Korting op KLM Holidays met ING Rentepunten

Wij Nederlanders houden er van om geld te besparen. Dat geldt voor de kleine boodschappen maar misschien nog meer voor de grote uitgaven. Vliegtickets behoren over het algemeen wel tot de grotere uitgaven op jaarbasis, zeker wanneer je intercontinentaal vliegt.

Gelukkig kun je ook op vliegtickets korting krijgen, zelfs wanneer je geen deelnemer bent van een frequent flyer programma als Flying Blue. ING heeft namelijk een loyaliteitsprogramma dat ING Rentepunten heet. En met dit programma is het mogelijk om voordeel te krijgen op je vliegtickets bij KLM Holidays.

Ook mensen die punten sparen via het Air Miles programma kunnen punten inwisselen voor KLM Holidays voucher. Daar lees je hier meer over.

Wie klant is van ING kan deelnemer worden van het ING Rentepunten programma. De punten in dit programma spaar je door een actieve bank klant te zijn. Zo krijg je o.a. punten als je jouw ING credit card maandelijks gebruikt om je salaris (minimaal 700 euro) op je ING rekening binnen laat komen.

De ING Rentepunten kun je inwisselen in de Rentepunten winkel welke je vindt op de website van ING. Het varieert van tijd tot tijd wat voor KLM Holidays vouchers er worden aangeboden. Momenteel (27 September 2021) is alleen een voucher met een waarde van 50 euro beschikbaar. 

Deze voucher van 50 euro kost je 2.000 ING Rentepunten. Je hoeft hier zelf geen geld bij te leggen.

KLM package deal ING rentepunten 3
KLM package deal ING rentepunten 1
KLM package deal ING rentepunten 2

Zo nu en dan zijn er ook KLM Holiday vouchers verkrijgbaar met een hogere waarde. Zelf heb ik in het verleden meerdere keren ING Rentepunten ingewisseld voor vouchers met een waarde van 250 euro korting.

Wat zijn KLM Holidays

Wie aan KLM denkt, ziet waarschijnlijk de blauw gekleurde vliegtuigen voorzien van een staart met daarop de letters “KLM” afgewerkt met een kroon. Wist je echter dat je bij KLM ook pakketreizen kunt boeken? Bij een pakketreis combineer je als het ware de vliegreis met een hotel op de bestemming en eventueel een huurauto.

Door hotel en vliegreis in een bundel te boeken kun je een mooi voordeel scoren, zeker als je met minimaal twee personen op reis gaat. Pakketreizen biedt KLM aan onder de naam KLM Holidays.

De spelregels bij het inwisselen van een voucher

Wanneer je een pakketreis wilt boeken bij KLM package deals (al dan niet afgerekend met de ING rentepunten voucher) moet je rekening houden met een aantal spelregels. Het zijn op zich geen onoverkomelijke regels maar het is goed om je er bewust van te zijn. 

Allereerst zijn via de website van KLM package deals alleen reizen te boeken die vertrekken van een Nederlandse luchthaven (Amsterdam Schiphol, Eindhoven Airport, Rotterdam Airport). Daarnaast zijn een aantal grote treinstations (o.a. Arnhem en Nijmegen) in Nederland waar je ook vandaan zou kunnen vertrekken, je eerste “vlucht” wordt dan uitgevoerd door de KLM bus.

Voor de mensen die van gemak houden hoeft dit geen probleem te zijn, mensen die altijd op zoek zijn naar de laagste vliegticket prijzen weten dat de vliegtickets net over de grens (Dusseldorf en Brussel) vaak significant goedkoper zijn dan een vertrek luchthaven in Nederland.

Voorwaarden m.b.t. een hotel bij KLM Holidays

De tweede voorwaarde die wordt gesteld aan een pakketreis is dat er naast de vliegreis voor minimaal twee nachten een hotelovernachting wordt geboekt. Wil je dus een weekje naar Zuid Europe op pakketreis dan zullen minimaal twee van de zeven nachten via de pakketreis moeten worden geboekt, dit hoeven overigens niet perse de eerste twee nachten van het verblijf te zijn.

Mocht je niet voor alle nachten een hotel willen boeken via de KLM package deal, vink dan het vinkje “Ik heb voor slechts een deel van mijn reis een hotel nodig” aan, zoals in onderstaande afbeelding.

KLM package deal ING rentepunten 4

Hoe boek ik een KLM Holidays met een kortingsvoucher

Het boekingsproces van een KLM package deal kan vrij eenvoudig zijn. Op diverse schermen van het boekingsproces heb je echter de mogelijkheid om je reis nog beter af te stemmen op je wensen, daarom lopen we in de komende alinea’s door de schermen heen die je tijdens het boeken tegen komt.

Stap 1 : Boek een pakketreis via de KLM Holidays website

Ga naar de KLM package deals website. Er opent zich een scherm waar je een zoekopdracht kunt opgeven. Het scherm lijkt waarschijnlijk op de onderstaande afbeelding.

Stap 2 : Zoek een bestemming voor je KLM Holidays voucher

Het zoekscherm spreekt voor zich, bij “Origin” vul je de vetrek luchthaven in, bij “Destination” de stad waar je naartoe wilt vliegen. De datum van je heenvlucht bij “departure date” en de datum van de terugvlucht bij “Return date”. In de checkbox waar standaard “Flight + Hotel” staat kun je eventueel het type pakketreis wijzigen. Geef het aantal passagiers op en de cabine klasse waarin je wenst te vliegen. 

