Gepubliceerd door S. von Kriegenbergh op 26 december 2019

Hilton Honors : Spaar voor gratis hotelovernachtingen

Wie de naam Hilton hoort denkt tegenwoordig vaak eerst aan de Amerikaanse celebrity Paris Hilton. Zij is aan afstammeling van de man die in 1919 het allereerste Hilton hotel opende. Het eerste hotel onder de Hilton naam werd in 1925 geopend in Dallas, Texas. In deze gids proberen we je in sneltreinvaart alles over het Hilton Honors programma mee te geven.

WAT IS HILTON HONORS​

Hilton Honors (voorheen HHonors) is het loyaliteitsprogramma van de Hilton hotelketen. Loyaliteitsprogramma’s (of frequent flyer programma’s) zijn voor de meeste mensen die regelmatig vliegen geen onbekend begrip. Luchtvaartmaatschappijen proberen op deze manier een deel van het reizigersaanbod te verleiden om een (groot) deel van hun vluchten bij de de luchtvaartmaatschappij onder te brengen.

Binnen de hotelbranche is de concurrentie ook moordend, reizigers (en dus ook zakenmensen) hebben vaak de keuze uit een immens groot aanbod aan hotelketens. Daarnaast hebben de hotelketens ook nog concurrentie van de onafhankelijke hotels en het steeds verder opkomende AIRBNB.

Middels loyaliteitsprogramma’s proberen hotelketens met name zakenmensen te verleiden met hun merk, hopende dat een groot deel van de jaarlijkse overnachtingen binnen de hotelketen wordt gespendeerd.

Welke merken behoren tot de hilton hotel group?

Wie aan Hilton denkt heeft vaak de associatie met luxe. Veel reizigers denken dat een verblijf in een Hilton hotel alleen is voorbestemd voor de rijkeren der aarde. In werkelijkheid bestaat de merken portefeuille van Hilton uit een zeer divers aanbod aan hotelmerken, geschikt voor reizigers met een kleiner budget tot aan reizigers met een ongelimiteerd budget.

Aan de onderkant van de markt heeft Hilton het merk Hilton Garden Inn, een hotelketen waar in de meeste gevallen het ontbijt is inbegrepen in de relatief lage prijs. In het middensegment bevinden zich o.a. de Hilton Hotels en de DoubleTree by Hilton Hotels, twee merken waarvan de kwaliteit van de service wereldwijd in alle hotels gelijk is.

Helemaal aan de bovenkant van de markt probeert Hilton met merken als Conrad en Waldorf Astoria de meest exclusieve beleving te bieden voor reizigers met een groter budget.

Naast deze wellicht bekende merken bestaat de merken portefeuille van de Hilton groep uit nog een aantal minder bekende merken. Deze merken zijn vooral in andere delen van de wereld terug te vinden.

hilton honors gold silver platinum elite hotel hhonors

Hilton honor – elite status

Zoals in eigenlijk ieder loyaliteitsprogramma gewoon is, maakt ook Hilton onderscheid tussen deelnemers binnen het Hilton Honors programma. Hoe loyaler je aan de hotelketen bent, des ter meer Hilton Honors je waardeert. Deze waardering wordt uitgedrukt in een elite status die je krijgt toegekend. Afhankelijk van je elite status heb je recht op bepaalde voordelen wanneer je bij een van de hotels in de Hilton keten verblijft.

Iedereen kan lid worden van het Hilton Honors programma, ook als je niet (direct) van plan bent om binnenkort bij een Hilton hotel te overnachten. Lid worden van Hilton Honors doe je via deze link.

Hilton Honors – hoe krijg je een hogere elite status

Zoals hierboven al geschreven beloont Hilton Honors je meer als je veel loyaliteit aan het merk toont. Niet iedere reiziger is gelijk en daarom biedt Hilton Honors drie manieren om een hogere elite status te behalen. Het is goed om te weten dat je bij het Hilton Honors programma niet hoeft aan te geven welke manier van sparen je voorkeur heeft.

