Asia Miles - Langste afstanden

Asia miles: inspiratie voor award vluchten

Veel Nederlanders denken bij het woord “Frequent Flyer” automatisch aan het Flying Blue programma van KLM en Air France. Maar wist je dat bijna iedere luchtvaartmaatschappij in de wereld onderdeel uit maakt van een programma of zelfs een eigen programma heeft?

Vandaag staan we stil bij Asia Miles, een van de frequent flyer programma’s van Cathay Pacific. Deze luchtvaartmaatschappij heeft haar basis in Hong Kong en maakt onderdeel uit van de OneWorld luchtvaart alliantie. 

In deze post laten we je wat voorbeelden zien van interessante award tickets die je met Asia Miles kunt boeken.

Hoe kom ik aan Asia Miles?

Uiteraard kun je Asia Miles verdienen door met Cathay Pacific te vliegen. Voor iedere vlucht krijg je afhankelijk van de boekingsklasse en de afstand van je vlucht een bepaalde hoeveelheid award miles bijgeschreven.

Doordat Cathay Pacific onderdeel uitmaakt van de OneWorld alliantie, kun je ook award miles verdienen met vluchten op partner airlines. Dat kan onder meer op vluchten van American Airlines, Qatar Airways, Japan Airlines en British Airways. 

Een derde mogelijkheid om aan Asia Miles te komen is door membership rewards punten over te zetten van American Express naar het Asia Miles programma. Deze membership rewards punten verzamel je door uitgaven te doen met je (reguliere) American Express credit card. 

De award chart van Asia Miles

Wie het Flying Blue programma van KLM gewend is gaat wellicht op zoek naar een award chart op de website van Asia Miles. Een award chart geeft een overzicht van de prijs in miles die het kost om van regio 1 naar regio 2 te vliegen. Een vlucht van Amsterdam naar Jakarta heeft daardoor dezelfde prijs als een vlucht van Londen naar Bangkok. Dit omdat zowel Londen als Amsterdam als Jakarta en Bangkok in dezelfde regio liggen (resp. Europa en Azië).

Het Asia Miles programma werkt net even anders, vergelijkbaar met het British Airways Executive Club programma. De prijs van een award vliegticket wordt bepaald door de afstand tussen luchthaven A en luchthaven B. In de onderstaande tabel zie je dat het programma zes buckets qua afstand onderscheidt.

Het gaat hier om de totale afstand de route die je wilt afleggen. Een rechtstreeks vlucht van Amsterdam naar Bangkok zou dus zomaar goedkoper kunnen uitvallen dan een vlucht met tussenstop in Doha.

 

asia miles award chart inspiratie vliegticket 1

Belangrijk om bij deze tabel op te merken is dat alle vluchten met een afstand groter dan 7.501 miles dezelfde prijs hebben. Het maakt dan dus niet meer uit of de afstand 7.502 of 10.001 miles is. Dit is goed om even in het achterhoofd te houden!

Asia Miles - de route regels

Mag je dan helemaal los gaan met het vliegticket en ongelimiteerd vluchten blijven toevoegen aan het ticket? ?Nee, dat niet. Bij het boeken van het vliegticket zijn we aan een aantal regels gebonden die het programma ons oplegt. De belangrijkste is:

Het vliegticket mag uit maximaal twee segmenten bestaan, uitgevoerd door dezelfde luchtvaartmaatschappij. Dat betekent dat we dus bijvoorbeeld van Amsterdam naar Hong Kong mogen vliegen om onze reis te vervolgen naar Sydney. Voorwaarde hierbij is dat beide vluchten in dit geval dan wel uitgevoerd worden door Cathay Pacific. 

Ook bij partnermaatschappijen geldt dit. We mogen dus van Amsterdam naar Doha en vervolgens van Doha naar Tokyo vliegen. Zolang beide vluchten maar worden uitgevoerd door Qatar Airways.

