Air Miles overzetten naar Flying Blue miles

In het verleden kreeg ik vaak vragen van vrienden en familie hoe ze hun Air Miles konden inwisselen voor gratis vliegtickets. Vaak waren ze teleurgesteld wanneer ik ze vertelde dat de enige manier om met Air Miles vliegtickets te boeken was door ze in te wisselen tegen KLM holidays vouchers.

Het is sinds kort nu het echter mogelijk om je Air Miles in te wisselen tegen Flying Blue miles.

Air Miles vs. Flying Blue punten

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen Air Miles en Flying Blue punten? Air Miles zijn punten in het loyaliteitsprogramma van o.a. Albert Heijn en Shell.

Flying Blue punten spaar je door te vliegen met Air France en KLM, deze twee luchtvaartmaatschappijen hebben een loyaliteitsprogramma dat Flying Blue heet.

Air Miles inwisselen voor Flying Blue miles

Sinds een aantal weken is het nu mogelijk om Air Miles in te wisselen voor Flying Blue miles. Voor iedere 50 Air Miles die je inwisselt ontvang je 25 Flying Blue miles terug.

Dit biedt een mooie inwisselmogelijkheid voor je Air Miles, aangezien ze sinds een aantal jaar nog maar twee jaar geldig zijn voordat ze verlopen.

Hoe koppel je jouw Air Miles en Flying Blue account?

Om jouw Air Miles om te zetten naar Flying Blue punten moet je een aantal stappen doorlopen. Allereerst moeten we je Flying Blue account koppelen aan je Air Miles account.

Log hier voor in op je Flying Blue account. Klik vervolgens op “Mijn miles beheren” het menu aan de bovenkant van jouw profiel pagina.

Air Miles omzetten naar Flying Blue miles 4

Klik vervolgens op de banner “Miles omwisselen

Op deze pagina kunnen we diverse account koppelen aan ons Flying Blue account. In dit geval zijn we geinteresseerd in de optie om Air Miles account te koppelen. Klik daarvoor op onderstaande banner.

Air Miles overzetten naar Flying Blue

De koppeling vindt plaats door van het Flying Blue account in te loggen op je Air Miles account. Wanneer je op de bovenstaande knop “Koppelen & Omzetten” hebt gedrukt opent onderstaande pop-up (Verschijnt hij niet, kijk dan of je pop-up geblokeerd wordt door je Internet browser).

Nadat je succesvol hebt ingelogd op je Air Miles account, zijn je Flying Blue account en je Air Miles account gekoppeld.

Punten overzetten van Air Miles naar Flying Blue

Nu je accounts gekoppeld zijn kun je punten overzetten van Air Miles naar Flying Blue en vice versa.

Als het koppelen van de accounts goed is gegaan zie je nu in de Air Miles banner “Omzetten” staan i.p.v. “Koppelen en Omzetten”.

 

Klik op de knop “Omzetten“. Er opent een pop-up. Kies voor “Converteer Air Miles naar Flying Blue Miles” om punten over te boeken van Air Miles naar Flying Blue.

In de laatste stap kun je aangeven hoeveel punten je daadwerkelijk wilt overzetten. Zoals geschreven converteren Air Miles met een ratio van 50% naar Flying Blue punten. Je krijgt dus voor iedere twee Air Miles, één Flying Blue mile retour.

Wanneer je vervolgens op de knop “Nu omzetten” klikt worden de punten overgezet van het Air Miles account naar het Flying Blue account.

Conclusie

Het is mooi dat er nu eindelijk een mogelijkheid bestaat om Air Miles om te zetten naar Flying Blue miles. Naast dat het natuurlijk prettig is om wat extra Flying Blue miles op je account bij te kunnen schrijven, tellen de punten ook mee in de activiteit van je Flying Blue account.

Door punten over te schrijven van Air Miles naar Flying Blue, voorkom je dat je Flying Blue miles na 24 maanden inactiviteit verlopen.

Ondanks dat je ook Flying Blue miles om kunt zetten naar Air Miles, zou ik dat persoonlijk niet aanraden. Binnen het Flying Blue programma is er in mijn beleving veel meer waarde uit je Flying Blue punten te halen dan ze over te boeken naar Air Miles.

S. von Kriegenbergh
S. von Kriegenbergh

Al vanaf kleins af aan ben ik verslingerd aan alles wat met luchtvaart te maken heeft. Als kleine jongen was ik vaak in de weekenden langs de startbanen van Schiphol te vinden, kijkend naar alle vertrekkende vliegtuigen naar zonnige bestemmingen. Sinds een aantal jaar ben ik in de gelukkige situatie dat ik zeer regelmatig het vliegtuig pak naar mooie bestemmingen, het liefst in business of first class, en het liefst zo goedkoop mogelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.