KLM Premium Comfort – Alle dreamliners omgebouwd

Veel luchtvaartmaatschappijen hebben hun vliegtuigen uitgerust met drie cabine klassen. Naast Economy- en Business class bieden zij ook een premium economy klasse aan voor de reiziger die net even iets meer wil dan de standaard economy stoel.

KLM is pas in de afgelopen jaren tot het inzicht gekomen dat een premium economy klasse aan boord van haar toestellen van toegevoegde waarde kan zijn.

Halverwege 2022 is KLM begonnen met de ombouw van dreamliners zodat er een Premium Comfort klasse aan boord kon worden geintroduceerd. Op 15 Juli 2023 komt de laatste dreamliner die nog niet omgebouwd was terug in actieve dienst met de nieuwe premium comfort cabine.

Nu alle Dreamliners van de nieuwe Premium Comfort cabine zijn voorzien is de Boeing 777 (triple 7) aan de beurt. De verwachting is dat al deze machines halverwege 2024 uitgerust zijn met Premium Comfort.

Wat is Premium Comfort bij KLM?

In haar economy class bood KLM al Economy Comfort stoelen aan. Deze stoelen onderscheidden zich van de standaard economy class stoelen doordat er meer beenruimte werd geboden. Het soft product, dat wil zeggen de verzorging aan boord, was verder identiek aan de overige economy class passagiers, dus dezelfde maaltijden.

Economy Comfort kun je boeken door bij de stoelkeuze te kiezen voor een Economy comfort stoel.

Het Premium Comfort concept bij KLM is een aparte cabine klasse. In de onderstaande afbeelding kun je het verschil in cabine zien tussen Premium Comfort en Economy. In Premium Comfort zijn er twee stoelen minder per rij te vinden, vergeleken met economy class.

Hoe boek ik een Premium Comfort stoel bij KLM?

Zoals hierboven geschreven is Premium Comfort een eigen cabine klasse. Dat betekent dat je tijdens het boeken van een vliegticket moet zoeken op “Premium Economy” vliegtickets.

Op welke routes vliegt KLM met Premium Comfort

Het maakt niet uit naar welk continent je vliegt met KLM, op vrijwel ieder continent waar KLM met longhaul vliegtuigen (met twee gangpaden) naar toe vliegt zijn er bestemmingen te vinden die met de dreamliner bediend worden.

Let op: KLM kan besluiten om haar dreamliners op andere routes in te zetten. Ook is het mogelijk dat een vliegtuig last minute wordt ingewisseld voor type anders dan dreamliner. In het laatste geval zal er waarschijnlijk een downgrade plaatsvinden naar Economy Class waarbij je de meerprijs voor Premium Comfort teruggestort krijgt.

Dreamlimer bestemmingen Noord Amerika

Austin (AUS), Calcary(YYC), Chicago (ORD), Las Vegas (LAS), Los Angeles (LAX), New York (JFK), San Francisco (SFO), Minneapolis (MSP), Salt Lake City (SLC) en Toronto (YYZ)

Dreamliner bestemmingen Midden- en Zuid Amerika

Bogota (BOG), Cartegena (CTG), Panamy Stad (PTY), Buenos Aires (EZE), Santiage de Chile (SCL), Mexico Stad (MEX) en Rio de Janeiro (GIG)

Dreamliner bestemmingen in het Midden Oosten en Indian Subcontinent

Dubai (DXB), Delhi (DEL) en Bangalore (BLR)

Dreamliner bestemmingen in Azië

Kuala Lumpur (KUL), Manilla (MNL), Seoul (ICN), Osaka (KIX) en Tokyo (NRT)

Dreamliner bestemmingen in Afrika

Kilimanjaro (JRO), Dar es Salaam (DAR), Nairobi (NBO) en Zanzibar (ZNZ)

S. von Kriegenbergh
S. von Kriegenbergh

Al vanaf kleins af aan ben ik verslingerd aan alles wat met luchtvaart te maken heeft. Als kleine jongen was ik vaak in de weekenden langs de startbanen van Schiphol te vinden, kijkend naar alle vertrekkende vliegtuigen naar zonnige bestemmingen. Sinds een aantal jaar ben ik in de gelukkige situatie dat ik zeer regelmatig het vliegtuig pak naar mooie bestemmingen, het liefst in business of first class, en het liefst zo goedkoop mogelijk!

2 comments on "KLM Premium Comfort – Alle dreamliners omgebouwd"

    1. Ligt er aan wat je onder omboeken verstaat. Wanneer je oorspronkelijke ticket economy class is en je kiest er voor om dit ticket te upgraden middels geld of miles, dan ontvang je (in het algemeen) de XP (en Flying Blue) van je oorspronkelijke boekingsklasse, in jouw geval dus economy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.