Bespaar op KLM package deal met ING rentepunten

Iedere Nederlander houdt er van om geld te besparen, of het nu op de dagelijkse boodschappen is of op vliegtickets, iedere euro minder uitgegeven is er een. Wie klant is bij de ING bank kan sinds jaar en dag sparen voor rentepunten, maar wist je dat je met je rentepunten voordeel vouchers kunt komen waarmee je korting krijg bij KLM op pakketreizen? 

Wist je trouwens dat je ook met AIRMILES kortingsvouchers kunt krijgen voor KLM Package deals? Daar lees je meer over in deze blog: –> Korting op KLM Package deals met AIRMILES

De gespaarde ING rentepunten kun je inwisselen in de ING Winkel die je vindt in het menu nadat je bent ingelogd. In deze ING winkel vind je diverse geschenken en kortingsbonnen die je met ING rentepunten kunt kopen. In het kortingsbonnen assortiment zijn ook bonnen (of vouchers) van KLM te vinden. 

Afhankelijk van de hoeveelheid ING rentepunten die je bij elkaar hebt gespaard kun je vouchers variërend van 50 t/m 250 euro in waarde kiezen. Let op: Niet alle voucher waardes zijn altijd beschikbaar in de ING winkel. De voucher kosten je alleen ING rentepunten, je hoeft dus geen cash bedrag bij de te betalen,

De KLM vouchers geven recht op een korting op pakketreizen die je kunt boeken via de website van KLM package deals

KLM package deal ING rentepunten 3
KLM package deal ING rentepunten 1
KLM package deal ING rentepunten 2

KLM package deals

Wie aan KLM denkt, ziet waarschijnlijk de blauw gekleurde vliegtuigen voorzien van een staart met daarop de letters “KLM” afgewerkt met een kroon. Wist je echter dat je bij KLM ook pakketreizen kunt boeken? Bij een pakketreis combineer je als het ware de vliegreis met een hotel op de bestemming en eventueel een huurauto.

Door hotel en vliegreis in een bundel te boeken kun je een mooi voordeel scoren, zeker als je met minimaal twee personen op reis gaat.

De spelregels van de KLM package deal

Wanneer je een pakketreis wilt boeken bij KLM package deals (al dan niet afgerekend met de ING rentepunten voucher) moet je rekening houden met een aantal spelregels. Het zijn op zich geen onoverkomelijke regels maar het is goed om je er bewust van te zijn. 

Allereerst zijn via de website van KLM package deals alleen reizen te boeken die vertrekken van een Nederlandse luchthaven (Amsterdam Schiphol, Eindhoven Airport, Rotterdam Airport). Daarnaast zijn een aantal grote treinstations (o.a. Arnhem en Nijmegen) in Nederland waar je ook vandaan zou kunnen vertrekken, je eerste “vlucht” wordt dan uitgevoerd door de KLM bus.

Voor de mensen die van gemak houden hoeft dit geen probleem te zijn, mensen die altijd op zoek zijn naar de laagste vliegticket prijzen weten dat de vliegtickets net over de grens (Dusseldorf en Brussel) vaak significant goedkoper zijn dan een vertrek luchthaven in Nederland.

Voorwaarde hotel bij KLM Package deals

De tweede voorwaarde die wordt gesteld aan een pakketreis is dat er naast de vliegreis voor minimaal twee nachten een hotelovernachting wordt geboekt. Wil je dus een weekje naar Zuid Europe op pakketreis dan zullen minimaal twee van de zeven nachten via de pakketreis moeten worden geboekt, dit hoeven overigens niet perse de eerste twee nachten van het verblijf te zijn.

Mocht je niet voor alle nachten een hotel willen boeken via de KLM package deal, vink dan het vinkje “Ik heb voor slechts een deel van mijn reis een hotel nodig” aan, zoals in onderstaande afbeelding.

KLM package deal ING rentepunten 4

Hoe boek ik een KLM package deal met ING rentepunten

Het boekingsproces van een KLM package deal kan vrij eenvoudig zijn. Op diverse schermen van het boekingsproces heb je echter de mogelijkheid om je reis nog beter af te stemmen op je wensen, daarom lopen we in de komende alinea’s door de schermen heen die je tijdens het boeken tegen komt.

KLM package deal boeken - Stap 1: open de KLM package deal website

Ga naar de KLM package deals website. Er opent zich een scherm waar je een zoekopdracht kunt opgeven. Het scherm lijkt waarschijnlijk op de onderstaande afbeelding.

