parkeertarieven Schiphol Privium parkeren 1

Hoe werkt parkeren bij Schiphol Privium

Gisteren mocht ik mijn vriendin afzetten op Schiphol. Omdat de herfstvakantie begonnen was stond er al vroeg in de ochtend een flinke rij auto’s voor de ingang van de parkeergarage te wachten. Net op tijd herinnerde ik me dat deelnemers van Schiphol Privium Plus toegang hebben tot een eigen gedeelte van de parkeergarage.

Beste speelgoed garages voor je kind
Beste speelgoed garages voor je kind

In deze post vertel ik je hoe het parkeren in de Schiphol Privium parkeer garage precies werkt en wat het kost.

Wat is Schiphol Privium?

Schiphol Privium is een dienst die Schiphol Airport aan reizigers aanbiedt. Het is een abonnement waarmee je verschillende voordelen op Schiphol geniet, waaronder:

  • Inchecken bij de business class balie van een groot aantal airlines;
  • Versnelde grenspassage met de irisscan;
  • Toegang tot de Privium lounges op Schiphol;
  • Parkeren in parkeergarage P1 – Privium.

Eerder schreven we al een uitgebreide post over alle voordelen van Schiphol Privium.

Er zijn twee abonnementsvormen van Schiphol Privium: Basic en Plus.  De Basic variant lever je eigenlijk alleen de versnelde grenspassage met iriscan op. Wil je de overige Privium voordelen ook hebben? Dan is het Privium Plus abonnement met een jaarbijdrage van 235 euro de beste keuze.

Wist je dat je het Schiphol Privium Plus gratis kunt aanvragen wanneer je de Platinum kaart van American Express in je bezit hebt? Met onderstaande link krijg je hem het 1e jaar voor de helft van de reguliere jaarbijdrage.


American Express Platinum kaart aanbieding.jpg

Hoe kom ik bij de Privium parkeergarage op Schiphol

Wanneer je Schiphol komt oprijden vanaf de snelweg A4 staat de parkeergarage op de borden aangegeven. Normaalgesproken volg je voor kort parkeren de borden richting P1 – kort parkeren, nu volg je het bord “P1 – Privium”, die je rechtsaf in een bocht naar het ondergelegen niveau leidt.

De Privium parkeergarage bereik je door langs het Hilton Schiphol hotel te rijden, waarbij de parkeergarage aan je rechterkant is.

Het is vervolgens de laatste inrit aan de rechterkant.

Hoe krijg ik toegang tot de Privium parkeergarage

Net als bij de gewone parkeergarage P1, staan bij de Privium parkeergarage slagbomen. Je hoeft hier geen kaartje te trekken maar opent de slagbomen door je Privium kaart in de automaat in te voeren. Wanneer de gegevens op je kaart gecontroleerd zijn openen de slagbomen en kun je een parkeerplek zoeken.

De parkeerplaatsen bevinden zich in de sectie “Windmill/Windmolen”. Dit is het deel van parkeergarage P1 dat het dichtst bij Schiphol Plaza ligt.

Waar reken ik mijn parkeerkosten af bij Schiphol Privium

Wanneer je de parkeergarage wilt verlaten moet je uiteraard eerst je parkeerkosten voldoen. Dit doe je bij de parkeer automaten in het terminal gebouw, waar je ook voor de normale garage betaald. In de sleuf waar je normaal je parkeerkaartje steekt, doe je nu je Schiphol Privium pas.

Nadat je het verschuldigde bedrag hebt betaald (automaten accepteren American Express), kun je jouw auto ophalen. De garage verlaat je door bij de slagbomen wederom je Schiphol Privium in de automaat te steken.

Wat kost parkeren op Schiphol met Privium parkeren

De parkeertarieven voor het gebruik van de Privium sectie van parkeergarage P1 zijn gelijk aan de reguliere tarieven voor net non-privium deel.

parkeertarieven Schiphol Privium parkeren

Conclusie : Schiphol Privium parkeren

Primair heb ik het Schiphol Privium Plus abonnement omdat er maar weinig dingen me meer frustreren dan lang in de rij te staan voor de immigratie. De mogelijkheid om van de Privium parkeergarage had ik niet eerder overwogen omdat ik vermoedde dat er hogere kosten zouden worden gerekend dan de normale parkeergarage.

Nadat ik uit “nood” nu deze optie zelf ervaren heb, kan ik niet anders dan zeer positief over Schiphol Privium parkeren zijn. Het was allereerst een mooie mogelijkheid om de lange rij bij de normale garage te ontlopen. Daarnaast scheelt het een stuk lopen naar de terminal, wat vooral met zware koffers een aangenaam voordeel te noemen is.

S. von Kriegenbergh
S. von Kriegenbergh

Al vanaf kleins af aan ben ik verslingerd aan alles wat met luchtvaart te maken heeft. Als kleine jongen was ik vaak in de weekenden langs de startbanen van Schiphol te vinden, kijkend naar alle vertrekkende vliegtuigen naar zonnige bestemmingen. Sinds een aantal jaar ben ik in de gelukkige situatie dat ik zeer regelmatig het vliegtuig pak naar mooie bestemmingen, het liefst in business of first class, en het liefst zo goedkoop mogelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.