DoubleTree Hilton Zanzibar – Nungwi

In November zou ik twee weekjes naar Thailand gaan om weer eens te genieten van het Thaise leven. Helaas liep dit door Covid anders, mijn Thailand Pass was niet tijdig klaar. Daarom moest ik last minute van bestemming wisselen, deze bestemming werd uiteindelijk Zanzibar.

Tijdens mijn verblijf op Zanzibar verbleef ik de eerste dagen in het Tembo hotel in Stone Town, een prima non-chain hotel in de hoofdstad. Het tweede deel van mijn vakantie had ik een luxe resort aan de noordzijde van het eiland gekozen:  het DoubleTree by Hilton resort Nungwi.

Omdat ik onlangs in het Hilton hotel in Düsseldorf eindelijk mijn Diamond status in het Hilton Honors programma behaalde, was ik erg benieuwd naar de voordelen die deze status me zouden bieden bij dit verblijf. Ik kan je al vast verklappen, dat viel bepaald niet tegen!

Ligging DoubleTree Hilton Zanzibar

Het hotel ligt ongeveer op een uur rijden vanaf de luchthaven. Wanneer je met bagage reist is een taxi waarschijnlijk de beste optie om naar het hotel te komen. Zoals op veel tropische eilanden beperkt het openbaar vervoer zich met name tot de hoofdstad, vlakbij de luchthaven.

Vanaf Stone Town boekte ik een particuliere taxi voor 35 USD enkele reis. De terugweg besloot ik via het Hilton hotel een taxi te regelen, wat me 60 USD kostte. Overigens zijn er in de directe omgeving van het hotel voldoende locals die transport aanbieden voor rond de 35 USD.

Het boeken van de kamer

De afgelopen jaren heb ik met mijn verblijven bij Hilton hotels een mooie voorraad Hilton Honors punten bij elkaar gespaard. Wanneer je Hilton Honors Silver status of hoger hebt ontvang je bovendien de vijfde nacht gratis wanneer je een verblijf op punten boekt.

Voor 30.000 punten per overnachting boekte ik het hotel voor een verblijf van vijf nachten, in totaal dus 120.000 Hilton Honors punten.

Het incheck proces

De incheck tijd van dit hotel is officieel om 16:00 ’s middags. Doordat ik al om 11:00 moest uitchecken van mijn hotel in Stone Town, besloot ik wat eerder richting Nungwi te vertrekken. Rond half 1 werd ik door mijn chauffeur voor de ingang van het hotel afgezet.

Nadat ik mijn paspoort aan de vriendelijke receptie medewerker had gegeven kwam er blijkbaar als snel op het scherm te staan dat ik Diamond member ben in het Hilton Honors programma. Ik werd naar de Guest Relations desk gebracht om daar het verdere incheck proces af te handelen.

In de Hilton App had ik reeds vernomen dat mijn standaard kamer was geüpgraded naar een kamer met uitzicht op het zwembad. Tijdens de check-in werd deze kamer verder geüpgraded naar een kamer met zeezicht, het beste type kamer op het resort.


Doubletree Hilton Zanzibar

Status voordelen bij DoubleTree Hilton Zanzibar

Wanneer je elite status hebt binnen het Hilton Honors programma, geniet je van een aantal voordelen wanneer je verblijft bij een deelnemend hotel. Naast de upgrade naar een kamer met zeezicht had dit hotel nog meer voordelen voor elite members.

Cocktail en massage voucher

Allereerst ontving ik een tweetal voucher. De eerste voucher was goed voor een gratis voetmassage met een duur van 15 minuten bij de massagesalon. De tweede voucher was goed voor een cocktail naar keuze bij de strandbar. Omdat ik zelf had gekozen voor de All-Inclusive formule tijdens mijn verblijf leek dit voordeel niet erg nuttig.

Echter doordat de voucher op de dag van uitchecken nog geldig is, kun je deze voucher mooi inwisselen tegen een cocktail, nadat je all-in bandje is afgenomen.


Korting op All-inclusive formule

Op dit resort kun je als gast kiezen uit een drietal concepten. Allereerst kun je er voor kiezen om all inclusive te verblijven. Hierbij zitten ontbijt, lunch en diner in het restaurant inbegrepen (allemaal in buffetvorm). Daarnaast kun je de hele dag door cocktails, bier en frisdranken drinken. De tweede optie is kiezen voor alleen een inbegrepen ontbijt en bij de laatste optie is alleen de overnachting  inbegrepen.