Voor alle drie de criteria geldt dat de teller aan het eind van het kalenderjaar weer op nul wordt gezet. Dan begin je dus weer opnieuw om jezelf te kwalificeren voor elite status.

Nachten (nights)

Allereerst kun je jezelf verzekeren van een hogere elite status door een bepaald aantal nachten in een Hilton Hotel te verblijven. Deze manier van kwalificeren is met name interessant voor reizigers die vaak voor langere tijd in hetzelfde hotel verblijven. Wanneer je op maandag incheckt in het hotel en op vrijdag weer het hotel verlaat dan heb je vier nachten gespaard met je verblijf.

Verblijven (stays)

Een tweede manier om een hogere elite status te verkrijgen is door jezelf te kwalificeren op basis van verblijven. Vooral reizigers die vaak in een hotel slapen, maar niet lager dan 1 a 2 nachten per keer zullen deze manier kunnen waarderen. Stel dat we weer van maandag t/m vrijdag in een hotel overnachten, echter iedere nacht in een ander hotel, dan spaar je in vier verblijven. Iedere keer dat je dus bij een nieuw hotel incheckt verzamel je dus 1 verblijf.

Punten (points)

De laatste manier waarop je kunt kwalificeren voor een hogere elite status is op basis van Hilton Honors punten. Voor iedere US dollar die je besteedt aan hotelovernachtingen ontvang je tien Hilton punten. Vanzelfsprekend zal deze manier van kwalificeren met name interessant zijn voor reizigers die veelal in het hogere prijssegment boeken.

Het is goed om te benoemen dat alleen de zogenaamde Base points meetellen. Dat betekent dat eventuele bonuspunten die je vanwege je elite status krijgt niet meetellen voor het behalen van een hogere elite status. Deze bonuspunten worden wel meegeteld in je tegoed dat je kunt gebruiken om gratis hotelovernachtingen te boeken.

Voorbeeld verblijf en de verdiensten

Stel dat we een op maandag- en dinsdagnacht in het Hilton Los Angeles verblijven. Op woensdag verkassen we naar San Francisco en verblijven daar twee nachten in het DoubleTree hotel. De totale kosten kosten van de verblijven zijn USD 1.000. Aan het eind van de week worden er twee verblijven en vier nachten bijgeboekt in onze voortgang t.a.v. elite status. Daarnaast ontvangen we ook nog eens 10.000 Hilton Honors punten in ons account.

Hilton Honors – De elite niveaus

Laten we nu eens kijken per elite niveau wat de kwalificatie eisen zijn. Daarnaast benoemen we per kwalificatie niveau de voordelen die voor een deel gegarandeerd zijn en in sommige gevallen alleen worden aangeboden bij beschikbaarheid.

Hilton Honors member niveau

Het instap elite niveau heeft geen fancy naam bij Hilton Honors, iedereen die lid van de club wordt stroomt in op het niveau “Member”. Omdat je nu lid bent van het programma kun je beginnen met het sparen van Hilton Honors punten, die je op een gegeven moment kunt inwisselen voor gratis hotelovernachtingen.

Reizigers die de moeite hebben genomen zich te registeren voordat ze verblijven bij een Hilton Hotel komen in aanmerking voor een gratis late checkout (indien beschikbaar). Tenslotte krijg je toegang tot de speciale prijzen voor hotelovernachtingen die alleen worden aangeboden aan leden van het Hilton Honors programma.

Het is wellicht overbodig om te benoemen, maar om op dit niveau te blijven heb je uiteraard geen verblijven, nachten of punten nodig.

Hilton Honors silver Deelnemer

De Hilton Honors Silver status is het eerste niveau dat je zelf moet verdienen. Om jezelf Honors Silver elite te mogen benoemen moet je in een kalenderjaar voldoen aan een van de volgende kwalificatie eisen:

  • 4 verblijven bij een Hilton Hotel; of
  • 10 nachten geslapen in een Hilton Hotel; of
  • 25.000 Hilton Honors punten bij elkaar verdiend met je verblijven.

