste jaar gratis. Mocht je voor de Platinum kaart gaan dan ontvang je de eerste 3 maanden gratis. Uiteraard krijg je bij beide kaarten een mooie hoevelheid Membership Rewards punten om je te bedanken voor de kaartaanvraag!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*