Binnen het programma kun je ook award vliegtickets boeken waarbij je luchtvaartmaatschappijen combineert, alleen hanteert Asia Miles daar een aparte prijstabel voor. 

asia miles award chart inspiratie vliegticket 2

Bij het gebruik van deze tabel mag je vluchten van twee luchtvaartmaatschappijen combineren (of maximaal drie als Cathay Pacific een van de maatschappijen is). In theorie zou je vluchten kunnen blijven toevoegen tot je aan de maximale afstand van 50.000 miles zit.

Voorbeelden van award vliegticket met Asia Miles

De volgende vliegtickets zijn bedoelt om je te inspireren. Niet alle vliegtickets die we laten zien zullen voor iedereen even bruikbaar zijn, maar zijn met name geschreven vanuit het hart van een vlieggek. 

Parijs - Hong Kong - Londen

In dit eerste voorbeeld maken we gebruik van Cathay Pacific als onze maatschappij. Deze maatschappij staat bekend om haar uitmuntende first class aan bood en reizigers hebben er veel voor over om dit een keer te mogen ervaren. 

Dit eerste vliegticket geeft ons een voorbeeld in First class met Cathay Pacific. We schreven eerder dat je twee segmenten mag hebben op je vliegticket, waardoor we heen kunnen vliegen vanaf Parijs naar Hong Kong. We kiezen hier niet voor Amsterdam omdat Cathay Pacific geen first class aanbiedt op deze route.

asia miles award chart inspiratie vliegticket 3

De route regels van Asia Miles staan ons toe om een tweede vlucht met Cathay Pacific toe te voegen aan dit vliegticket. Zolang we een stad in een ander land als Frankrijk kiezen, ziet Asia Miles dit niet als een retour ticket. We kunnen dus een segment van Hong Kong naar Londen toevoegen aan het vliegticket.

Voorheen was het mogelijk om een tussenstop van enkele dagen tot enkele maanden in Hong Kong te plannen, echter dit heeft Cathay Pacific een tijdje terug de nek om gedraaid. Tegenwoordig is het dus toegestaan om maximaal 24 uur in Hong Kong te verblijven. 

De afstand van deze twee vluchten is in totaal net geen 12.000 miles. Dit vliegticket van Parijs naar Hong Kong naar Londen kost je dus 125.000 Asia Miles in first class. Wanneer je American Express punten hiervoor wilt inzetten moet je zo’n 158.000 Membership Rewards punten overboeken naar Asia Miles.

Asia miles - Langste afstanden - Amsterdam - Hong Kong - Brussel2

Chile - Londen - Sydney

Tijd voor een ander extreem voorbeeld binnen het Asia Miles programma. Je kunt vanuit Zuid Amerika (bijvoorbeeld Santiago de Chile) naar Australië vliegen, via Europa! Dat is een afstand van meer dan 17.000 miles en waarschijnlijk alleen besteed aan de echte vliegfanaat.

Asia Miles - Langste afstanden - Santiago de Chile - Londen - Sydney

In de praktijk is dit vliegticket waarschijnlijk niet voor veel reizigers nuttig, maar waar het ons hier met name om draait is de mogelijkheden tonen van het Asia Miles programma. Ben je bijvoorbeeld op wereldreis en wil je van de ene kant van de wereld positioneren naar de andere kant van de wereld? Dan is dat op 1 vliegticket mogelijk bij Asia Miles.

Het vliegticket in het vorige voorbeeld dat we gaven werd uitgevoerd door Cathay Pacific. Dit vliegticket is te boeken op vluchten van British Airways. Helaas staat deze luchtvaartmaatschappij er wel om bekend om hoge belastingen door te belasten op vliegtickets, waardoor een vertrek uit Chile waarschijnlijk minder interessant is. Dit is eenvoudig op te lossen door vanuit Brazilië te vertrekken, daar is door de lokale overheid verboden om hoge belastingen door te belasten aan reizigers.

De prijs voor dit vliegticket in first class is 135.000 Asia Miles. Doordat we hier gebruik maken van een partner luchtvaartmaatschappij is de prijs in miles iets hoger dan wanneer we met Cathay Pacific hadden gevlogen.

