Word slapend (miles) rijk

Verdien miles met hotelovernachting
Verdien miles met hotelovernachting

Slapend rijk worden, wie wil dit nou niet? In deze post neem ik je mee in een manier waarop je extra frequent flyer miles kunt verdienen door je hotelovernachtingen via een portal te boeken. Dit kan je letterlijk duizenden miles per verblijf opleveren. 

Miles verdienen met hotel - Voor wie interessant

Ik zal eerlijk zijn. Ben je een doorgewinterde reiziger en deelnemer van een hotelloyaliteitsprogramma waar je punten spaart voor gratis overnachtingen? Dan is dit wellicht minder relevant voor jou, meestal verdien je met dit soort overnachtigen geen punten in het hotelspaarprogramma en kun je daarnaast ook niet genieten van eventuele voordelen van je hotel status. 

Ben je echter een reiziger die slaapt waar je het goedkoopst kunt overnachten? Of geef je niet zo veel om loyaliteit bij hotels? Lees dan vooral verder…. 

Verdien miles met hotelovernachting

Miles verdienen met hotel - Wat is het ?

Er zijn maar weinig mensen die een hotel direct op de website van het hotel zelf boeken. De meeste mensen gebruiken hiervoor een zogeheten aggregator website die de diverse hotelaanbiedingen van verschillende aanbieders tonen. Bekende aggregator websites zijn hotelscombined.com en agoda.com.

Naast deze aanbieders bestaat er sinds een aantal jaar ook een aantal websites dat je een vorm van cashback (lees korting) geeft. Deze cashback is dan in de vorm van frequent flyer miles van diverse luchtvaartmaatschappijen. Deze websites kunnen dit doen doordat ze voor elke klant die een hotelovernachting bij hun boekt een vergoeding krijgen van het betreffende hotel. Een deel van deze korting geven ze terug aan de klant in de vorm van frequent flyer miles.

Miles verdienen met hotel - welke websites

Rocketmiles.com was de eerste partij op de markt die deze service aanbood. Bij de lancering van hun website waren ze uniek doordat ze altijd minimaal 1.000 miles per overnachting boden. Inmiddels zijn ze daar van teruggekomen en zijn er ook hotels waar je minder dan 1.000 miles krijgt. Waar succes is komt concurrentie. Met Pointshound.com kwam er al snel concurrentie op de markt. Pointshound onderscheid zich vooral doordat ze de samenwerking aangegaan zijn met onder andere AIR France-KLM en Lufthansa en portals aanbieden in de look-and-feel van deze luchtvaartmaatschappijen. 

Tenslotte is er nog kaligo.com. Dit is een wat kleinere speler op de markt die verschilt in de eerder genoemde opties omdat er veelal ook goedkopere accomodaties worden aangeboden (waarbij de miles verdiensten per nacht uiteraard ook lager liggen).

Miles verdienen met hotel - hoe dan

Eigenlijk spreken de website voor zich en lijkt de interface van alle drie de opties redelijk op elkaar. Naast de standaard informatie die nodig om een hotel te zoeken heb je een extra dropdownlijst waarin de partners worden getoond waar de portal mee samenwerkt. Voor het gemak laat ik je even een voorbeeld zien waarbij we gebruik maken van de Rocketmiles.com portal. 

Verdien miles met hotelovernachting

Stel dat we de zoekresultaten ophalen van bovenstaande zoekopdracht, dus 1 nacht in Kuala Lumpur waarbij we graag Flying Blue miles willen verzamelen. 

Verdien miles met hotelovernachting

In het zoekresultaat wordt een lijst met hotels getoond met daarbij de prijs die het kost om daar per nacht te verblijven en ook de hoeveelheid miles die je met verblijf verdiend. In bovenstaand voorbeeld kun je dus in het Four Seaons hotel verblijven voor 301 dollar per nacht en we verdienen 2.000 Flying Blue miles met dit verblijf. Je kunt de zoekresultaten op veschillende manieren filteren en sorteren zodat de voor jou relevante zoekresultaten bovenaan komen te staan. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar het hotel dat de meeste miles oplevert sorteer dan dan op “Miles”.

Miles verdienen met hotel - is het voordelig

Er zijn best goede deals te scoren op dit soort portals. Alle drie de portals hebben regelmatig bonus miles voor nieuwe klanten waarbij je 1.000’en extra miles kunt krijgen voor je boeking. Helaas geldt dit niet voor bestaande gebruikers. 

Ondanks dat er best goede deals te scoren zijn wil ik je altijd aanbevelen om een gevonden hotel qua prijs te vergelijken met de zoekmachine die je doorgaans gebruikt voor je hotelboekingen. Het verkrijgen van miles voor een overnachting is fijn maar natuurlijk niet tegen elke prijs. Wanneer je 1.000 punten per nacht krijgt maar de prijs op de portal ligt 50 euro hoger dan op een andere website dan moet je jezelf afvragen of je niet de 1.000 miles niet goedkoper kunt krijgen via bijvoorbeeld de website van de airline zelf.

Verdien miles met hotelovernachting

Miles verdienen met hotel - extra tips

We zijn aan het einde gekomen van deze introductie tot het verdienen met miles door te verblijven in hotels. Ik sluit uiteraard niet af zonder wat tips en ervaringen mee te geven waardoor je mogelijk nog wat meer uit deze portals kunt halen.

Tip 1: Laat vrienden en familie lid worden van de portal via jou referal link. Zij krijgen dan bonuspunten bij hun eerste verblijf. Als dank voor het aanbrengen van een nieuwe klant beloont de portal jou ook met een setje bonusmiles. Spread the word dus!

Tip 2: Boek hotels voor vrienden/familie. Wordt de regelneef van je vriendengroep of familie en sleep punten binnen met hotels die je voor anderen boekt. 

Tip 3: Uit eigen ervaring weet ik dat prijzen soms lager liggen als je de valuta op een portal wijzigt. Zoek bijvoorbeeld eens in Indische Rupees of Hong Kong dollar. Soms blijft de prijs gelijk maar stijgt het aantal miles dat je verdient per nacht! Speel dus een beetje met alles voordat je boekt.

Tip 4: De opbrengsten kunnen ook sterk verschillen per frequent flyer programma. Soms krijg je bij Flying Blue maar 500 punten voor een overnachting in een hotel terwijl je voor dezelfde overnachting bij bijvoorbeeld United’s MileagePlus programma het dubbele krijgt! 

Tenslotte: Soms zijn er promoties waar we je op deze website over informeren. Lees bijvoorbeeld hier over de optie het verdienen van extra miles tegen een kleine vergoeding.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*