Hilton Honors

Hilton Honors: het loyaliteitsprogramma van Hilton!

Veel mensen die aan de hotels van Hilton denken hebben een beeld van zeer exclusieve en prijzige hotels in hun hoofd. Natuurlijk behoren ook deze tot de verbeelding sprekende hotels tot het assortiment van Hilton, maar er zijn wel degelijk ook prijsvriendelijke opties binnen de hotelportefeuille van Hilton te vinden.

In deze gids nemen we je mee langs alle belangrijke aspecten van Hilton Honors, het loyaliteitsprogramma van de Hilton groep.

Hilton Honors loyaliteitsprogramma

Hilton Honors is dus het loyaliteitsprogramma van de Hilton Hotel groep. Bijna ieder zichzelf respecterende hotelketen heeft tegenwoordig een eigen loyaliteitsprogramma. Met het Hilton Honors programma (voorheen bekend als HHonors) probeert Hilton reizigers te verleiden om zo veel mogelijk van hun overnachtingen bij Hilton te boeken, oftewel klanten loyaal aan het merk te maken.

Voor hotels is loyaliteit onder reizigers wellicht nog belangrijker dan bij luchtvaartmaatschappijen. De reiziger heeft immers maar de keuze uit een handvol maatschappijen om van A naar B te vliegen. Wanneer diezelfde reiziger een hotel zoekt in bijvoorbeeld Parijs, dan is de concurrentie een stuk steviger.

In ruil voor de loyaliteit die de (potentiële) hotel klant aan Hilton toont, geeft de hotelketen de klant bepaalde voordelen die het verblijf veraangenamen. Hierbij kun je denken aan late check-out op de dag van vertrek, gratis ontbijt en een upgrade naar een betere kamer (alleen wanneer die beschikbaar is).

Welke hotelmerken zijn onderdeel van Hilton?

Uiteraard behoren de hotels die de naam Hilton Hotel tot de Hilton groep. Maar wist je dat er nog meer dan tien andere hotelmerken zijn die ook tot de groep behoren. Hilton probeert een zo’n groot mogelijk deel van de hotelmarkt te bedienen en heeft daarom zowel merken die aan de onderkant van de hotelmarkt vallen als de meer exclusievere merken.

In het goedkopere segment hotels vind je onder andere Hilton Garden Inn en DoubleTree by Hilton. De bovenkant van de portefeuille kent o.a. de merken Waldorf Astoria en Conrad. Een overzicht van alle merken die tot de Hilton groep behoren vind je in onderstaande afbeelding.

hilton honors gold silver platinum elite hotel hhonors

Elite status bij Hilton Honors

Wie lid is van een frequent flyer programma, weet waarschijnlijk dat niet alle deelnemers gelijk zijn. Afhankelijk van je loyaliteit kwalificeer je jezelf voor een bepaald niveau van voordelen. Deze niveaus hebben bij het programma van Hilton de volgende namen meegekregen: Member, Silver , Gold en Diamond.

Afhankelijk van de hoeveelheid tijd die je doorbrengt bij de hotelketens kwalificeer je jezelf voor een bepaald niveau status. Er zijn meerdere manieren om loyaliteit aan Hilton te tonen (en dus te stijgen in elite status). Je kunt namelijk kwalificeren op basis van nachten, verblijven of punten.

Laten we kort stil staan bij alle drie de mogelijkheden.

Elite status o.b.v. nachten bij Hilton Honors

De eerste manier om jezelf te kwalificeren voor een elite niveau bij Hilton Honors is door nachten te sparen. Iedere nacht die je slaapt in een van de deelnemende hotels, telt mee als één kwalificerende nacht.

Reizigers die vaak meerdere nachten in hetzelfde hotel doorbrengen zullen zich vaak kwalificeren door nachten te sparen. In de onderstaande tabel zie je het minimaal aantal nachten dat je per kalenderjaar in een Hilton hotel moet verblijven om jezelf voor een status te kwalificeren.

