Bespaar op KLM package deal met ING rentepunten

Wanneer je bankiert bij ING dan heb je de keuze om deel te nemen aan het rentepunten programma. Met dit programma spaar je maandelijks door in bepaalde product categorieën activiteit te vertonen rentepunten. Dit gedrag is o.a. het gebruik maken van je mobiele app en het doen van betalingen met je betaalpas. Ook ontvang je zoals de naam eigenlijk al aangeeft rentepunten voor iedere euro uitgekeerde rente op je spaarrekening. 


De gespaarde punten kun je uitgeven in de ING rentepunten winkel. Naast de keuze uit een heleboel producten kun je de punten ook inwisselen tegen cadeauvoucher. Hier lees je hieronder meer over.

KLM package deal voucher met ING rentepunten

Naast vouchers voor een aantal pretparken en cadeaubonnen voor een aantal winkels heb je de mogelijkheid om je punten in te wisselen tegen KLM vouchers. Deze vouchers vertegenwoordigen een waarde waarmee je korting krijgt op je pakketreis op de speciale pakketreizen pagina van KLM.

 

De package deals vouchers worden met diverse waardes aangeboden in de rentepunten winkel. De voucher met een waarde van 50 euro wordt vrijwel altijd aangeboden. Actiematig zijn er ook vouchers met een waarde van 100 en 250 euro te verkrijgen. Momenteel zie ik alleen de voucher van 50 euro beschikbaar in de winkel.

Bespaar op KLM package deals met ING rentepunten
Korting bij KLM met ING rentepunten
Korting bij KLM met ING rentepunten

KLM package deal

Wie KLM zegt denkt waarschijnlijk meteen aan vliegtickets. KLM biedt naast losse vliegtickets ook pakketreizen aan. Hierin worden vliegtickets gecombineerd met een hotelovernachting en/of een huurauto op de bestemming. Wanneer je met minimaal twee personen een pakketreis boekt dan ben je vaak wat voordeliger uit dan wanneer je het vliegticket en de hotel of huurauto los van elkaar boekt. 

KLM package deal: Welke voorwaarden gelden er?

Er gelden een aantal voorwaarden wanneer je een ING rentepunten voucher wilt gebruiken om korting te krijgen op je pakketreis. De meest beperkende (voor mij dan) is dat je van een Nederlandse luchthaven moet vertrekken. Er zijn ook een aantal treinstations (Arnhem, Nijmegen enz.) die als geldige vertrekluchthaven worden gezien. Voor mij is dit beperkend omdat KLM vaak goedkopere tickets aanbied bij vertrek net over de grens (Dusseldorf of Brussel).


Een tweede voorwaarde die geldt op de pakketreizen is dat je minimaal voor twee nachten een hotelovernachting moet boeken. Ga je dus een week op vakantie dan moeten van de zeven nachten minimaal twee via de pakketreis geboekt worden. Dit hoeven niet perse de eerste twee nachten van je verblijf te zijn, in het zoekscherm kun je opgeven welke nachten je wilt boeken via de package deal. 


In de onderstaande afbeelding zie je een checkbox staan die je kunt aanvinken wanneer je niet voor het volledige verblijf een hotel nodig hebt. Na het aanvinken krijg je de mogelijkheid om de periode aan te geven waarin je het hotel wilt boeken.

Bespaar op KLM package deals met ING rentepunten

KLM package deal: Hoe werkt het boekingsproces

Het boekingsproces is vrij eenvoudig maar op sommige schermen in het proces heb je de mogelijkheid om je reis aan te passen. Daarom lopen we in de komende alinea’s eens door de boeking schermen heen die je gedurende het boekingsproces tegen komt.

