Alaska Airlines MileagePlan award sweet spots

Alaska Airlines MileagePlan award sweet spots

Alaska Airlines is een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die van origine met name aan de west kust van de Verenigde Staten vluchten uitvoerde. Deze luchtvaartmaatschappij is geen onderdeel van een van de drie grote luchtvaartallianties. Desondanks kunnen deelnemers van het Mileage Plan programma toch leuke awards boeken.

Alaska Airlines biedt een aantal mooie partners waaronder Cathay Pacific , Emirates & Singapore Airlines waar je met je Alaska miles award vluchten op kunt boeken. De award chart van Alaska Airlines wijkt iets af ten opzichte van de meeste andere luchtvaartmaatschappijen, dat wil zeggen dat per combinatie van regio’s er slechts een handvol maatschappijen beschikbaar zijn om tickets op te boeken. Tussen Europa en Azië zou je in theorie met zowel Japan Airlines als Cathay Pacific kunnen vliegen, de award chart laat echter alleen vluchten op Cathay Pacific toe.

Alaska Airlines Mileage Plan – Hoe krijg ik miles

Helaas is Alaska Airlines geen partner programma van de Nederlandse American Express kaarten waardoor je geen Membership Reward punten kunt overzetten naar Alaska miles. Je zou eventueel je Membership Reward punten kunnen overzetten naar het Marriott Rewards programma en vanuit daar de hotel punten verder doorzetten naar Alaska miles (niet altijd een even goede waarde).

Een andere optie is gebruik te maken van een van de vele bonus verkopen van punten door Mileage Plan. Regelmatig biedt het programma de mogelijkheid om punten aan te kopen met een bonus die kan oplopen tot 50%. Hou deze website in de gaten om op de hoogte te blijven van deze bonus periodes.

Alaska Mileage Plan sweet spot : Europa – Hong Kong

Met Alaska Airlines kun je voor 42.500 miles vliegen tussen Europa en Azië met Cathay Pacific in business class. Je kunt je reis beginnen op alle Europese bestemmingen van Cathay Pacific, zoals Amsterdam, Londen of Frankfurt.

Alaska Airlines MileagePlan award sweet spots

Normaal gesproken mag je op Alaska Airlines awards twee segmenten opnemen. Helaas is er een beperking op award routes tussen Europa en Azië met Cathay Pacific waardoor je bestemming alleen Hong Kong kan zijn. Hoe dan ook, 42.500 miles om meer dan 11,5 uur in business class te kunnen vliegen in een business class stoel die meer dan goed is, wie kan daar nou nee tegen zeggen!

Alaska Airlines MileagePlan award sweet spots

Alaska Mileage Plan sweet spot : Intra Azië

De volgende sweet spot is iets verder van huis. Deze award is van toepassing als je op reis bent in Azië. Wanneer je met Japan Airlines wilt vliegen dan kun je van de ene plaats in Azië naar de andere plaats in Azië voor slechts 25.000 Alaska Mileage Plan punten.

Alaska Airlines MileagePlan award sweet spots

Het mooie van het boeken van vluchten uitgevoerd door Japan Airlines(JAL) is dat deze vluchten altijd via de home airport van JAL vliegen, Tokyo dus. Wanneer je vertrekt uit een stad in Zuid Azië (New Delhi bijvoorbeeld) en vliegt naar een andere stad in Zuid Oost Azië (Kuala Lumpur bijvoorbeeld) dan vlieg je dus via Tokyo, dat staat gelijk aan in totaal zo’n 15 uur in business class.

Alaska Airlines MileagePlan award sweet spots
Alaska Airlines MileagePlan award sweet spots

Het mooie aan Alaska Mileage Plan is dat gratis een stop-over mag opnemen in je award boeking. Dat betekent dus concreet dat je ergens tussen een paar uur en zeg een jaar in Tokyo mag blijven voordat je doorvliegt naar je eindbestemming. Wij zien dat als behoorlijk waar krijgen voor dat handje vol punten die je moet inleveren.

S. von Kriegenbergh
S. von Kriegenbergh

Al vanaf kleins af aan ben ik verslingerd aan alles wat met luchtvaart te maken heeft. Als kleine jongen was ik vaak in de weekenden langs de startbanen van Schiphol te vinden, kijkend naar alle vertrekkende vliegtuigen naar zonnige bestemmingen. Sinds een aantal jaar ben ik in de gelukkige situatie dat ik zeer regelmatig het vliegtuig pak naar mooie bestemmingen, het liefst in business of first class, en het liefst zo goedkoop mogelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.