Elite status o.b.v. verblijven bij Hilton Honors

Overnacht je wel vaak in een Hilton hotel, maar vaak niet langer dan een nachtje? Dan is het kwalificeren via verblijven (stays) interessanter. In principe telt ieder verblijf bij een hotel, ongeacht het aantal nachten, mee als één verblijf.

Denk je slim te zijn en een verblijf van twee nachten op te splitsen in twee losse nachten? Als dit bij hetzelfde hotel is, dan krijg je toch maar één verblijf bijgeschreven in je account. Slaap je vannacht in het DoubleTree in Amsterdam en verkas je morgen naar de Hilton Garden Inn? Dan krijg je wel twee verblijf credits bijgeschreven.

Elite status o.b.v. punten bij Hilton Honors

De laatste manier om jezelf te kwalificeren is door punten te sparen met je hotelverblijven. Voor iedere US Dollar die je betaalt voor een hotelovernachting spaar je 1.000 punten. Kwalificeren op basis voor punten is dus met name weggelegd voor reizigers die in de hogere prijsklasse hun overnachtingen boeken.

Om jezelf op basis van punten voor Diamond status te plaatsen heb je dus voor 12.000 US Dollars in Hilton Hotels verbleven.

Kwalificeren voor elite status bij Hilton, what else to know

Je hebt telkens een jaar de tijd om jezelf te kwalificeren voor een bepaald elite niveau. Jaarlijks op 1 Januari worden de tellers gereset en begin je dus vanaf scratch af aan om jezelf te (her)kwalificeren voor elite status.

Verder is het goed om te weten dat je niet hoeft te kiezen op welk van de drie methodes je jezelf wilt (proberen te) kwalificeren. Met iedere boeking spaar je zowel punten, verblijf en nacht credits. Afhankelijk van je reis patroon zal een van de drie methodes beter bij je passen!

Hilton Honors – De elite niveaus

Laten we nu eens kijken per elite niveau wat de kwalificatie eisen zijn. Daarnaast benoemen we per kwalificatie niveau de voordelen die voor een deel gegarandeerd zijn en in sommige gevallen alleen worden aangeboden bij beschikbaarheid.

Hilton Honors member niveau

Het instap elite niveau heeft geen fancy naam bij Hilton Honors, iedereen die lid van de club wordt stroomt in op het niveau “Member”. Omdat je nu lid bent van het programma kun je beginnen met het sparen van Hilton Honors punten, die je op een gegeven moment kunt inwisselen voor gratis hotelovernachtingen.

Reizigers die de moeite hebben genomen zich te registeren voordat ze verblijven bij een Hilton Hotel komen in aanmerking voor een gratis late checkout (indien beschikbaar). Tenslotte krijg je toegang tot de speciale prijzen voor hotelovernachtingen die alleen worden aangeboden aan leden van het Hilton Honors programma.

Het is wellicht overbodig om te benoemen, maar om op dit niveau te blijven heb je uiteraard geen verblijven, nachten of punten nodig.

Hilton Honors silver Deelnemer

De Hilton Honors Silver status is het eerste niveau dat je zelf moet verdienen. Om jezelf Honors Silver elite te mogen benoemen moet je in een kalenderjaar voldoen aan een van de volgende kwalificatie eisen:

  • 4 verblijven bij een Hilton Hotel; of
  • 10 nachten geslapen in een Hilton Hotel; of
  • 25.000 Hilton Honors punten bij elkaar verdiend met je verblijven.

Op het moment dat je Hilton Silver deelnemer bent geworden krijg je 12 i.p.v. 10 Hilton punten per besteedde US Dollar. Daarnaast ontvang je in je hotelkamer standaard twee gratis flesjes water per nacht. Vanaf het Hilton Silver niveau kun je gebruik maken van het “Fifth Night Free” voordeel. Met dit voordeel krijg je wanneer je Hilton punten inwisselt voor gratis hotelovernachtingen vijf hotelovernachtingen voor de prijs van vier (erg waardevol).

