Welkom op IkVliegVeel.NL

Even voorstellen

Hallo groep! Mijn naam is Sanne en ik ben verslaafd aan vliegen. Veel vliegen en zo luxe mogelijk vliegen. Een jaar of acht geleden raakte ik besmet met het reisvirus nadat ik voor het eerst een bezoek had gebracht aan Azië. 

Ik weet nog goed dat ik plaatsnaam in een middle seat in een rij van tien stoelen, zonder beenruimte en een stoel die maar een paar centimeter naar achter kon. Dat moest toch beter kunnen dacht ik bij mezelf. Via mede blogger Valentijn Kuperus raakte ik verstrikt in de wereld van de frequent flyer en als een echte informatie junkie nam ik alle beschikbare informatie die ik maar kon vinden op Internet tot me. 
Hawaii
Hawaii 2015

Uiteraard bleef het niet alleen bij lezen. Theorie is leuk, maar zonder praktijk wordt het al snel saai. Het lezen over de mooie ervaringen die andere reizigers hadden aan boord van het vliegtuig in steeds maar mooiere vliegtuigstoelen gaf me steeds meer kriebels in mijn buik. Ik besloot een poging te wagen om mijn eerste frequent flyer status te halen, and oh boy, ik was verslaafd aan wat in het wereldje “The Hobby’ wordt genoemd. 

First class appartment Etihad

Even terugkijken

Nu vele jaren later kan ik terugkijken op een aantal mooie ervaringen mogelijk gemaakt door het spelletje te spelen binnen het frequent flyer punten wereldje. Doordat ik me de afgelopen jaren vooral heb laten leiden door de verschillende ticket deals die op mijn pad kwamen ben ik op plaatsen geweest waar ik vroeger nooit van had kunnen durven dromen dat ik er zou komen.
Absolute hoogtepunt was het vliegen in de Etihad First appartement (ze noemen het een stoel, maar het is beter te vergelijken met een mini-kamer in de lucht) en het douchen op 12 km hoogte aan boord van datzelfde Etihad vliegtuig. Qua bestemmingen staat de plek op aarde behorende bij de foto bovenaan deze pagina tot de absolute top. Nooit had ik durven dromen om ooit eens naar Hawai’i te gaan, inmiddels ben ik er vijf keer geweest en verliefd geworden op de eilandengroep.

Nu terugkijkend op een aantal mooie vliegjaren is de tijd gekomen om kennis te gaan delen opdat meer mensen dit soort mooie ervaringen mogen gaan beleven. 


Veel leesplezier op deze pagina en mocht je meer willen weten over bepaalde onderwerpen, dan hoor ik het graag!


Disclaimer: Het lezen van dit blog kan leiden tot een serieuze reis/punten/miles verslaving!