Miles & More punten review verdienen hotel award Lufthansa Swiss Airlines

Spaar voor gratis vluchten met hotel reviews!

Spaar voor gratis vluchten met Miles &More
door het schrijven van hotel reviews

Wie deelnemer is bij Miles & More, het frequent flyer programma van o.a. Lufthansa en Swiss Airlines, weet hoe lastig het is om punten (miles) te verzamelen. Tot en met April 2020 hadden Nederlanders nog de mogelijkheid om punten te sparen via uitgaven gedaan met de Miles & More creditcard van Qander. Nu deze mogelijkheid is gestopt wil ik even een paar minuten stil staan bij een andere mogelijkheid om deze punten te verzamelen, namelijk het sparen voor gratis vluchten d.m.v. het schrijven van hotel reviews

Voor gratis vluchten sparen met hotel reviews

Het is mogelijk om Miles & More punten te sparen door reviews te schrijven van hotels waar je hebt verbleven. Voor iedere review die je schrijft ontvang je 100 Miles & More punten, toegegeven geen vetpot, maar het kan over de tijd heen toch aardig oplopen. Per maand kun je maximaal tien hotelreviews schrijven, waarvoor je een vergoeding krijgt. 

Regelmatig zijn er promoties waarmee je tijdelijk het dubbele aantal miles ontvangt voor je review, in zo’n maand kun je door het schrijven van tien reviews dan toch weer 2.000 Miles & More punten bij elkaar sparen.

Wat verder nog goed is om te weten is dat de website die de vergoeding uitkeert een Duitstalige website is. Dat hoeft in deze tijden geen enkel probleem meer te zijn, je schrijft je review gewoon in het Nederlands en haalt deze vervolgens door Google Translate heen om hem te vertalen.

Reviews schrijven bij Holidaycheck.de

We schrijven de reviews voor de website “Holidaycheck.de“, zoals eerder benoemd een Duitstalige website. Deze website is een aanbieder van vliegtickets, hotels en pakketreizen. Door Miles & More punten aan te bieden voor het schrijven van een review willen zij hun hotel beschrijvingen aanvullen met klantervaringen.

Hoe werkt het schrijven van reviews bij HolidayCheck.de

Het schrijven van een review doe je op deze pagina van het partnerprogramma van HolidayCheck.de. Je begint het schrijven van een review door het hotel waar je verbleef op te zoeken in de zoekbox, in mijn geval zoek ik “The Alcove Library”, een hotel waar ik onlangs in Vietnam verbleef.

Wanneer het hotel gevonden is verschijnt hij in de zoekbox. Kun je het hotel niet vinden via de zoekbox, dan betekent het dat HolidayCheck.de het betreffende hotel niet aanbied op haar website. 

In dit laatste geval kun je er helaas ook geen review over schrijven. Mijn ervaring is echter dat met name de wat grotere hotels, vrijwel altijd gevonden worden door de zoekmachine.

Miles & More punten review verdienen hotel award Lufthansa Swiss Airlines
Het hotel beoordelen

Nadat het hotel gevonden is opent er een scherm waarop je het hotel op verschillende criteria kunt beoordelen. 

Zo willen ze onder andere weten of je het hotel zou aanbevelen bij vrienden en familie, wat de kwaliteit van de kamer was en of de prijs goed in de verhouding was tot de ervaring. 

Ook wil de website graag wat meer weten over het reisgezelschap waarmee je in het hotel verbleef en wat het doel van de reis was. Dit gebruiken ze om de reviews te tonen bij soortgelijke doelen / reisgezelschappen.

Tenslotte is er nog een vrij invoerveld waar je een persoonlijke review van het hotel moet achterlaten. Deze review moet minstens honderd woorden bevatten. Zoals gezegd: ik schrijf de review altijd eerst in het Nederlands, haal hem vervolgens door Google Translate, en plak vervolgens de review in de invulbox.

Helemaal aan het eind wordt er gevraagd of je punten spaart bij het Miles & More programma. Geef in de invulbox waar om het  “Servicekartenummer” wordt gevraagd je zestien cijferige lidmaatschap nummer van Miles & More op. 

Nadat je de review hebt ingediend ontvang je een bevestiging in je e-mailbox. In sommige gevallen krijg je de vraag van HolidayCheck.de of je de email met de bevestiging van de hotelreservering wilt opsturen. Dit doet de website om te verifiëren dat je daadwerkelijk in het hotel hebt overnacht en op die manier betrouwbare reviews op hun website te houden. Deze vraag heb ik in de afgelopen vier jaar slechts een keer gehad.

Conclusie

Ik denk dat HolidayCheck.de met het schrijven van reviews een mooie gelegenheid biedt aan reizigers om wat extra Miles & More punten bij elkaar te sparen. Zelf schrijf ik iedere maand tien reviews en ben daar niet langer dan een uurtje meer bezig. Met het schrijven van de hotel reviews verdien ik op jaarbasis zo’n 15.000 miles & more punten.

Kortom, ik kan het iedereen aanbevelen om deze kleine investering in tijd te doen zodat je op de langere termijn genoeg Miles & More punten bij elkaar hebt geschreven voor een mooi reis avontuur.

Heb jij wel eens gebruik gemaakt van deze mogelijkheid?

Standaard afbeelding
S. von Kriegenbergh

Al vanaf kleins af aan ben ik verslingerd aan alles wat met luchtvaart te maken heeft. Als kleine jongen was ik vaak in de weekenden langs de startbanen van Schiphol te vinden, kijkend naar alle vertrekkende vliegtuigen naar zonnige bestemmingen. Sinds een aantal jaar ben ik in de gelukkige situatie dat ik zeer regelmatig het vliegtuig pak naar mooie bestemmingen, het liefst in business of first class, en het liefst zo goedkoop mogelijk!

Geef een reactie