Op het moment dat je Hilton Silver deelnemer bent geworden krijg je 12 i.p.v. 10 Hilton punten per besteedde US Dollar. Daarnaast ontvang je in je hotelkamer standaard twee gratis flesjes water per nacht. Vanaf het Hilton Silver niveau kun je gebruik maken van het “Fifth Night Free” voordeel. Met dit voordeel krijg je wanneer je Hilton punten inwisselt voor gratis hotelovernachtingen vijf hotelovernachtingen voor de prijs van vier (erg waardevol).

HILTON HONORS GOLD NIVEAU​

Wanneer je Hilton Honors Silver op zak hebt kun je doorsparen voor het volgende elite niveau: Hilton Honors Gold. Voor dit Gold niveau moet je voldoen aan een van de volgende kwalificatie eisen:

  • 20 verblijven bij een Hilton hotel; of
  • 40 nachten geslapen in een Hilton hotel; of
  • 75.000 Hilton Honors punten bij elkaar verdiend met je verblijven.

Vanaf het Honors Gold niveau kun je geüpgraded worden naar een kamer in een hogere categorie. Een upgrade komt in verschillende vormen en maten. De ene keer krijg je een upgrade van een standaardkamer naar een kamer met uitzicht. De volgende keer zou het zomaar kunnen dat je van een standaardkamer wordt geüpgraded naar een suite met toegang tot de hotel lounge. Op het Gold niveau verdien je 18 Honors punten per uitgegeven Dollar.
hilton honors gold silver platinum elite hotel hhonors

Vanaf het Gold niveau krijg je de keuze tussen bonuspunten per overnachting of iedere morgen gratis ontbijt in het hotelrestaurant. Wanneer er geen restaurant in het hotel aanwezig is resulteert dit vaak in een tegoedbon voor een nabijgelegen restaurant of winkel. De keuze tussen bonuspunten en het ontbijt kun je in de Hilton App maken. Vaak wordt er ook bij incheck gevraagd of je liever ontbijt of de bonuspunten ontvangt.

Hilton Honors Gold status gratis bij American Express

Je kunt een snellere route bewandelen om jezelf te verzekeren van de Hilton Honors Gold status. Wanneer je namelijk een Platinum credit card van American Express afsluit krijg je de Hilton Honors Gold status cadeau. Deze status blijft geldig zolang je de American Express kaart in je bezit hebt!

–> Lees hier meer over de voordelen bij de American Express Platinum card

HILTON HONORS DIAMOND NIVEAU​

De hoogste elite status die je bij Hilton Honors kunt behalen is het Diamond niveau. Om jezelf hier voor te kwalificeren moet je voldoen aan een van de volgende condities:

  • 30 verblijven bij een Hilton hotel; of
  • 60 overnachtingen bij een Hilton hotel; of
  • 120.000 Hilton Honors punten bij elkaar verdiend met je verblijven.

Uiteraard krijg je op het Diamond niveau alle voordelen die je als Honors Gold of Silver deelnemer ook mocht ontvangen. Voor iedere uitgegeven US dollar ontvang je 20 Hiltons Honors punten. Waar je als Gold deelnemer alleen toegang krijgt tot de hotel lounge wanneer je een kamer upgrade krijgt waar lounge toegang bij hoort, krijg je op het Diamond niveau altijd lounge toegang. Dat wil natuurlijk zeggen, in de hotels waar er een lounge aanwezig is. Tenslotte kun je gratis gebruiken maken van de snellere Internetverbinding dankzij de Premium Wifi.

Hilton Honors Gold en/of Diamond status cadeau geven (status gift)

Heb je 60 overnachtingen of meer gehad bij een Hilton Hotel? Dan mag je gratis een familielid, vriend of kennis Gold deelnemer maken zonder dat deze persoon aan de kwalificatie eisen voldoet. Bereik je dan 100 overnachtingen in een jaar? Dan wordt de persoon aan wie je de Honors Gold status cadeau had gedaan, geüpgraded naar Diamond status.