KLM package deal boeken - Stap 2: vul de reis gegevens in waar je naar op zoek bent

Het zoekscherm spreekt voor zich, bij “Origin” vul je de vetrek luchthaven in, bij “Destination” de stad waar je naartoe wilt vliegen. De datum van je heenvlucht bij “departure date” en de datum van de terugvlucht bij “Return date”. In de checkbox waar standaard “Flight + Hotel” staat kun je eventueel het type pakketreis wijzigen. Geef het aantal passagiers op en de cabine klasse waarin je wenst te vliegen. 

De bestemmingen die je bij “Destination” kunt opgeven zijn vrijwel alle bestemmingen waar KLM en Air France op vliegen aangevuld met de bestemmingen van een aantal partner luchtvaartmaatschappijen.

In het onderstaande scherm zijn we dus op zoek naar een combinatie van een vlucht in economy class naar Bangkok en een hotel in Bangkok voor 2 passagiers. We vetrekken op 2 Augustus en keren terug op 9 Augustus.

KLM Package deals ING rentepunten

Als alles naar wens is ingevuld klikken we op de knop “Search deal”. De boeking machine van KLM gaat nu op zoek naar alle mogelijke combinaties van vluchten en hotels en berekent daarbij het tarief dat kan worden aangeboden. Wanneer de zoekmachine klaar is wordt er een overzichtspagina getoond met daarin alle gevonden vluchten en hotels.

KLM Package deals ING rentepunten

KLM PACKAGE DEAL - De zoekresultaten

Standaard wordt in het resultaat scherm de goedkoopste combinatie van vluchten met hotel de gevonden werd getoond. Uiteraard kunnen we zo’n beetje alles wat ons niet geheel gelukkig maakt nog aanpassen.

Als je op de knop “See X other flight options” klikt dan opent een scherm als in de afbeelding links onderin. Alle mogelijke vluchten (zowel direct als met transfers) worden getoond met daarnaast de herberekende totaalprijs van de pakketreis gebaseerd op de nieuwe vlucht. 

Hierna is het ook mogelijk om het hotel dat standaard wordt aangeboden te wijzigen. Ik raad je aan om even goed te kijken naar het hotel dat standaard wordt aangeboden, dat kon nog wel eens tegenvallen. Zeker in Aziatische landen vind je hier hotels die op zijn minst gezegd dubieus te noemen zijn. Wanneer je op zoek gaat naar een ander hotel opent het scherm als in de afbeelding rechtsonder waar je kunt kiezen uit diverse andere hotels, van goedkoop tot vijf sterren.

KLM Package deals ING rentepunten
KLM Package deals ING rentepunten

Een aandachtspunt bij de gekozen vlucht is dat je moet letten op het symbool van de koffer naast de vlucht. Zoals je kunt zien in de afbeelding linksboven staat er een streep door de koffer, dit betekent dat de ruim bagage niet is inbegrepen in de ticketprijs en dus apart zal moeten worden afgerekend. 

KLM PACKAGE DEALS – EXTRA OPTIES BOEKEN

Heb je uiteindelijk een vlucht en hotel naar wens uitgezocht klik dan op de oranje “Selecteer” knop. Je wordt nu doorgeleid naar een pagina die afhankelijk van de gekozen bestemming diverse extra opties aanbiedt die je bij kunt boeken in je pakketreis, dit kan variëren van airport transfer tot complete excursies.

Nadat je de gewenste opties hebt aangeklikt klik je wederom op de “Selecteer” knop om op de betalingspagina terecht te komen. Dit is de pagina waar je de code in kunt vullen die ING je na aanschaf van de ING Rentepunten voucher heeft toegestuurd in de email. De code vul je in op de plek waar “enter discount code” staat. 

Klik na het invoeren op de knop met het driehoekje om de korting te verwerken in de prijs. In de onderstaande afbeeldingen zie je links het betalingsscherm voordat de code werd ingevoerd en rechts het resultaat na invoeren van de code: een mooi lagere prijs.

KLM Package deals ING rentepunten
Goedkoper business class vliegen - Vier tips om geld te besparen​

Het restant van het boekingsproces wijst zich vanzelf. Na het invoeren van je betaalgegevens en de daadwerkelijke betaling beland je op de bedank pagina. Een bevestiging van de gemaakte boeking wordt je toegestuurd per e-mail.

In deze bevestiging email vind je ook de boeking code (6 letters) die je kunt gebruiken om op de website van KLM je boeking te beheren. Je kunt dan eventueel ruimbagage bijboeken en alvast een stoel reserveren.