American Express Flying Blue Entry card

American Express is een aanbieder van credit cards uit Amerika. In Nederland bieden zij twee soorten kaarten aan. Allereerst is er de reguliere American Express kaart, deze biedt de kaarthouder voordelen als lounge toegang voorafgaan aan zijn vlucht.

Daarnaast biedt American Express in Nederland de Flying Blue kaarten aan. Deze kaarten staan in het teken van het Flying Blue programma van KLM en Air France, wat ook te zien is aan het uiterlijk van de kaarten.

American Express Flying Blue Entry card

Binnen het assortiment Flying Blue kaarten van American Express is de Entry card het instap model. Dit is zowel aan de prijs als aan de geboden voordelen te merken.

Wat kost de Flying Blue Entry kaart?

De prijs van de American Express Flying Blue Entry kaart is 36 euro per jaar, ofwel 3 euro per maand. Deze prijs is vrij goed vergelijkbaar met de gemiddelde credit card bij ABN Amro of ING.

Welkomstbonus Flying Blue Entry Card

Wanneer je bij American Express een Flying Blue Entry Card bestelt, ontvang je 2.500 Flying Blue miles cadeau. Om deze punten bijgeschreven te krijgen moet je wel in de eerste drie maanden als kaarthouder, minimaal 500 euro met de kaart afrekenen.

Betaal met je American Express en spaar Flying Blue miles

Door je American Express kaart te gebruiken bij het afrekenen van je aankopen, spaar je Flying Blue miles. Per Euro die je afrekent met de kaart ontvang je 0.5 Flying Blue mile. Voor een aankoop van 100 Euro ontvang je dus 50 Flying Blue miles.

De Flying Blue miles worden aan het einde van de maand bijgeschreven op je Flying Blue account.

Twee extra Flying Blue Entry Cards

Je kunt twee extra Entry Cards aanvragen bij American Express als kaarthouder. Deze kun je bijvoorbeeld voor je partner aanvragen. Ook over aankopen gedaan met deze extra kaarten spaar je Flying Bleu miles.

De kaarten worden gekoppeld aan de kaartrekening van de hoofdkaart. Dat betekent dus dat je als hoofdkaarthouder verantwoordelijk bent voor de eind afrekening van alle kaarten.

Door de kaart blijven Flying Blue miles geldig

Wanneer je iedere maand een aankoop afrekent met je American Express kaart wordt er ieder maand een aantal Flying Blue miles bijgeschreven op je Flying Blue account. Deze bijschrijving wordt door Flying Blue gezien als activiteit op je account.

Door deze activiteit op je account wordt iedere maand de geldigheid van je Flying Blue miles verlengt met 24 maanden. Wanneer je weinig vliegt, kun je op deze manier toch een leuk saldo aan Flying Blue miles bij elkaar sparen.

Flying Blue XP

In tegenstelling tot alle andere kaarten in de American Express Flying Blue lijn, ontvang je bij de de Flying Blue Entry Card geen eXperience Points (XP) cadeau. Bij de Silver, Gold en Platinum kaart ontvang je respectievelijk jaarlijks 15, 30 en 60 XP cadeau.

Is elite status binnen het Flying Blue progamma iets waar je waarde aan hecht? Dan kun je dus beter voor een andere American Express Flying Blue kaart gaan.

Fly Now Pay Later

De American Express kaarten in Nederland zijn in principe charge kaarten. Dat betekent dat je aan het eind van iedere maand je volledige rekening moet voldoen.

Een uitzondering hierop is het kopen van vliegtickets op de websites van KLM of Air France. OP deze aankopen biedt American Express het Fly Now Pay Later principe.

In je uitgaven overzicht kun je dit soort aankopen selecteren en de optie Fly Now, Pay Later aanvinken. Na activering betaal je de aankoop in drie gelijke maandtermijnen. Je bent geen rente verschuldigd over deze uitgestelde betaling.

Verzekeringen bij Flying Blue Entry kaart

Aankopen die je doet met de Flying Blue Entry Kaart zijn standaard verzekerd bij American Express. De volgende twee verzekeringen zijn van toepassing op de Entry kaart (lees voor de exacte dekking altijd de verzekeringsvoorwaarden):

Geld terug verzekering

Heb je een aankoop gedaan met de Flying Blue entry kaart en ben je binnen 90 dagen na aankoop niet tevreden? Dan kun je de aankoop terugbrengen naar de leverancier. Wil de leverancier hier niet aan meewerken (bijvoorbeeld doordat artikelen binnen 30 dagen geruild mogen worden)?

Dan kun je aanspraak maken op de geld terug garantie. Bij de Flying Blue Entry kaart ben je tot maximaal 250 euro per claim verzekert, tot een maximaal bedrag van 1.000 Euro per twaalf maanden.

Verzekerd kopen

De tweede verzekering die American Express biedt is Verzekerd Kopen. Mocht je aankoop binnen 90 dagen na aankoop gestolen worden of (per ongeluk) beschadigd raken, dan vergoed American Express de schade. De vergoeding is maximaal 500 Euro per claim, tot een maximaal bedrag van 2.300 Euro per twaalf maanden.

Conclusie

Ben je puur op zoek naar een methode om te voorkomen dat je Flying Blue miles vervallen? Dan is de American Express Flying Blue Entry Card waarschijnlijk je beste optie. Met een prijs van 36 euro per jaar is de kaart nauwelijks duurder te noemen dan een credit card bij je huisbank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.