Airmiles besteden bij KLM

Om maar meteen met de deur in huis te vallen we doelen met AirMiles in dit artikel niet op de frequent flyer punten die je in het Flying Blue programma van AIRFRANCE-KLM kunt sparen. Het gaat hier om de punten die je kunt sparen met je boodschappen bij onder andere Albert Heijn, Etos, Praxis en Shell.

Veel mensen in Nederland verwarren Flying Blue miles regelmatig met AirMiles en denken dat ze met AirMiles vrij eenvoudig vliegtickets kunnen boeken bij KLM. Dat is ondanks de naam echter niet het geval, tickets boeken bij KLM kan wel, echter via een kleine omweg.

Maar hoe zit dat dan? Hoe boek ik een vliegticket met mijn gespaarde AirMiles? Het antwoord ligt hem in de KLM package deals. Binnen deze KLM package deals biedt KLM (of eigenlijk haar partner AIRTRADE B.V.) pakketreizen aan. Dit zijn combinaties van vliegtickets met een hotel of een auto. 

Het is dus niet mogelijk om losse vliegtickets te boeken met AirMiles. Gelukkig is het wel mogelijk om pakketreizen te boeken waarbij alleen de eerste hotel overnachting in de pakketreis is opgenomen, dat drukt de prijs een beetje. 

Airmiles KLM package deal voucer

Hoe krijg je dan korting op een KLM package deal met je AirMiles? Dit doe je door via de AirMiles shop vouchers (tegoedbonnen) te kopen die je kunt inwisselen tijdens het betalen van je pakketreis. In deze AirMiles shop vind je vouchers die verschillende tegoed waardes vertegenwoordigen. Afhankelijk van het aan AirMiles dat je te besteden hebt kun je 50 tot 150 euro korting krijgen op je pakketreis.

AIRMILES besteden bij KLM package deal
AIRMILES besteden bij KLM package deal

Airmiles package deal aandachtspunten

Na aanschaf van een AirMiles voucher voor een KLM package deal is de voucher zes maanden geldig, je moet de voucher dus binnen zes maanden na aanschaf inwisselen tegen een pakketreis. Binnen deze zes maanden kun je wel een ticket boeken waarvan de vertrekdatum tot maximaal een jaar later ligt. 

De voucher geldt per boeking en dus niet per persoon. Vlieg je met twee personen binnen dezelfde boeking dan kun je dus eenmaal een voucher inzetten. 

Je kunt de voucher alleen inzetten via de speciale package deals pagina van KLM. Deze vind je hier.

INg Rentepunten & package deals

Heb je nou te weinig AirMiles en ben je toevallig ook klant bij ING? Middels de ING rentepunten die je spaart met de producten je bij de bank gebruikt kun je ook tegoedbonnen kopen voor de KLM package deals. Hoe dit allemaal zit lees je hier.