Bestemmingstips: Hong Kong

Hong Kong Bestemming tips

Hong Kong is een levendige stad in het Oosten van Azie waar de mysterieuze Chineze wereld samenkomt met het moderne westerse leven. Deze autonome regio van China is gebouwd op een aantal eilanden waarvan Kowloon (meer traditioneel Chinees) en Hong Kong Island (voormalig Britse deel) de bekendste zijn. Een derde eiland is Lantau waar je onder andere de internationale luchthaven vindt en waar een vestiging van het albekende Walt Disney resort is gevestigd, Disney Hong Kong.

Hong Kong staat vooral bekend om zijn overbevolkte straten, iconische wolkenkrabbers en vriendelijke bevolking. Op deze pagina deel ik enkele bestemmingstips voor Hong Kong met je!

Hong Kong Observation Wheel

Op Hong Kong Island vind je vlakbij de Star Ferry pont het Hong Kong Observation Wheel. Het is een reuzenrad waarbij je op het hoogste punt een mooi uitzicht hebt over de haven van Hong Kong. 

Wat kost het? Tickets zijn ter plekke verkrijgbaar en kosten 20 HKD (2.25 EUR) voor volwassenen en 10 HKD (1.12 EUR) voor kinderen. 

 

Hoe kom je er?  Wanneer je in Tsim Sha Thui bent kun je het beste de Star Ferry pont naar Hong Kong island nemen. Mocht je vanuit een andere lokatie in Hong Kong met de metro willen komen dan kun je het beste de stations “Central” of “Hong Kong” aanhouden en na aankomst de aanwijzigingen richting de Star Ferry dock volgen.

Bestemmingtips Hong Kong

De Markten van Hong Kong

Hong Kong huisvest velen markten waarbij de Ladies market en de Temple Street market de bekendste zijn. De markten worden aan het eind van de middag opgebouwd en duren vaak tot middenacht. Op deze markten worden vooral veel (namaak) artikelen aangeboden die door de bevolking van Hong Kong vanuit het naburige Shenzhen geimporteerd worden. 

De prijzen op deze markten liggen relatief hoog, het is dan ook de bedoeling om af te dingen. Zelf hou ik vaak een richtlijn aan dat ik de spullen voor ongeveer 40% van de oorspronkelijke vraagprijs mee zou moeten kunnen krijgen.

Wat kost het? De markten zijn vrij toegankelijk 

Hoe kom je er? De Temple Street market wordt gehouden in de gelijkname straat. Je komt er door uit te stappen op metrostation Jordan (markt ligt in noordelijke richting) of Yau Ma Tei waarbij de markt in zuidelijke richting ligt. De markt wordt goed aangegeven met bordjes. 

De Ladies market vind je in Mongkok. Neem de metro naar het gelijknamige metrostation en pak uitgang E2. Wanneer je de metro exit uitkomt ligt de markt in de tweede straat rechts.

Michelin ster waardig eten in Hong Kong voor weinig

Heb je altijd al eens willen eten bij een restaurant dat in het bezit is van een gewilde Michelin ster? 

In Hong Kong heb je daartoe de uitgelezen mogelijkheid doordat een van de goedkoopste Michelin ster restaurants ter wereld zich er bevind. Tim Ho Wan is een traditioneel dim sum restaurant met een groot aantal heerlijke gerechten op de kaart. Vooral de pork buns die je rechts op de afbeelding ziet staan zijn een aanrader! 

De totale rekening voor twee personen was 150 HKD (16.9 EUR) en daarvoor hebben we ons helemaal klem gegeten. 

Hoe kom je er? Tim Ho Wan heeft meerdere lokaties in Hong Kong. Je kunt het beste even Google maps raadplegen wat voor jou de dichtstbijzijnde is.

Bestemmingtips Hong Kong

Bestemmingstips Hong Kong: Victorias peek

Eigenlijk bij elke artikel online dat over Hong Kong gaat wordt wel hetzelfde plaatje gebruikt.Het uitzicht vanaf Victorias Peek is dan ook onbeschrijvelijk! Dat is tenminste zo als je geluk hebt en je zicht niet wordt gehinderd door smog of laaghangende bewolking. Zoals met de meeste uitkijkpunten bij bekende steden ligt ook dit uitzicht op een berg aan de rand van de bebouwing van Hong Kong eiland. De leukste manier om boven te komen is met de iconische Peak tram (zie foto beneden). 

Bestemmingstips Hong Kong - victoria peek

Hoe kom je er? Met de metro kun je uitstappen op station Central of Admirality. Vanaf beide stations is het een kleine wandeling naar het basisstation van de Victoria Peak tram. Met de deze tram word je helemaal naar het uitzichtspunt boven op de berg gebracht. Mocht de tram niets voor jou zijn dan gaat er ook een bus naar de top. 

Bestemmingstips Hong Kong - peak tram

Wat kost het ? Voor volwassenen is het 99 HKD (11 Euro) voor een retour ticket en voor kinderen kost het 47 HKD (5.2 Euro) om heen en weer naar Victorias Peak te gaan. Wil je niet in de rij staan voor de Peak Tram? Koop dan online vast je tickets.

Bestemmingstips Hong Kong: Outlet shopping in Hong Kong

Op Lantau eiland vlak bij de luchthaven bevind zich een shopping mall die gespecialiseerd is in grote merken. Het betreft een zogenaamd shopping outlet waar tegen een (sterk) gereduceerde prijs merkkleding gekocht kan worden. 

Door de locatie vlak bij de luchthaven is deze shopping mall ook interessant voor de reizigers die slechts een paar uur overstap hebben in Hong Kong.

Bestemmingstips Hong Kong - tunnel

Hoe kom je er? Wanneer je slechts een overstap heb van een paar uur dan kun je bus S1 (4 HKD) vanaf de luchthaven naar Tung Chung pakken. De shopping outlet bevind zich pal naast het metro station van Tung Chung en is vanuit de rest van Hong Kong prima bereikbaar via de Tung Chung lijn.

Bestemmingstips Hong Kong: Walt Disney Hong Kong

Naast Tokyo is Hong Kong de tweede lokatie in Azie waar een Disney park gevestigd is. Je vind het park op Lantau Island. Vergeleken met andere Disney parken in de wereld is dit park relatief klein van opzet, toch kun je er prima een dag vermaakt worden. 

 

Bestemmingstips Hong Kong - Disney

Wat kost het? Een standaard 1 dag ticket voor Hong Kong Disney kost 639 HKD(72 EUR)  en een kaartje voor een kind kost 476 HKD (54 EUR).

Hoe kom je er? Disney Hong Kong is eenvoudig te bereiken met de metro. Pak de Tung Chung lijn tot aan station Sunny Bay. Vanaf dit station gaat er een speciale Disney MRT naar het pretpark toe.