HILTON HONORS GOLD NIVEAU​

Wanneer je Hilton Honors Silver op zak hebt kun je doorsparen voor het volgende elite niveau: Hilton Honors Gold. Voor dit Gold niveau moet je voldoen aan een van de volgende kwalificatie eisen:

  • 20 verblijven bij een Hilton hotel; of
  • 40 nachten geslapen in een Hilton hotel; of
  • 75.000 Hilton Honors punten bij elkaar verdiend met je verblijven.

Vanaf het Honors Gold niveau kun je geüpgraded worden naar een kamer in een hogere categorie. Een upgrade komt in verschillende vormen en maten. De ene keer krijg je een upgrade van een standaardkamer naar een kamer met uitzicht. De volgende keer zou het zomaar kunnen dat je van een standaardkamer wordt geüpgraded naar een suite met toegang tot de hotel lounge. Op het Gold niveau verdien je 18 Honors punten per uitgegeven Dollar.
hilton honors gold silver platinum elite hotel hhonors

Vanaf het Gold niveau krijg je de keuze tussen bonuspunten per overnachting of iedere morgen gratis ontbijt in het hotelrestaurant. Wanneer er geen restaurant in het hotel aanwezig is resulteert dit vaak in een tegoedbon voor een nabijgelegen restaurant of winkel. De keuze tussen bonuspunten en het ontbijt kun je in de Hilton App maken. Vaak wordt er ook bij incheck gevraagd of je liever ontbijt of de bonuspunten ontvangt.

Hilton Honors Gold status gratis bij American Express

Je kunt een snellere route bewandelen om jezelf te verzekeren van de Hilton Honors Gold status. Wanneer je namelijk een Platinum credit card van American Express afsluit krijg je de Hilton Honors Gold status cadeau. Deze status blijft geldig zolang je de American Express kaart in je bezit hebt!

–> Lees hier meer over de voordelen bij de American Express Platinum card

HILTON HONORS DIAMOND NIVEAU​

De hoogste elite status die je bij Hilton Honors kunt behalen is het Diamond niveau. Om jezelf hier voor te kwalificeren moet je voldoen aan een van de volgende condities:

  • 30 verblijven bij een Hilton hotel; of
  • 60 overnachtingen bij een Hilton hotel; of
  • 120.000 Hilton Honors punten bij elkaar verdiend met je verblijven.

Uiteraard krijg je op het Diamond niveau alle voordelen die je als Honors Gold of Silver deelnemer ook mocht ontvangen. Voor iedere uitgegeven US dollar ontvang je 20 Hiltons Honors punten. Waar je als Gold deelnemer alleen toegang krijgt tot de hotel lounge wanneer je een kamer upgrade krijgt waar lounge toegang bij hoort, krijg je op het Diamond niveau altijd lounge toegang. Dat wil natuurlijk zeggen, in de hotels waar er een lounge aanwezig is. Tenslotte kun je gratis gebruiken maken van de snellere Internetverbinding dankzij de Premium Wifi.

Hilton Honors Gold en/of Diamond status cadeau geven (status gift)

Heb je 60 overnachtingen of meer gehad bij een Hilton Hotel? Dan mag je gratis een familielid, vriend of kennis Gold deelnemer maken zonder dat deze persoon aan de kwalificatie eisen voldoet. Bereik je dan 100 overnachtingen in een jaar? Dan wordt de persoon aan wie je de Honors Gold status cadeau had gedaan, geüpgraded naar Diamond status.

Hotelpunten verzamelen bij Hilton Honors

Voor iedere overnachting die je maakt in een hotel horend bij de Hilton hotelketen ontvang je Hilton Honors punten. Met deze punten kun je sparen voor gratis hotelovernachtingen in Hilton Hotels over de hele wereld. De hoeveelheid punten die je ontvangt voor een overnachting zijn afhankelijk van je elite status bij Hilton Honors en loopt van 10 punten voor standaardleden tot en met 20 punten voor Diamond leden.