Normaalgesproken ben ik allergisch voor All-Inclusive concepten, maar door 1.5 jaar Covid was ik echt toe aan een pure zon,zee en strand vakantie. Het all-inclusive concept kost normaalgesproken 70 USD per persoon per nacht, maar door de Diamond status werd dit gereduceerd naar 50 USD per nacht.

Met een gemiddelde prijs van 7 USD per biertje en iets meer per cocktail, hoefde ik niet lang te rekenen om het voordeel van dit pakket in te zien.

In de onderstaande afbeelding zijn de diverse meal plans te vinden met de bijbehorende kosten.

Diamond statsu erkenning op het resort

Het laatste voordeel is er één waar ik zelf de meeste waarde aan hecht. Herkenning (en misschien erkenning) op het resort. Personeel dat je bij de voornaam aanspreekt en rekening houdt met je persoonlijke voorkeuren.

Kleine zaken zoals je “favoriete” merk bier dat al klaar staat op een tafel bij het buffet. Of de bediening aan het zwembad die bij hun rondes eerst de Hilton deelnemers met status langs loopt om bestellingen op te nemen.

De hotelkamer op het DoubleTree resort Nungwi

Zoals geschreven was mijn hotelkamer direct aan het strand gelegen. Bij binnenkomst in de kamer vind je direct aan de linkerkant een ruim bemeten badkamer, voorzien van een grote wasbak en een doucheruimte. Aan de voorkant van de kamer staat het Queen bed, voorzien van een heerlijk Hilton matras en een keuze uit zachte en harde kussens.

Zanzibar DoubleTree by Hilton Resort Nungwi 4
Zanzibar DoubleTree by Hilton Resort Nungwi 5
Zanzibar DoubleTree by Hilton Resort Nungwi 6
Doubletree Hilton Zanzibar Nungwi
Zanzibar DoubleTree by Hilton Resort Nungwi 8
Zanzibar DoubleTree by Hilton Resort Nungwi 9
Zanzibar DoubleTree by Hilton Resort Nungwi 10
Zanzibar DoubleTree by Hilton Resort Nungwi 11

 

Naast het bed waren deuren die toegang gaven tot het strand. Voor de deur heb je de beschikking over een eigen terras voorzien van stoelen en een tafel. De kamer voldeed prima aan mijn behoeften, al verblijf ik op dit soort bestemmingen nauwelijks in de kamer.

Het zwembad op het DoubleTree Hilton Zanzibar Nungwi

Centraal gelegen op het resort vind je een zwembad voorzien van een zwembad bar. Rond het zwembad vind je ligstoelen voorzien van parasols. Van 10:00 tot 19:00 is de zwembad bar geopend voor drankjes en gedurende de vroege middag is het mogelijk hier een lichte lunch (bijvoorbeeld cheesburger met patat of een pizza) te nuttigen.

Conclusie: DoubleTree by Hilton Zanzibar

Wanneer je vakantie viert op een tropisch eiland als Zanzibar zijn al je ervaringen vaak per definitie al een stuk mooier dan op een regenachtige locatie. Dit DoubleTree resort is één van de mooiste Hilton hotels die ik in al die jaren heb mogen bezoeken.

Wat voor mij enorm bijdraagt aan deze positieve review is de herkenning (en erkenning) van hotel status door al het aanwezige personeel. Vaak merk je bij deelnemende hotels dat het toekennen van een upgrade of het erkennen van status door het personeel wordt gezien als een “moetje“. In dit hotel ging het personeel echt “de extra mile” om het je naar je zin te maken!

Ik ga zeker nog een keer terug komen op dit resort!

S. von Kriegenbergh
S. von Kriegenbergh

Al vanaf kleins af aan ben ik verslingerd aan alles wat met luchtvaart te maken heeft. Als kleine jongen was ik vaak in de weekenden langs de startbanen van Schiphol te vinden, kijkend naar alle vertrekkende vliegtuigen naar zonnige bestemmingen. Sinds een aantal jaar ben ik in de gelukkige situatie dat ik zeer regelmatig het vliegtuig pak naar mooie bestemmingen, het liefst in business of first class, en het liefst zo goedkoop mogelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.