Bestemmingen: Thailand

Thailand is een Aziatisch land dat gelegen is in het Zuid Oosten van Azië. Het land wordt omringd door de buurlanden Laos, Cambodia, Myanmar en Maleisië. De hoofdstad van het koninkrijk Thailand is Bangkok. Het land heeft niet altijd Thailand geheten, tot 1939 stond het land bekend als Siam, de hoofdstad van Thailand was in die tijd Ayutthaya. 

Thailand: Hoe lang vliegen vanaf Amsterdam

Vanaf Schiphol, Amsterdam Airport vlieg je met een directe vlucht in zo’n 11.5 uur naar Bangkok, de hoofdstad van Thailand. Wanneer je kiest voor een vlucht met een overstap dan ben wat langer onderweg. Bangkok is tevens de enige luchthaven in Thailand die rechtstreeks van Amsterdam aan te vliegen is. 


Andere populaire luchthavens in Thailand zijn die van Phuket, Krabi , Chiang Mai en Koh Samui. Al deze luchthavens zijn te bereiken middels een overstap in Bangkok. Een aantal daarvan (bijvoorbeeld Krabi en Phuket) worden ook vanuit diverse internationale luchthavens aangevlogen.

Thailand: Toeristische plekken

Er zijn globaal twee soorten reizigers te onderscheiden die Thailand bezoeken: Backpackers / luxe toeristen. Backpackers combineren Thailand vaak in een reis waarin ze ook de buurlanden Laos en Cambodja bezoeken. In Thailand is de populairste route om in Bangkok te beginnen en dan naar het noorden te trekken via de voormalige hoofdstad Ayutthaya, Chiang Mai , Chiang Rai en Pai. Dit wordt vaak gecombineerd met een van de eilanden in het zuiden waar de beroemde/beruchte full moon parties plaatsvinden, zoals op het eiland Koh Phangan.


De reizigers die op zoek zijn naar meer luxe (of een familie vakantie) hebben vaak hetzelfde startpunt in Bangkok en verplaatsen zich dan naar de vele kuststroken in het zuiden van het land. Een deel blijft op het vast land in plaatsen als (Cha Am, Hua Hin) en een deel zal de eilanden bezoeken die meer op het massa toerisme zijn ingericht (zoals Koh Samui en Phuket).


Laten we aantal van deze toeristische plekken de revue passeren, te beginnen met de hoofdstad Bangkok.

Thailand: Bangkok

Zoals vele hoofdsteden in Azië is Bangkok mega. Onze hoofdstad is in vergelijking met Bangkok maar een klein dorpje. Qua oppervlakte is de stad Bangkok het beste te vergelijken met de complete provincie Utrecht. Bangkok staat met name bekend om het fileleed, het eten langs de kant van de weg en het sex toerisme. 

Thailand: Bangkok - vervoer luchthaven(suvarnabhumi) naar de stad​

Thailand: Bangkok - vervoer luchthaven(suvarnabhumi) naar de stad

De meeste internationale reizigers zullen aankomen op de luchthaven (Suvarnabhumi). Vanaf deze luchthaven heb je diverse opties om in de toeristische gebieden van Bangkok te komen.

 
Taxi

De eerste optie om een taxi te nemen naar de stad. De kosten om vanaf de luchthaven naar de stad te reizen liggen tussen de 300 en 600 baht. Zoals eerder al genoemd staan Bangkok bekend om het fileleed en dat kan de duur van een taxi ritje (binnen Bangkok) flink verlengen. Vanaf de luchthaven heb je de mogelijkheid om de taxichauffeur te instrueren de Toll road (+150 baht) te nemen waardoor je veel van het echt lokale verkeer kunt ontlopen. Aan beide uiteindes van de Toll road kan het desondanks nog chaotisch druk zijn. Neem je een taxirit zonder Toll road dan zit de prijs dichter bij de 350 baht, met Toll road komt het vaak net boven de 500 baht uit. De reistijd met de taxi ligt veelal tussen 40 minuten en het moment dat het verkeer besluit dat je mag aankomen.

 

Openbaar vervoer

Mijn favoriete manier om vanaf de luchthaven naar de stad te komen is door gebruik te maken van het openbaar vervoer en dan meer specifiek van de airport express trein. Deze trein vertrekt vanaf de onderste verdieping van de luchthaven en brengt je in zo’n 40 minuten tot in hartje stad. Op het station Makassan kun je overstappen op de metro die je naar de omgeving van Sukhumvit station brengt. Je kunt ook in de Airport Express blijven zitten tot het eindstation: Phaya Thai. Vanaf daar kun je overstappen op het monorail systeem(BTS) van de stad. Met deze monorail zijn alle populaire gebieden gelegen langs de lange Sukhumvit weg te bereizen. Door op Siam Squara over te stappen op de tweede BTS lijn van de stad kun je ook naar het gebied rondom Pat Pong Night market reizen.