Airmiles besteden bij KLM

Air Miles besteden bij KLM

In Nederland is Air Miles een loyaliteitsprogramma waarmee je punten kunt sparen bij o.a. Albert Heijn, Praxis, Shell en MasterCard. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden heeft het Air Miles geen directe relatie met frequent flyer punten (in de volksmond ook airmiles genoemd). 

De Air Miles kun je in tegenstelling tot bijvoorbeeld Award Miles bij het Flying Blue programma, niet direct inwisselen voor gratis vliegtickets. Toch bestaat er de mogelijkheid om met Air Miles voordeel te behalen op vliegreizen. Daar lees je in deze post meer over.

Hoe verdien je Air Miles?

Air Miles verdien je door aankopen te doen bij Albert Heijn, Etos, Praxis en/of de Shell. Daarnaast kun je jouw Air Miles account koppelen aan een credit card van MasterCard. Daardoor kun je Air Miles verdienen met de aankopen die je afrekent met je credit card.

Nadat je een account hebt aangemaakt via de website van Air Miles, krijg je een pasje toegestuurd. Wanneer je dit pasje (laat) scan(nen) bij jouw aankopen in deelnemende winkels, worden de punten automatisch bijgeschreven in je Air Miles account.

Een Air Miles pasje kun je ook aanvragen door een formulier in te vullen bij een van de deelnemende winkels.

Air Miles en korting op vliegtickets

Ik schreef in de inleiding al dat in tegenstellig tot bijvoorbeeld Flying Blue punten je met Air Miles niet direct vliegtickets kunt boeken. Toch is er een route om korting te krijgen op vliegtickets.

Via de website van Air Miles heb je diverse opties om je gespaarde Air Miles in te wisselen. Een van deze mogelijkheden is het inruilen van Air Miles tegen een korting bon (voucher) van KLM. Hierbij is wel belangrijk om te vermelden dat je deze voucher alleen voor zogenaamde pakketreizen kunt inwisselen, dit is een combinatie van het vliegticket met minimaal 1 hotel overnachting.

Hoeveel korting met Air Miles op een KLM pakketreis?

De kortingsbonnen die je bij Air Miles kunt bestellen zijn verkrijgbaar in diverse waarden. Afhankelijk van hoeveel Air Miles je bij elkaar hebt gespaard kun je een voucher van 25 tot 150 euro bestellen. In de onderstaande tabel vind je hoeveel Air Miles je per voucherwaarde nodig hebt.

Bovenop de genoemde punten betaal je nog 100 Air Miles aan servicekosten. 

Air Miles KLM pakket reis Holiday 1
Air Miles KLM pakket reis Holiday 2

Aandachtspunten KLM voucher van Air Miles

Uiteraard zijn er ook wat zaken om rekening mee te houden wanneer je een Air Miles voucher wilt gebruiken om korting te krijgen.

Onderstaand benoemen we de belangrijkste aandachtspunten.

Hoe lang is een Air Miles voucher voor KLM geldig?

Het is wellicht aantrekkelijk om meteen in de actie modus te schieten en een voucher aan te schaffen via de website van Air Miles. De voucher is echter na aanschaf maar zes maanden geldig. Het is daarom beter om je (zuur)verdiende Air Miles pas in te wisselen op het moment dat je een concreet (reis)doel voor ogen hebt. 

Check daarom eerst even de website van KLM Holidays of het vliegticket waar je de korting op wilt gebruiken daadwerkelijk wordt aangeboden. 

Slechts één voucher per boeking in te wisselen

Je kunt per boeking maar één voucher van Air Miles gebruiken. Heb je twee Air Miles vouchers van ieder 150 euro, dan kun je er dus maar één gebruiken voor je KLM holiday boeking. 

Gaat het je alleen maar om de korting op het vliegticket en niet zo zeer om de hotelkamer? Dan zou je er voor kunnen kiezen om de boeking te splitsen naar meerdere boekingen. Per persoon maak je dus een boeking, boekt alleen voor de eerste nacht een hotelkamer (de goedkoopste die je kunt vinden) en gebruikt de voucher om korting te krijgen op de boeking. 

Air Miles voucher alleen in te wisselen op website KLM Holidays

De Air Miles voucher is niet direct op de website van KLM in te wisselen. Zoals geschreven is de voucjer alleen te gebruiken op de website van KLM Holidays.

Stap voor stap gids inwisselen van Air Miles voucher

Eerder schreven we al een artikel over ING Rentepunten. Ook dat programma biedt de mogelijkheid om punten in te wisselen voor kortingsvouchers. In dit artikel beschreven we stap-voor-stap hoe je de voucher inwisselt op een pakketreis bij KLM Holidays.

Air Miles besteden bij KLM

Ik heb inmiddels drie gebruik gemaakt van een kortingsvoucher bij KLM Holidays, twee keer via Air Miles en één keer via ING Rentepunten. Voor mij persoonlijk is de inwisselmogelijkheid voor KLM holiday vouchers de reden om mee te doen aan ING Rentepunten en het Air Miles programma. 

Het sparen van Air Miles punten is kosteloos waardoor je ongemerkt een mooie korting op een vliegticket of zelfs vakantie bij elkaar spaart.

S. von Kriegenbergh
S. von Kriegenbergh

Al vanaf kleins af aan ben ik verslingerd aan alles wat met luchtvaart te maken heeft. Als kleine jongen was ik vaak in de weekenden langs de startbanen van Schiphol te vinden, kijkend naar alle vertrekkende vliegtuigen naar zonnige bestemmingen. Sinds een aantal jaar ben ik in de gelukkige situatie dat ik zeer regelmatig het vliegtuig pak naar mooie bestemmingen, het liefst in business of first class, en het liefst zo goedkoop mogelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.