Mooi kaartje van je vliegroute maken!

Iedere keer als ik weer een leuk ticket heb geboekt vind ik het mooi om op Facebook een update te plaatsen met daarin een grafische weergave van de route die ik nu weer bij elkaar gepuzzeld heb. Ik krijg vaak vragen hoe ik dit soort mooie kaartjes van mijn vliegroutes in elkaar zet. In deze korte post leer ik je deze “truc”.

Voor het maken van de kaartjes gebruik ik de website www.gcmap.com 

GCMAP beginscherm

Stel dat ik een ticket heb geboekt van Amsterdam en ik vlieg via London Heathrow naar Doha om vervolgens te eindigen in Hong Kong. Wat ik dan nodig heb om deze kaartjes te maken zijn de drieletter codes van de luchthavens van deze steden. Deze vindt je in je boekingsbevestiging van je ticket of het zoekscherm van Expedia waar je je ticket hebt gevonden.

Amsterdam - Jakarta rechtstreeks

In bovenstaande afbeelding zijn de airport codes dus AMS voor Amsterdam en CGK voor Jakarta. Door de luchthaven codes van mijn route in de witte balk in te voeren (gescheiden door zwevende streepjes : – ) en vervolgens op de MAP knop te drukken krijg ik een basis versie van de kaart. 

Map zonder opmaak

Nu je de basis kaart hebt kun je middels de MAP style opties onder de kaart spelen met de wijze waarop de kaart wordt weergegeven. In onderstaand voorbeeld mijn favoriete map style: Blue Marble.

Door het knipprogramma(snipping tool) van Windows te gebruiken ( of met de MAC door op CMD + SHIFT + 4 te drukken) kun je het deel van het scherm waar de kaart getoond wordt plakken en gebruiken in je Facebook post. 

Veel plezier met het maken van de kaartjes!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*