De punten zijn zeer eenvoudig in te wisselen voor gratis hotelovernachtingen. Wanneer je op de website van Hilton Honors zoekt op een bepaald hotel wordt naast de standaard prijs ook vaak het benodigde aantal punten weergegeven om het hotel met Hilton Honors punten te boeken.

Sneller hotel status halen bij Hilton Honors

Toen ik mijn Hilton hotel status nog niet te danken had aan mijn American Express credit card leefde ik jaarlijks in een soort van hamster rad om ieder jaar maar weer de benodigde verblijven bij elkaar te sprokkelen. Ik ben niet werkzaam bij een bedrijf waar zakelijke hotel verblijven regelmatig voorkomen dus ik moest het met name van privé verblijven hebben.

HOTEL RUNNING

Om toch de 20 benodigde hotel verblijven op jaarbasis te krijgen word je dan erg creatief. Wanneer ik op vakantie ging naar een lokatie waar minimaal twee Hilton Hotels in dezelfde stad waren koos ik er voor om dagelijks van hotel te wisselen. Zo kon ik in een week tijd zeven hotel stays bij elkaar sprokkelen.

Dankzij het late check out voordeel dat ik via mijn Gold status ontving betekende dat ik dagelijks tot vier uur mijn hotelkamer kon aanhouden en dan net voor het diner van hotel switchte.

HOTELKAMERS BOEKEN PUUR VOOR DE STATUS

Eind 2016 was ik op vakantie in Maleisië en had ik nog een drietal overnachtingen nodig om mijzelf te verzekeren van weer een jaar Gold status. Je moet weten dat Maleisië een vrij goedkope bestemming is om in de wat meer exclusieve hotels te verblijven.

Ik besloot mijn hotelverblijf drie nachten te verlengen ondanks dat ik diezelfde avond naar huis zou vliegen. De kosten per nacht waren rond de 25 euro, wat een totaal opleverde voor de drie ontbrekende nachten van 75 euro, een bedrag waarvoor ik in Europa met geluk 1 hotelovernachting bij Hilton kon boeken.

Vaak verklaren mensen die geen hotelstatus hebben me voor gek dat ik in hun ogen 75 euro weg gooi aan hotelovernachtingen die ik niet nodig heb. Ik bekijk het puur cijfermatig en dit was voor mij de voordeligste optie om mijn status weer een jaar te verlegen, daar ik in het overblijvende kleine deel van het jaar geen hotelovernachtingen gepland had staan.

Hilton Honors conclusie

De eenvoud van het Hilton Honors programma en de voordelen die je vanaf het Gold niveau ontvangt (met name het gratis uitgebreide ontbijtbuffet) maken dit programma er eentje waar ik met veel plezier gebruik van maak. Het is aan de ene kant vrij eenvoudig om een mooie hoeveelheid aan hotelpunten op te bouwen en aan de andere kant is het mooi dat wanneer je punten uitgeeft je de vijfde nacht gratis krijgt van het programma, dat scheelt je dus eigenlijk 20% aan punten.

Voor mensen zoals ik die niet veel zakelijk verblijven in hotels kan het een jaarlijkse stressvolle operatie zijn om status te verkrijgen en/of te behouden. Mocht je wel de voordelen willen hebben maar niet de stress overweeg dan om de American Express platinum kaart waar je naast Hilton Gold status ook elite status kunt krijgen in een aantal andere loyaliteitsprogramma’s.

S. von Kriegenbergh
S. von Kriegenbergh

Al vanaf kleins af aan ben ik verslingerd aan alles wat met luchtvaart te maken heeft. Als kleine jongen was ik vaak in de weekenden langs de startbanen van Schiphol te vinden, kijkend naar alle vertrekkende vliegtuigen naar zonnige bestemmingen. Sinds een aantal jaar ben ik in de gelukkige situatie dat ik zeer regelmatig het vliegtuig pak naar mooie bestemmingen, het liefst in business of first class, en het liefst zo goedkoop mogelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.