Asia miles - Langste afstanden - distance based award chart partners

Voorbeeld award vliegtickets met Asia Miles

Tot slot geven we nog een aantal voorbeelden van award vliegtickets die ook boekbaar zijn met Asia Miles, hetzij met Cathay Pacific, het zij via partner airlines.

Londen - Hong Kong - New York

Vanuit Europa is de kortste route naar de Verenigde Staten door richting het Oosten via de Atlantische Oceaan te vliegen. Hou je nu ontzettend van Cathay Pacific business class? Dan kun je de reis naar New York ook maken via Hong Kong.

Asia Miles - Langste afstanden -Londen - Hong Kong - New York

Frankfurt- Tokyo- New York

Eerder lieten we partner airline British Airways de revue passeren. Ook Japan Airlines (JAL) maakt onderdeel uit van de OneWorld alliantie. Vanuit Nederland is Frankfurt (JAL vliegt niet op Schiphol) de meest voor de hand liggende luchthaven om een award ticket met JAL te beginnen. 

Ook met Japan Airlines is het mogelijk om via Azië naar de Verenigde Staten te vliegen. De thuis luchthaven van Japan Airlines ligt in Tokyo, alwaar het dus mogelijk is om een overstap van maximaal 24 uur te hebben. 

Voor deze vliegtickets van Frankfurt naar New York betaal je respectievelijk 85.000 en 135.000 Asia Miles in business- of first class.

Asia Miles - Langste afstanden - Frankfurt - Tokyo - New York

Londen - Perth - Los Angeles

De volgende partner die bekijken is Qantas, de nationale luchtvaartmaatschappij van Australië. Vanuit Europa heb je maar een mogelijkheid om twee segmenten op een vliegticket met Qantas te krijgen. Sinds enkele jaren vliegt Qantas namelijk rechtstreeks tussen de luchthaven van Londen en Perth, in het westen van Australië. 

In theorie zou je vanaf Perth kunnen doorvliegen met Qantas naar het westen van de Verenigde Staten, bijvoorbeeld Los Angeles. Ik zeg hierbij in theorie omdat award vliegtickets op de vlucht tussen Londen en Perth eigenlijk nooit verkrijgbaar zijn. 

Asia Miles - Langste afstanden - Londen - Perth - Los Angeles

Los Angeles - Doha - Auckland

Tenslotte een voorbeeld met Qatar Airways, de luchtvaartmaatschappij die bij mij persoonlijk hoog op de favorietenlijst staat! De meest westelijk gelegen bestemming in het Qatar Airways routenetwerk is Los Angeles.

Vanuit Los Angeles kun je naar Doha vliegen om vervolgens naar de meest oostelijk gelegen bestemming, Auckland in Nieuw Zeeland te vliegen.

Uiteraard kun je met Qatar Airways ook gewoon vanaf Amsterdam richting Azië of verder vliegen. Check in dit geval wel altijd of Qatar Airways niet toevallig een sale heeft, soms is het namelijk voordeliger om met cash i.p.v. Asia Miles te boeken!

Asia Miles - Langste afstanden - Londen - Perth - Los Angeles

Conclusie Asia Miles

Mocht het je het na het lezen van dit artikel nog niet duidelijk zijn: Asia Miles is een van mijn favoriete frequent flyer programma’s wanneer het gaat om het boeken van award vluchten. Doordat de Asia Miles zelf ook relatief eenvoudig verkrijgbaar zijn (overboeken vanuit American Express), biedt dit programma legio aan mooie kansen om een mooi award ticket in een premium(business of first) klasse te boeken.

Standaard afbeelding
S. von Kriegenbergh

Al vanaf kleins af aan ben ik verslingerd aan alles wat met luchtvaart te maken heeft. Als kleine jongen was ik vaak in de weekenden langs de startbanen van Schiphol te vinden, kijkend naar alle vertrekkende vliegtuigen naar zonnige bestemmingen. Sinds een aantal jaar ben ik in de gelukkige situatie dat ik zeer regelmatig het vliegtuig pak naar mooie bestemmingen, het liefst in business of first class, en het liefst zo goedkoop mogelijk!

Geef een reactie