Marriott Bonvoy : 30% korting bij aankoop punten

Marriott Bonvoy is het loyaliteitsprogramma van Marriott, de hotelketen die bekend staat door hotelmerken als Marriott, Sheraton, Moxy , W en Ritz Carlton. Normaal gesproken verdien je punten binnen dit programma door te verblijven in een van de hotels maar een aantal keer per jaar biedt het programma punten in de uitverkoop aan. 

Marriott Bonvoy: korting op punten

Wanneer je tussen 15 November en 22 December hotel punten koopt bij het Marriott Rewards loyaliteitsprogramma dan krijg je dertig procent korting op de prijs. Voor 50.000 punten betaal je dan 437.50 USD wat neer komt op 395 euro. Normaal gesproken kun je jaarlijks maximaal 50.000 punten kopen maar speciaal voor deze promotie is de limiet verhoogd naar 100.000 punten. 

 

Tijdens deze promotie kun je dus maximaal 100.000 punten kopen voor een totaalprijs van 875 USD, oftewel ongeveer 790 euro. Per transactie kun je 50.000 punten kopen dus wanneer je de maximale 100.000 wilt hebben zul je dit in twee transacties moeten doen.Punten kopen doe je op deze pagina.

Marriott Bonvoy punten met korting kopen: de moeite waard?

We raden normaal gesproken altijd af om punten te kopen (zowel bij hotels als bij luchtvaartmaatschappijen) wanneer je geen concreet doel voor ogen hebt met de punten. Hotels en luchtvaartmaatschappijen kunnen de punten van de een op de andere dag in waarde laten dalen door de prijzen in punten van overnachtingen en vluchten te verhogen, ook wel devaluatie genoemd. Let dus ook in het geval deze promotie op dat je geen punten koopt waar je geen korte termijn doel voor hebt.

 

Met Marriott bonvoy punten kun je uiteraard hotelovernachtingen boeken, hou in dat geval altijd in de gaten of de kostprijs van de punten lager ligt dan de kostprijs per nacht wanneer je met cash zou betalen.

 

In de onderstaande afbeelding is een voorbeeld te zien van een hotel uit het hogere prijssegment waar de punten een mooie korting zouden kunnen opleveren. Door met punten te betalen zou je voor 80.000 punten “slechts” 632 euro per overnachting kwijt zijn terwijl de cash prijs op 755 euro per nacht ligt.

Marriott Bonvoy punten overboeken naar luchtvaartmaatschappijen

Marriott punten zijn sinds Marriott de hotelketen Starwood overnam bekend om de goede mogelijkheden de punten over te zetten naar luchtvaartmaatschappijen. 

 

Voor iedere Marriott punt die je overzet naar een van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen krijg je 1 frequent flyer mile terug. Wat de deal nog mooier maakt is dat wanneer je 60.000 Marriott punten inwisselt, je 5.000 frequent flyer miles bonus krijgt. Je ontvangt dus geen 20.000 frequent flyer miles maar 25.000 frequent flyer miles.