KLM package deal boeken - Stap 1: Ga naar de KLM package deal website

Ga naar de KLM package deals website. De pagina ziet er uit als onderstaande afbeelding

KLM package deal boeken - Stap 2: vul de velden van het zoekscherm in

De origin is de luchthaven waar je vandaan wilt vertrekken. Naast de Nederlandse luchthavens als Amsterdam en Eindhoven kun je hier kiezen voor vertrek van een van de grote treinstations in Nederland waar KLM busverbindingen mee onderhoud. Als bestemming kun je zo ongeveer alle wereldwijde bestemmingen uitkiezen die KLM of AIR France aanvliegen. 


Bij departure date geef je de gewenste vertrekdatum op en bij Return date de gewenste datum van terugkeer. Vervolgens kun je selecteren of je de combinatie van vlucht + hotel of vlucht + huurauto wil opnemen in je package deal. Niet op alle bestemmingen zijn huurauto’s beschikbaar.


Tenslotte geef je het aantal passagiers op waarmee je op reis wilt en de klasse waar je in wilt vliegen (economy of business class).

Korting bij KLM met ING rentepunten

Klik vervolgens op de “Search deal” knop en het zoekproces van de KLM website begint. Na een aantal tellen geduld wordt een resultaten scherm als in onderstaande afbeelding getoond. 

Korting bij KLM met ING rentepunten

In het resultaat scherm wordt de goedkoopst mogelijke combinatie van vlucht en hotel weergegeven. Ben je niet tevreden over de getoonde vluchten dan kun je de overige vluchtopties bekijken door op de link “See X other flight options” te klikken. Je krijgt dan een overzicht van alle beschikbaar vluchten met daarnaast de nieuwe totaalprijs van de package deal met de nieuwe gekozen vluchten.

 

Aandachtspunt: Tegenwoordig biedt KLM op veel vluchten een ticket aan waar geen ruimbagage is inbegrepen. Dit is in het overzicht met beschikbare vluchten te herkennen aan een koffer symbool. Wanneer er geen bagage is inbegrepen en je toch een koffer wilt inchecken dan kan de prijs nog flink oplopen op de luchthaven.

 

Hetzelfde kun je doen voor het hotel waar de zoekmachine standaard mee is gekomen. Wil je graag wat meer luxe op je verblijf dan kun je een hotel uit de lijst met hotels kiezen. Ook hier staat vermeld wat de totaalprijs van de pakket reis is na keuze van een ander hotel.

 

In onderstaande afbeeldingen een voorbeeld van deze keuzeschermen.

Korting bij KLM met ING rentepunten
Korting bij KLM met ING rentepunten

Wanneer je de juiste vluchten en het gewenste hotel hebt gevonden klik je op de oranje “Selecteer” knop. Je belandt nu op een pagina waar je nog wat extra opties kunt toevoegen aan je trip. Dit varieert per pakketreis. Vaak kun je hier kiezen om je hotelkamer te upgraden naar een hogere klasse, een huurauto toe te voegen of bijvoorbeeld excursies ter plekke aan je pakketreis toe te voegen.


Wanneer je keuzes hebt gemaakt of niets wenst klik je weer op de “Selecteer” knop en dan beland je op de betalingspagina. Dit is de plek waar je de voucher code die je via ING rentepunten in je e-mail hebt ontvangen kunt invoeren. In de onderstaande afbeeldingen zie je links het scherm voor invoer van de code en rechts het resultaat na het invoeren van de code.

Korting bij KLM met ING rentepunten
Goedkoper business class vliegen - Vier tips om geld te besparen​

De rest van het boekingsproces werkt precies hetzelfde als het boeken van een normaal ticket op de website van KLM. Na betaling met het door jou gekozen betalingsmiddel krijg je per e-mail de boekingsbevestiging. Op deze bevestiging is ook de boekingscode van KLM te vinden die je kunt gebruiken om op de KLM pagina je boeking te beheren (stoelen uitzoeken e.d.).

KLM package deal: Ook korting met Airmiles

Naast ING rentepunten is het ook mogelijk om korting te krijgen op pakketreizen door je gespaarde Airmiles in te wisselen. Lees hier meer over deze mogelijkheid.