Zo Boek Je Een Pakketreis Met Korting Bij KLM Holidays

KLM biedt naast losse vliegtickets ook pakketreizen aan. In een eerdere post las je al dat je bij AIRMILES en ING Rentepunten, vouchers kunt bestellen die korting geven op een pakketreis. Maar hoe wissel je zo’n voucher nou in op de website van KLM Holidays?

Regels bij het inwisselen van een KLM Holidays korting voucher

Bij het boeken van een KLM Holiday zijn er een aantal spelregels waar je aan moet voldoen:

  • Op de eerste plaats kan je vakantie alleen beginnen met vertrek vanaf een Nederlandse luchthaven. Dat betekent dat je dus vanaf Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam of Maastricht moet vertrekken. Arnhem en Nijmegen zijn ook opties, je reist dan het eerste stuk met de KLM bus naar de luchthaven;
  • Kies je voor een pakketreis die bestaat uit vlucht + hotelovernachting? Dan moeten er minimaal twee hotel overnachtingen onderdeel uitmaken van de pakketreis. Overigens hoeven dit net perse de eerste twee overnachtingen tijdens je reis te zijn.

Zo boek je een KLM Holiday pakketreis met een voucher

Het boekingsproces van een KLM package deal kan vrij eenvoudig zijn. Op diverse schermen van het boekingsproces heb je echter de mogelijkheid om je reis nog beter af te stemmen op je wensen, daarom lopen we in de komende alinea’s door de schermen heen die je tijdens het boeken tegen komt.

Stap 1 : Boek een pakketreis via de KLM Holidays website

Ga naar de KLM package deals website. Er opent zich een scherm waar je een zoekopdracht kunt opgeven. Het scherm lijkt waarschijnlijk op de onderstaande afbeelding.


KLM Package deals ING rentepunten

Stap 2 : Zoek een bestemming voor je KLM Holidays voucher

Het zoekscherm spreekt voor zich, bij “Origin” vul je de vetrek luchthaven in, bij “Destination” de stad waar je naartoe wilt vliegen. De datum van je heenvlucht bij “departure date” en de datum van de terugvlucht bij “Return date”. In de checkbox waar standaard “Flight + Hotel” staat kun je eventueel het type pakketreis wijzigen. Geef het aantal passagiers op en de cabine klasse waarin je wenst te vliegen.

De bestemmingen die je bij “Destination” kunt opgeven zijn vrijwel alle bestemmingen waar KLM en Air France op vliegen aangevuld met de bestemmingen van een aantal partner luchtvaartmaatschappijen.

In het onderstaande scherm zijn we dus op zoek naar een combinatie van een vlucht in economy class naar Bangkok en een hotel in Bangkok voor 2 passagiers. We vetrekken op 2 Augustus en keren terug op 9 Augustus.

KLM Package deals ING rentepunten

Als alles naar wens is ingevuld klikken we op de knop “Search deal”. De boeking machine van KLM gaat nu op zoek naar alle mogelijke combinaties van vluchten en hotels en berekent daarbij het tarief dat kan worden aangeboden. Wanneer de zoekmachine klaar is wordt er een overzichtspagina getoond met daarin alle gevonden vluchten en hotels.

KLM Package deals ING rentepunten

Stap 3 : Kies een vliegticket uit de zoekresultaten

Standaard wordt in het resultaat scherm de goedkoopste combinatie van vluchten met hotel de gevonden werd getoond. Uiteraard kunnen we zo’n beetje alles wat ons niet geheel gelukkig maakt nog aanpassen.

Als je op de knop “See X other flight options” klikt dan opent een scherm als in de afbeelding links onderin. Alle mogelijke vluchten (zowel direct als met transfers) worden getoond met daarnaast de herberekende totaalprijs van de pakketreis gebaseerd op de nieuwe vlucht.

Hierna is het ook mogelijk om het hotel dat standaard wordt aangeboden te wijzigen. Ik raad je aan om even goed te kijken naar het hotel dat standaard wordt aangeboden, dat kon nog wel eens tegenvallen. Zeker in Aziatische landen vind je hier hotels die op zijn minst gezegd dubieus te noemen zijn. Wanneer je op zoek gaat naar een ander hotel opent het scherm als in de afbeelding rechtsonder waar je kunt kiezen uit diverse andere hotels, van goedkoop tot vijf sterren.

KLM Package deals ING rentepunten
KLM Package deals ING rentepunten

Een aandachtspunt bij de gekozen vlucht is dat je moet letten op het symbool van de koffer naast de vlucht. Zoals je kunt zien in de afbeelding linksboven staat er een streep door de koffer, dit betekent dat de ruim bagage niet is inbegrepen in de ticketprijs en dus apart zal moeten worden afgerekend.

Heb je uiteindelijk een vlucht en hotel naar wens uitgezocht klik dan op de oranje “Selecteer” knop. Je wordt nu doorgeleid naar een pagina die afhankelijk van de gekozen bestemming diverse extra opties aanbiedt die je bij kunt boeken in je pakketreis, dit kan variëren van airport transfer tot complete excursies.

Stap 4 : KLM Voucher code ingeven voor korting

Nadat je de gewenste opties hebt aangeklikt klik je wederom op de “Selecteer” knop om op de betalingspagina terecht te komen. Dit is de pagina waar je de code in kunt vullen die ING je na aanschaf van de ING Rentepunten voucher heeft toegestuurd in de email. De code vul je in op de plek waar “enter discount code” staat.

Klik na het invoeren op de knop met het driehoekje om de korting te verwerken in de prijs. In de onderstaande afbeeldingen zie je links het betalingsscherm voordat de code werd ingevoerd en rechts het resultaat na invoeren van de code: een mooi lagere prijs.

KLM Package deals ING rentepunten
Goedkoper business class vliegen - Vier tips om geld te besparen​

Het restant van het boekingsproces wijst zich vanzelf. Na het invoeren van je betaalgegevens en de daadwerkelijke betaling beland je op de bedank pagina. Een bevestiging van de gemaakte boeking wordt je toegestuurd per e-mail.

In deze bevestiging email vind je ook de boeking code (6 letters) die je kunt gebruiken om op de website van KLM je boeking te beheren. Je kunt dan eventueel ruimbagage bijboeken en alvast een stoel reserveren.

S. von Kriegenbergh
S. von Kriegenbergh

Al vanaf kleins af aan ben ik verslingerd aan alles wat met luchtvaart te maken heeft. Als kleine jongen was ik vaak in de weekenden langs de startbanen van Schiphol te vinden, kijkend naar alle vertrekkende vliegtuigen naar zonnige bestemmingen. Sinds een aantal jaar ben ik in de gelukkige situatie dat ik zeer regelmatig het vliegtuig pak naar mooie bestemmingen, het liefst in business of first class, en het liefst zo goedkoop mogelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.