Tijger Zuid Afrika

Op safari in Afrika voor 404 Euro vanaf Amsterdam

Een erg mooie prijs richting het zuidelijkste punt van Afrika. Je kunt nu met AIR France/KLM vanaf Amsterdam naar Zuid Afrika vliegen voor net iets meer dan 400 euro. Normaal gesproken liggen deze prijzen veel hoger. 

In dit artikel vind je een aantal data waarop deze fare geldig is

Wanneer kan je vliegen

Ik heb beschikbaarheid gevonden in September en dan vervolgens van November tot en met Maart 2019.  Onderstaand een aantal voorbeelden van data waarop dit ticket te boeken is, volg gerust een van de links om vervolgens met de data te spelen.

Voorbeelddatums: 

13 September – 17 September

20 November – 27 November

11 December – 25 December

28 Januari – 7 Februari 

 

Mogelijke routes

Onderstaand de mogelijke routes die je vanaf Amsterdam naar Johannesburg kunt afleggen. Hoe moet je dit lezen? Van links naar rechts. Elke regel staat voor een toegestane route op deze fare. Routeregel 1 moet je dus als volgt lezen:  

Je begint je reis in Amsterdam. Daar pak je een vliegtuig van AIR FRANCE/KLM naar Kaapstad. Vervolgens vlieg je met een vlucht van AIR FRANCE/KLM , British Airways of South African airways naar eindbestemming Johannesburg.

OK! Nog een voorbeeld. Regel 6! Je begint je reis in Amsterdam. Daar pak je een toestel van AIR FRANCE/KLM naar parijs. Vanaf parijs vlieg je vervolgens rechtstreeks naar Johannesburg met wederom een toestel van AIR FRANCE/KLM.

Miles

Deze fare boekt in de X boekingklasse. Via wheretocredit.com (lees hier hoe) kunnen we opzoeken hoeveel miles dat oplevert in de verschillende programma’s. Helaas valt te zien dat deze fare alleen qua prijs goed is, miles-technisch levert het vrijwel niets op. Alleen bij Flying Blue kun je op basis van de prijs miles verdienen (gunstigste scenario voor iemand zonder status: 404 * 4 = 1.600 miles).

Conclusie

Dit is ondanks het geringe aantal mogelijkheden om miles te verzamelen een mooie deal voor iedereen die wel eens naar Zuid Afrika op reis wil. Zelf laat ik deze trip schieten omdat de luchtvaartmaatschappijen binnen de SkyTeam alliantie niet mijn focus hebben.

Ga jij naar Zuid Afrika?

Standaard afbeelding
S. von Kriegenbergh

Al vanaf kleins af aan ben ik verslingerd aan alles wat met luchtvaart te maken heeft. Als kleine jongen was ik vaak in de weekenden langs de startbanen van Schiphol te vinden, kijkend naar alle vertrekkende vliegtuigen naar zonnige bestemmingen. Sinds een aantal jaar ben ik in de gelukkige situatie dat ik zeer regelmatig het vliegtuig pak naar mooie bestemmingen, het liefst in business of first class, en het liefst zo goedkoop mogelijk!

Geef een reactie