Gepubliceerd door S. von Kriegenbergh op 04 oktober 2020

Flying Blue promo awards van KLM

Een groot aantal frequent flyer programma’s publiceert met regelmaat een lijst bestemmingen die je met voordeel kunt boeken met award miles. Zo zijn er onder andere de meilenschnäppchen van Miles and More en de spontaneous escapes van KrisFlyer. Air France en KLM publiceren maandelijks een lijst met voordelige vluchten onder de naam Flying Blue Promo Awards.

Wat zijn de Flying Blue promo awards

Met de Flying Blue miles die je spaart in het gelijknamige frequent flyer programma kun je gratis vluchten boeken, ook wel award vluchten genoemd. De prijs van zo’n award vlucht wordt berekend aan de hand van de afstand die je wilt vliegen en de klasse stoel waar je in wilt zitten (economy of business class).

De promo awards van Flying Blue zijn aanbiedingen waarmee je een korting krijgt op de normale prijs van een award ticket. De korting varieert tussen de tien en vijftig procent. Het gaat meestal om bestemmingen die je kunt boeken vanaf de meeste luchthavens in Europa, tenzij expliciet staat aangegeven dat je vanuit Parijs of Amsterdam moet vertrekken.

De onderstaande twee afbeeldingen zijn aanbiedingen in business class die in de promo awards werden aangeboden. In beide gevallen krijg je dus vijftig procent korting op de normale prijs in Flying Blue Miles.

Flying blue promo awards KLM 3
Flying blue promo awards KLM 2

De daadwerkelijke prijs in Flying Blue miles krijg je te zien wanner je vanuit een promo award aanbieding doorklikt naar de boeking website. Het bovenstaande voorbeeld naar Saint-Denis is dus voor 33.750 Flying Blue miles enkele reis in business class te boeken. Daar komt nog 198,50 euro belastingen en toeslagen bovenop.

Flying blue promo awards KLM 4

Hoe vaak publiceert Flying Blue de promo awards

Iedere maand brengt Flying Blue een nieuwe lijst aan bestemmingen uit die de volgende maand met korting als promo award te boeken zijn. Deze lijst verschijnt meestal rond de 28e dag van de maand.

De aanbiedingen zijn vaak gedurende een maand te boeken. De periode waarin je moet vliegen ligt vaak vast en staat aangegeven bij de promo award. Vaak zijn het de twee maanden volgend op de maand waarin je de aanbieding kunt boeken.

Kortom de lijst die op 28 September gepubliceerd wordt, is te boeken gedurende de maand Oktober voor vluchten met een vertrekdatum in November en December. In de Covid-19 periode wijkt Flying Blue hier enigszins vanaf door een vertrek toe te staan tot een half jaar in de toekomst.

Waar vind ik het overzicht van de actuele promo awards

Je kunt het overzicht van promo award bestemmingen vinden wanneer je in je Flying Blue account navigeert naar award tickets zoeken. Het overzicht is ook op te vragen via deze directe link.

Lees hier hoe je een award vliegticket boekt met Flying Blue 

Belasting en toeslagen op promo awards

Op de KLM promo award vluchten zijn dezelfde belastingen en toeslagen van toepassing op een regulier vliegticket. Het kan daarom lonen om te onderzoeken of het wellicht voordeliger is om vanaf Düsseldorf of Brussel te vertrekken. Dit kan zowel in de benodigde hoeveelheid Flying Blue Miles als de toegevoegde belastingen en toeslagen schelen.

Zijn Flying Blue promo awards de moeite waard?

Een aantal jaar geleden zagen we regelmatig verre bestemmingen in business class langskomen in de promo awards overzichten. De laatste maanden is het aanbod wat kariger geworden, al zijn er nog steeds pareltjes te vinden.

Mocht je overwegen om een economy vliegticket te boeken via een KLM promo award, controleer dan altijd of het niet voordeliger is om het ticket gewoon met cash te boeken. Door de toeslagen die bovenop het promo award komen is het voordeel van het boeken met miles vaak te verwaarlozen, je kunt de punten beter bewaren voor een leuke business class vlucht over lange afstand.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *