Over de auteur

Welkom op
IkVliegVeel.NL

EVEN VOORSTELLEN

Hallo lezer! Mijn naam is Sanne en ik ben verslaafd aan vliegen. Heel erg veel vliegen. Waar veel mensen een hekel hebben om zich een aantal uur op te sluiten in zo’n metalen buis, geniet ik er van. 

Een jaar of acht geleden raakte ik besmet met het reisvirus nadat ik voor het eerst een bezoek had gebracht aan Azië.

Ik weet nog mijn stoel op mijn eerste vlucht in een rij van tien stoelen was met aan beide kanten een corpulente medereiziger. 

Ikvliegveel auteur Sanne Hawaii

Dat moet toch beter kunnen dacht ik bij mezelf. Via mede blogger Valentijn Kuperus raakte ik verstrikt in de wereld van de frequent flyers en als een echte informatie junkie nam ik alle beschikbare informatie die ik maar kon vinden op het Internet tot me.

Uiteraard bleef het niet alleen bij lezen. De theorie is leuk, maar zonder praktijk wordt het al snel saai. Het lezen over de mooie ervaringen die andere reizigers hadden aan boord van het vliegtuig in steeds maar mooiere vliegtuigstoelen gaf me steeds meer kriebels in mijn buik. 

Ik besloot een poging te wagen om mijn eerste frequent flyer status te halen, and oh boy, ik was verslaafd aan wat in het wereldje “The Hobby’ wordt genoemd. 

Sanne Ikvliegveel.nl Etihad First Class appartment

Terugkijkend op de afgelopen paar jaar

Nu vele jaren later kan ik terugkijken op een aantal mooie ervaringen mogelijk gemaakt door het spelletje te spelen binnen het frequent flyer punten wereldje. 

Doordat ik me de afgelopen jaren vooral heb laten leiden door de verschillende ticket deals die op mijn pad kwamen ben ik op plaatsen geweest waar ik vroeger nooit van had kunnen durven dromen dat ik er zou komen.

Absolute hoogtepunt was het vliegen in de Etihad First class appartement (ze noemen het een stoel, maar het is beter te vergelijken met een mini-kamer in de lucht). Het is een van de twee luchtvaartmaatschappijen die je de unieke mogelijkheid geven om te douchen in een vliegtuig op 12 km hoogte. 

De mooiste bestemming die ik tot nu toe heb mogen bezoeken is zonder twijfel Hawaii. De eilandengroep biedt zo’n grote diversiteit aan landschappen dat ik me daar weken zou kunnen vermaken. 

Nu terugkijkend op een aantal mooie vliegjaren is de tijd gekomen om kennis te gaan delen opdat meer mensen dit soort mooie ervaringen mogen gaan beleven.

Veel leesplezier op deze pagina en mocht je meer willen weten over bepaalde onderwerpen, dan hoor ik het graag.

Disclaimer: Het lezen van dit blog kan leiden tot een serieuze reis/punten/miles verslaving!