Hotelpunten verzamelen bij Hilton Honors

Voor iedere overnachting die je maakt in een hotel horend bij de Hilton hotelketen ontvang je Hilton Honors punten. Met deze punten kun je sparen voor gratis hotelovernachtingen in Hilton Hotels over de hele wereld. De hoeveelheid punten die je ontvangt voor een overnachting zijn afhankelijk van je elite status bij Hilton Honors en loopt van 10 punten voor standaardleden tot en met 20 punten voor Diamond leden.

De punten zijn zeer eenvoudig in te wisselen voor gratis hotelovernachtingen. Wanneer je op de website van Hilton Honors zoekt op een bepaald hotel wordt naast de standaard prijs ook vaak het benodigde aantal punten weergegeven om het hotel met Hilton Honors punten te boeken.

Sneller hotel status halen bij Hilton Honors

Toen ik mijn Hilton hotel status nog niet te danken had aan mijn American Express credit card leefde ik jaarlijks in een soort van hamster rad om ieder jaar maar weer de benodigde verblijven bij elkaar te sprokkelen. Ik ben niet werkzaam bij een bedrijf waar zakelijke hotel verblijven regelmatig voorkomen dus ik moest het met name van privé verblijven hebben.

HOTEL RUNNING

Om toch de 20 benodigde hotel verblijven op jaarbasis te krijgen word je dan erg creatief. Wanneer ik op vakantie ging naar een lokatie waar minimaal twee Hilton Hotels in dezelfde stad waren koos ik er voor om dagelijks van hotel te wisselen. Zo kon ik in een week tijd zeven hotel stays bij elkaar sprokkelen.

Dankzij het late check out voordeel dat ik via mijn Gold status ontving betekende dat ik dagelijks tot vier uur mijn hotelkamer kon aanhouden en dan net voor het diner van hotel switchte.

HOTELKAMERS BOEKEN PUUR VOOR DE STATUS

Eind 2016 was ik op vakantie in Maleisië en had ik nog een drietal overnachtingen nodig om mijzelf te verzekeren van weer een jaar Gold status. Je moet weten dat Maleisië een vrij goedkope bestemming is om in de wat meer exclusieve hotels te verblijven.

Ik besloot mijn hotelverblijf drie nachten te verlengen ondanks dat ik diezelfde avond naar huis zou vliegen. De kosten per nacht waren rond de 25 euro, wat een totaal opleverde voor de drie ontbrekende nachten van 75 euro, een bedrag waarvoor ik in Europa met geluk 1 hotelovernachting bij Hilton kon boeken.

Vaak verklaren mensen die geen hotelstatus hebben me voor gek dat ik in hun ogen 75 euro weg gooi aan hotelovernachtingen die ik niet nodig heb. Ik bekijk het puur cijfermatig en dit was voor mij de voordeligste optie om mijn status weer een jaar te verlegen, daar ik in het overblijvende kleine deel van het jaar geen hotelovernachtingen gepland had staan.

Hilton Honors conclusie

De eenvoud van het Hilton Honors programma en de voordelen die je vanaf het Gold niveau ontvangt (met name het gratis uitgebreide ontbijtbuffet) maken dit programma er eentje waar ik met veel plezier gebruik van maak. Het is aan de ene kant vrij eenvoudig om een mooie hoeveelheid aan hotelpunten op te bouwen en aan de andere kant is het mooi dat wanneer je punten uitgeeft je de vijfde nacht gratis krijgt van het programma, dat scheelt je dus eigenlijk 20% aan punten.

Voor mensen zoals ik die niet veel zakelijk verblijven in hotels kan het een jaarlijkse stressvolle operatie zijn om status te verkrijgen en/of te behouden. Mocht je wel de voordelen willen hebben maar niet de stress overweeg dan om de American Express platinum kaart waar je naast Hilton Gold status ook elite status kunt krijgen in een aantal andere loyaliteitsprogramma’s.

 

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *