American Express Flying Blue platinum kaart
30.000 flying blue miles cadeau

De afgelopen maanden stond de welkomstbonus die je kreeg bij de aanschaf van een American Express Flying Blue platinum kaart steevast op 20.000 Flying Blue punten. Sinds ik de welkomstbonussen bij American Express volg heb ik slechts eenmaal een hogere bonus gezien, die was destijds 22.000 punten. 

Tot deze week! Ik werd deze week verrast met een mooie banner in mijn American Express account die aangaf dat nieuwe American Express kaartleden die een Flying Blue Platinum kaart aanschaffen via een vriendenlink nu tijdelijk 30000 Flying Blue miles cadeau krijgen. In ieder geval het hoogste niveau van de afgelopen vijf jaar.

Welkomstbonus bij American Express flying blue platinum kaart

Onze Amerikaanse vrienden aan de andere kant van de Atlantische Oceaan zijn niet anders gewend. In de Verenigde Staten is credit card nog veel meer dan in Nederland een betaalmiddel waarmee de dagelijkse boodschappen worden gedaan. De concurrentie om de klant is dan ook moordend bij de credit card maatschappijen die met gigantische welkomstbonussen proberen kaarthouder zieltjes te winnen.

In Nederland hebben we maar een beperkt aantal credit card aanbieders. Daarnaast is het in Nederland zo dat je lang niet overal met credit card kunt betalen. Dit tezamen zorgt ervoor dat de Nederlandse aanbieders van Credit Cards minder noodzaak zien (en hebben) om torenhoge welkomst bonussen te bieden. Het huidige aanbod van American Express is daarom verrassend (maar niet minder welkom) en hopelijk een zet in de (voor consumenten) goede richting.

American Express welkomst bonus triggeren

Een welkomstbonus klinkt lekker, maar je moet er wel wat voor doen. Om de welkomstbonus in je Flying Blue account bijgeschreven te krijgen moet je in de eerste drie maanden dat je de Flying Blue Platinum kaart in bezit heb minimaal 500 euro met de kaart betalen. Dat hoeft niet in een transactie, het gaat om de totale uitgaven gedaan met de kaart.

Wat is de Flying Blue Platinum kaart?

De Flying Blue Platinum kaart is de meest exclusieve credit card van American Express in de Flying Blue branded lijn. Met deze kaart spaar je met al je uitgaven Flying Blue miles die maandelijks worden bijgeschreven in je Flying Blue deelnemers account. Heb je platinum status bij het Flying Blue frequent flyer programma? Dan biedt deze kaart de mogelijkheid om de Platinum status gratis met iemand te delen zonder dat deze persoon de noodzakelijke vluchten of XP punten spaart.

Jaarlijks XP cadeau 

Naast de eenmalige welkomst bonus van 30.000 Flying Blue miles ontvang je jaarlijks (zolang je de kaart in bezit hebt) 60 XP punten. Deze XP punten vertegenwoordigen 60% van de benodigde XP punten om jezelf te kwalificeren voor de Silver status. Wil je meer weten over status behalen bij Flying Blue lees dan deze post.

Reguliere American Express of Flying Blue branded

Naast deze Flying Blue branded credit cards biedt American Express in Nederland ook een serie “reguliere” credit cards. Deze credit cards zijn in de look-and-feel die American Express wereldwijd gebruikt en bieden andere voordelen dan de kaarten van Flying Blue. Voor mensen die vaker met andere luchtvaartmaatschappijen dan KLM vliegen zijn deze kaarten meestal interessanter. 

In dit artikel lees je over de verschillen tussen beide typen kaarten.