De bestemmingen die je bij “Destination” kunt opgeven zijn vrijwel alle bestemmingen waar KLM en Air France op vliegen aangevuld met de bestemmingen van een aantal partner luchtvaartmaatschappijen.

In het onderstaande scherm zijn we dus op zoek naar een combinatie van een vlucht in economy class naar Bangkok en een hotel in Bangkok voor 2 passagiers. We vetrekken op 2 Augustus en keren terug op 9 Augustus.

KLM Package deals ING rentepunten

Als alles naar wens is ingevuld klikken we op de knop “Search deal”. De boeking machine van KLM gaat nu op zoek naar alle mogelijke combinaties van vluchten en hotels en berekent daarbij het tarief dat kan worden aangeboden. Wanneer de zoekmachine klaar is wordt er een overzichtspagina getoond met daarin alle gevonden vluchten en hotels.

KLM Package deals ING rentepunten

Stap 3 : Kies een vliegticket uit de zoekresultaten

Standaard wordt in het resultaat scherm de goedkoopste combinatie van vluchten met hotel de gevonden werd getoond. Uiteraard kunnen we zo’n beetje alles wat ons niet geheel gelukkig maakt nog aanpassen.

Als je op de knop “See X other flight options” klikt dan opent een scherm als in de afbeelding links onderin. Alle mogelijke vluchten (zowel direct als met transfers) worden getoond met daarnaast de herberekende totaalprijs van de pakketreis gebaseerd op de nieuwe vlucht. 

Hierna is het ook mogelijk om het hotel dat standaard wordt aangeboden te wijzigen. Ik raad je aan om even goed te kijken naar het hotel dat standaard wordt aangeboden, dat kon nog wel eens tegenvallen. Zeker in Aziatische landen vind je hier hotels die op zijn minst gezegd dubieus te noemen zijn. Wanneer je op zoek gaat naar een ander hotel opent het scherm als in de afbeelding rechtsonder waar je kunt kiezen uit diverse andere hotels, van goedkoop tot vijf sterren.

KLM Package deals ING rentepunten
KLM Package deals ING rentepunten

Een aandachtspunt bij de gekozen vlucht is dat je moet letten op het symbool van de koffer naast de vlucht. Zoals je kunt zien in de afbeelding linksboven staat er een streep door de koffer, dit betekent dat de ruim bagage niet is inbegrepen in de ticketprijs en dus apart zal moeten worden afgerekend. 

Stap 4 : Extra opties toevoegen aan je KLM Holidays

Heb je uiteindelijk een vlucht en hotel naar wens uitgezocht klik dan op de oranje “Selecteer” knop. Je wordt nu doorgeleid naar een pagina die afhankelijk van de gekozen bestemming diverse extra opties aanbiedt die je bij kunt boeken in je pakketreis, dit kan variëren van airport transfer tot complete excursies.

Nadat je de gewenste opties hebt aangeklikt klik je wederom op de “Selecteer” knop om op de betalingspagina terecht te komen. Dit is de pagina waar je de code in kunt vullen die ING je na aanschaf van de ING Rentepunten voucher heeft toegestuurd in de email. De code vul je in op de plek waar “enter discount code” staat. 

Klik na het invoeren op de knop met het driehoekje om de korting te verwerken in de prijs. In de onderstaande afbeeldingen zie je links het betalingsscherm voordat de code werd ingevoerd en rechts het resultaat na invoeren van de code: een mooi lagere prijs.

KLM Package deals ING rentepunten
Goedkoper business class vliegen - Vier tips om geld te besparen​

Het restant van het boekingsproces wijst zich vanzelf. Na het invoeren van je betaalgegevens en de daadwerkelijke betaling beland je op de bedank pagina. Een bevestiging van de gemaakte boeking wordt je toegestuurd per e-mail.

In deze bevestiging email vind je ook de boeking code (6 letters) die je kunt gebruiken om op de website van KLM je boeking te beheren. Je kunt dan eventueel ruimbagage bijboeken en alvast een stoel reserveren. 

Conclusie: Korting met ING Rentepunten bij KLM Holidays

Via het ING Rentepunten kun je een mooie korting krijgen op je pakketreis bij KLM Holidays. Persoonlijk vind ik met name de vouchers met een waarde van 250 euro de moeite waard. Van mijn laatste voucher heb ik een volledig verzorgde pakketreis naar Casablanca geboekt. Hier zaten vluchten met Transavia inbegrepen en een hotel voor drie overnachtingen. Uiteindelijk betaalde ik 1.97 euro uit eigen zak bij voor deze trip.

Momenteel worden er alleen vouchers met een waarde van 50 euro aangeboden. Persoonlijk zou ik hier niet zo snel gebruik van maken.

Standaard afbeelding
S. von Kriegenbergh
Al vanaf kleins af aan ben ik verslingerd aan alles wat met luchtvaart te maken heeft. Als kleine jongen was ik vaak in de weekenden langs de startbanen van Schiphol te vinden, kijkend naar alle vertrekkende vliegtuigen naar zonnige bestemmingen. Sinds een aantal jaar ben ik in de gelukkige situatie dat ik zeer regelmatig het vliegtuig pak naar mooie bestemmingen, het liefst in business of first class, en het liefst zo goedkoop mogelijk!

Geef een reactie